fredag, augusti 14, 2020

Fem en fredag - ANTAL - svar på frågor

Denna bilden tog jag igår då jag var fram till torget för att kolla på kamera. Det blev inget köp för jag är lika förvirrad som jag var innan, över vad jag vill ha.

Men att det är fredag och Elisematildas fem frågor, det vet jag! Idag gäller frågorna ANTAL.
 1. Vilka fem platser har du besökt i sommar? Det blev inga resor i år och jag har knappt varit utanför min kommun. Men blev hämtad i bil, så jag har då varit i Kil, Värmskog, Klässbol, cyklat till Källby, Skogshyddan.
 2. Vilka fyra saker har du alltid med dig? Mobil, nycklar, plånbok och ryggsäck/kasse
 3. Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig? Lax, kyckling och köttbullar.
 4. Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö? Där ville jag inte vara.
 5. Vad är en favoritsak i ditt hem? Min nya ställbara Eken-säng, som  jag köpte för två år sedan. Den är min ödmjuka tjänare livet ut. 
Älskar även min balkong och min solstol, de dagar jag kan vistas där och att inta frukosten, det är bara en oslagbar start på dagen.

Orsakullan frågar:
1) vilken snabbmatskedja föredrar du om du måste välja en? Jag äter sååå sällan snabbmat men om jag måste, så blir det nog Mc Donalds.

2) om jag besöker ditt samhälle, vad får jag då inte missa? Allt, skulle jag vilja säga, för det finns så mycket här! Men det är inget svar på frågan... Kolla in det stora torget, gärna en onsdag, fredag eller lördag, då det är torgmarknader. Det fina rådhuset, alla planteringar, stadsträdgården, Limtorget i Gamla staden. Småbåtshamnen, alla härliga badstränder m.m.

Trevlig fredag med sol, ljus och kärlek!

17 kommentarer:

 1. Många gemensamma favoriter har vi! Och kul att du varit på turné i Barndomslandet!

  SvaraRadera
 2. jag har valsat runt på Hisingen.

  SvaraRadera
 3. Vi har mest stannat på hemmaplan vi också och vi har inte lämnat landskapets gränser.

  En öde ö skulle jag inte heller vara intresserad av!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Roligt med dessa frågor och svar. Kyckling och köttfärsrätter även hos mig.
  En skön säng är viktigt att ha.
  Fredagskram!

  SvaraRadera
 5. har också svarat lax och min säng. jag har inte varit i Barndomslandet på hela sommaren. och våren också, förresten. och vi saknar våra syskonträffar

  SvaraRadera
 6. Roligt att läsa andras svar, även om jag inte är med själv :)
  Lite berest blev du i alla fall...
  Kyckling tillhör favoriterna även här:)
  Ny kamera på gång ... kul!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jamen se där där har du ju full pott - förutom öde ön. Trots försiktighet så har du rört dig rätt så mycket, så skönt för dig få till det när det är som blev för dig <3
  Lax o kyckling här hos mig med bl.favoriterna!
  Det bästa hemma hos mig, ja hela hemmet, ateljén lite spec då.
  Ha nu en fin fortsatt fin fredag med balkongnjut&mat och trampar du iväg nånstans så trampa inte fel :-)
  Kram

  SvaraRadera
 8. En öde vill inte jag heller hamna på, skulle nog inte klara mig många sekunder. Härligt med frukost på balkongen. Och du har besökt en del platser, inte dumt. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Ja, detta med kamera är knepigt och jag tror ju att man ska gå efter behov och titta noga- Lista vad du vill använda den till mest. Sen tror jag att man ska välja först och senare titta på priset. (Om man kan)
  Lycka till.
  Visst är det skönt med en fin balkong. Vi njuter också en hel del där och till sent om kvällarna nu när det är så varmt. Lunchen kan vi inte äta där för det är söderläge och trios markisen är det knepigt att då få skugga.
  Kul att läsa svaren på frågorna.
  Och visst finns det mycket att se och uppleva i din stad. Absolut.
  Stor kram och trevig kväll.

  SvaraRadera
 10. Visst känns det lite futtigt att inte ha varit någonstans på hela sommaren, inte lämnat den här ön för att åka till Karlsö ens, men så är det i år.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 11. Jag blir lite avundsjuk när jag läser om din säng. Vi har varit i behov av nya sängar länge men skulle behöva renovera sovrummet i samma veva och jag orkar inte det just nu. Vill också ha en ställbar säng.

  SvaraRadera
 12. Du har ändå hunnit med ganska mycket tycker jag, trots Corona. Å i vår ålder ar det otroligt viktigt med en bra säng, speciellt om man har ryggbesvär. Vi köpte ny säng för fem år sedan, och den lär nog hålla livet ut den också;-)
  I Lidköping finns ju hur mycket som helst att titta på. Det har du verkligen visat på din blogg. En otroligt fin stad med karaktär tycker jag:-)

  SvaraRadera
 13. Så kul att läsa dina svar, och roligt är att jag sett lite av Lidköping, dock i februari månad, ser ju att det är en fin sommarstad!
  Balkongen är ju en av mina favoriter också i mitt hem, men nu blev det soffan som blev favorit hos mej, haha!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Åh torgmarknad, det hade jag verkligen velat vara på :D. Det är något jag så mycket saknar här i stan :).

  SvaraRadera
 15. Säger som du, man har inte direkt sett sig om i världen denna sommar. Men det går ingen nöd på oss ändå, eller hur? Din ställbara säng är jag lite avis på, samtidigt är jag lite orolig för trots att jag har en mycket enkel säng så sover jag ofta tio timmar per natt. Med en lyxsäng skulle jag kanske sova bort hela livet?
  Kyckling är nog matvinnaren om vi räknade röster
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 16. En sån där ställbar säng skulle jag behövt just nu. Kan inte ligga på sidan just nu - och jag har fått palla upp ryggen med massor av kuddar. Jättejobbigt för en som gillar att ligga på en plan tunn kudde!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 17. En skön säng är lika viktigt som en skön kudde. Då sover man gott!

  SvaraRadera