fredag, juni 26, 2020

Fem en fredag - Värme

I tisdags kom den här söta äldsta dottern Jessica farandes från Dalsland och hit till mig. Den första av mina barn som jag träffat på sex månader.

Det var så härligt att få lite mamma-dotter-kärlek och jag kände att jag blev riktigt vaccinerad för en tid nu. Vi kunde hålla ett bra avstånd med luftkramar (lite nära vid fotografering, men dock ute).

Det är klart att det senare blev ett bubbel på balkongen! 🍾
Idag är jag ensam igen och har en dejt med tvättstugan.

EliseMatilda ställer idag frågor om värme
 1. Hur svalkar du dig helst i värmen? Skuggan eller en dusch
 2. Vad för törstsläckare föredrar du? Kranvatten
 3. Förändras dina matvanor under sommaren? Bara om det är väldigt varmt, då blir det lättare mat, som sallad eller sill och potatis
 4. Hur varmt är för varmt? Idag ska det bli 29 grader, det är väl i mesta laget
 5. Vad är mest glädjande med värme? Att kroppen mår bättre och att det är lättare att gå ut, behöver inta bylta på en massa värmande kläder.

Jag gjorde ett förinställt inlägg till igår, om äldste sonen Peter. Det uppkom någon fråga om han cyklade Vätternrundan förra året. Jojomen, det har han gjort flera år i rad.

Dessutom cyklade han Vänern runt i ett svep förra året ihop med några cykelkompisar. Det blev 48 mil nonstop förutom matintag här och var. Start och mål på Kinnekulle. I år den 4 juli så cyklar detta gänget igen Vänern runt och då ska de ha gjort sträckan till 50 mil. Häftigt!

Peter cyklade från Borås och hit till mig i Lidköping förra året också. Vi möttes och cyklade tillsammans till Skogshyddan och intog en lunch. Sen cyklade han hem igen. Det blev 25 mil för hans del 😉

Nu har jag laddat här hemma, så jag har allt i hygien. Har även skickat efter en IR-febertermometer. De har varit slut på alla apotek sedan länge men hittade på CDON på nätet. Men självklart, hoppas jag att hålla mig frisk.
Ljus och kärlek!

20 kommentarer:

 1. Så härligt med besök av dottern och jag förstår att det betydde mycket för er båda att träffas <3 Nu har du fått en dos att leva på ett bra tag!

  Kram och god fredag till dig <3

  SvaraRadera
 2. Söt dotter och ni är söta tillsammans, vilken härlig bild, förstår hur glad du blev, 6 månader det är lång tid det !
  Ja dusch och skugga det gäller här också ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 3. Så mysigt att äntligen kunna träffas igen :-)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. sex månader är lång tid, vi har cykelavstånd till våra barn och barnbarn, sexåringen sov här inatt för jag skulle lämna henne till idrottsläger i närheten. Vänern runt i värmen låter tufft, för mig räcker två mil, vår son gjorde Svensk Klassiker för några år sedan.

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar sammankomst efter 6 månader. Nu har du verkligen fått en dos av vitaminer och kärleksrus i kroppen. Vilken hejare din son är till cyklist. Då ska jag inte skryta om att jag kämpar på med våra små cykelturer.
  Ha en bra fredag <3
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det var ett kärt besök! Jag ser ju de mina då och då, men inte alls så ofta som jag skulle vilja och inga kramar blir det.
  Hoppas att du får en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att din dotter kom och hälsade på. Det är barn och barnbarn som man saknar mest. Annars funkar det ganska bra tycker jag

  SvaraRadera
 8. Jag trodde alla sånna där cykellopp var inställda,
  jo jag minns att Din son cyklade hem till Dig :)

  Härligt med besök efter så lång frånvaro...

  kram

  SvaraRadera
 9. Så härligt med besök! Man tankar lite energi =) Jag ska träffa mina föräldrar imorgon, och det ska bli väldigt trevligt. Nu är det inte riktigt lika länge sedan vi sågs men pappa fyller år och då måste man ju ses =) Hoppas du får en fin dag och dejt med Tvättstugan =)

  SvaraRadera
 10. Vad roligt att Jessica kom på besök. Klart att du saknat de dina som du inte sett på så länge. Kan tänka mig att ni fick fina dagar tillsammans.
  Roligt med sonen Peter som cyklar. Vet ju att de flesta cykeltävlingar i år är inställda för det blir ju knepigt om man är många både med avstånd och smittspridning.Så fint att de kan köra ett kompislopp runt Vänern.
  IR termometer köpte vi i Peking för länge sen när svininfluensan pågick men den har nog inte direkt varit i användning så mycket. Bra att du fick tag på en.
  Ja, värmen kan man ju gilla eller ogilla. Kul att läsa dina svar.
  Önskar dig en fin fredag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 11. Åh vad mysigt med besök då, speciellt när det gått så längesen ni sågs!
  Det är verkligen varmt nu, en kompis tipsade mig om att ha blöta handdukar i frysen som man kunde ta fram och svalka sig med :)

  SvaraRadera
 12. har inte sett varken barn eller barnbarn IRL sedan jul. det känns som flera år. de flesta äter väl mindre och lättare på sommaren. sill och potatis är ju jättegott. och svalkande

  SvaraRadera
 13. Skugga och dusch, två klart bra sätt att finna svalka. :)

  SvaraRadera
 14. Trevligt att få besök av dottern!

  SvaraRadera
 15. Förstår att det måste ha känts väldigt bra att ha träffat dottern efter så lång tid! Fina bilder på er!

  SvaraRadera
 16. Så kul att ni kunde träffas! Jag hade dotter och barnbarn här för några veckor sedan, vi hade heller inte setts på evigheter. Och inga kramar blev de, men det får man stå ut med. Trevlig helg

  SvaraRadera
 17. Så flott med litt familietid. Man kan ikke være helt fanatisk, man må ha litt trivsel i livet sitt også.

  SvaraRadera
 18. Jessica är verkligen söt, gillar hennes leende:-) Kul att hon kom hela vägen från Dalsland för att hälsa på dig. Himla schysst och sååå skönt för dig.
  Din son är då verkligen en inbiten cyklist 500 kilometer, herregud!!!
  Varför köpte du en IR-febertermometer? Den anger ju bara om man har feber just när man tar tempen, eller?
  Måste säga att du tar det verkligen otroligt seriöst med all hygien etc. Jag är inte ens i närheten av dina försiktighetsåtgärder, men vi har ju klarat oss hittills - peppar, peppar.

  Vad gäller värme så hade vi 31 grader igår och 29,5 idag, men så uppsöker till och med jag skuggan.

  SvaraRadera
 19. Så fin hon är :D. Samt så glada ni båda ser ut, liknar varandra :). 29 grader och jag till skillnad från dig tycker det är fantastiskt :). men det är väl det fina med livet också att man får tycka olika :D.

  SvaraRadera
 20. Mysigt att träffa dottern <3 ja man får följa riktlinjerna o du måste va rädd om dig kram fina Gerd <3

  SvaraRadera