torsdag, maj 21, 2020

Kristi Himmelsfärd

 Jag vaknar till solsken och 13 grader och känner redan nu att jag vill omfamna dagen.
Som jag tror, så tänker många ta tillfället i akt att resa bort över denna långhelg. 

Det är inte så värst omväxlande liv som jag för numera. Jag tar mig inte så långt. Men i denna vårgrönskan är det ändå njutbart och tacksamt att ha livet. Att få vakna varje morgon och känna, jag är frisk!

Jag kan inte säga att jag väntar på den dag jag kan  gå och handla själv. Willys sköter detta så utmärkt. Det blir lite dyrare men jag hoppas få ha kvar hälsan, för risker finns. Smittspridningen finns i stan.

Hemma tränar jag med hantlar så att även armarna får sig en omgång. Ska försöka bli bättre på balansplattan, det är jätteviktigt.

Alla dessa blommor njöt jag av nyss. De finns i Stadsträdgården men den nyutspruckna glansen har bleknat en aning.

Orsakullan frågar hur jag firar Kristi Himmelsfärd, denna lediga dag. Svar: en vanlig dag.
När jag jobbade, så var det välkommet med en röd dag, med fredag som klämdag. Detta betingade fyra lediga dagar i följd, vinstlott! Ut med husvagnen!

 En del går på gökotta denna dag. I år var den nog digital. Inom kyrkan firas Jesus återuppstigning till himlen 40 dagar efter påsk.
Dagen har ibland också kallats för "Kristi Flygaredag".

Ljus - Kärlek - TilliT

9 kommentarer:

Ingrid sa...

När jag jobbade tog jag ofta ut semester den vecka det var Kristi Himmelsfärdsdag. Det var en perfekt vecka att åka till Sicilien. Annars firar vi den genom att åka till Fröjel kyrka där kören sjunger från kyrktrappan den här dagen. Om det är inställt eller inte i år vet jag faktiskt inte.
Hoppas du får en fin dag!
Kram, Ingrid

Ama de casa sa...

Vilka vackra bilder :-)

Här i Spanien är det en helt vanlig torsdag idag... Stackars oss som får jobba på som vanligt ;-)

Ha det gott!

Eva`s sa...

Vackra blomster :) ja du får va rädd om dig och njuta hemma det gör jag för jag är rädd om min äldre på jobb :) njut av dan fina Gerd <3 kram

Znogge sa...

Numera händer det inte så mycket i tillvaron men att få vara frisk är man verkligen tacksam för. Förhoppningsvis kommer det andra tider eller ännu bättre ett vaccin för jag tror det krävs.

Kram och ha en fin Kristi himmelsfärdsdag!

Susjos sa...

Visst är man tacksam för att man är frisk, och visst är det skönt att vi inte är mitt i vintern just nu, utan får njuta blommor och ljuset!
För mig är denna helgdag en vanlig jobbdag, det är ju så i min bransch med obekväma arbetstider.
Ha det gott!

Ditte sa...

Så vackra blommor! Och fint att du har så nära till stadsträdgården för att kunna njuta av dem. Ja, tulpansäsongen börjar ju avta, så även här. Mne mycket annat är på gång i stället.
Och visst är det fint att kunna njuta av dessa vackra dagar.
Här har det blivit en hel dag utomhus och jag njuter fortfarande på balkongen. Kanske kan det även bli middag där- Lunch åt vi ute och utomhus på "lokal" och glest mellan gäster och bord. Tycker restaurangerna här är noga med detta.

Bra med hantlarna och balansplattan. Kan tänka mig att det ger resultat.
Jag kör hemma ett buk, rygg och armträningsprogram tre gånger i veckan och där använder jag kroppen som tyngd. Fungerar också jättebra. Vi går ju långt och mycket men även styrkan behöver förbättras. Har en god grundstyrka men det kan bli bättre.
Önsksar dig en fin kväll.
Stor kramnalta norrland sa...

Vi lär oss att leva med detta covid19 och det blir typ det normala.
När dagen bjuder på sol ska vi absolut inte klaga.
kram

KajsaLisa sa...

Oj vad många färger.

BP sa...

Vilken färgbomb! Tackar för den! Måste beundra dig att du har viljestyrkan och disciplinen att du tränar. Det där med hantlar var otippat! Önskade jag var lika disciplinerad som du. Jag är nog mera den lata typen som ligger i solstolen med en bok och njuter.
Javisst var det toppen med fyra lediga dagar och en halv dag innan dess. Det minns jag också, men nu är man ju alltid ledig och jag njuter av det också. Och lite "tur" har vi ju att coronan inte drabbade oss i oktober/november till exempel, då skulle det vara betydligt deppigare.