fredag, november 20, 2020

Veckans bokmärke

Jag trodde jag var bokmärkeslös idag. Men så kom bussiga väninnan Anne med ett via nätet. 

Nej, jag har inga fler bokmärken. Nog skulle jag kunnat fota av ett kvitto eller en sedel, men nej. 

Kanske även dessa har bokmärken: HanneleAgnetaBP Åsa och Klimakteriehäxan!

Men inte orkidélös eller orkeslös.

Gläder mig åt blommorna. Orkidéer finns ju i olika storlekar och färger. Jag har haft en gul också, men nu är de lila och vita. Fantastiska, då de blommar, pausar, blommar och håller på så.

Igår så hade jag ehandlat i Willys luckor. Det var flera månader sedan, men kände att det nog var läge nu. Dock tog jag ingen kundvagn och drog hem de två tunga kassarna med, utan testade att bära. Men det gör jag inte om. Båda kassarna vägde 17,5 kg tillsammans, så det blev alltför bra motion. Vågade inte ta cykeln, rädd att pappershandtagen skulle gå sönder.

Det får nog bli lilla COOP, egen rygga och påse igen.

Får skaka av mig alla de olustiga orden som florerar. Akut, oacceptabelt, inställt, stängt, förbud, slutfestat.  

Orsakullan undrar: 
1) Vad som är vardagslyx för mig? Jo, innan pandemin kunde jag svara att det var min nagelvård hos Annette. Fotvård i centrum funkar som lyx. Lyx är också att få klippa håret.

2) Hur ofta kollar jag på TV? Lite till och från.

3) Berätta om något pinsamt som hänt mig? Det var längesen, men på den tiden kunde jag skratta och säga att "det bjöd jag på".

Ljus och Kärlek 🙏.  

7 kommentarer:

Znogge sa...

Det var mycket att släpa på minst sagt så kanske ska du välja ditt andra alternativ.
Orkidéer är verkligen tacksamma blommor som kan ge långvarig glädje. De kostar lite mer i inköp men det har man igen.

Kram och god lördag!

Klimakteriehäxan sa...

Jag har förvisso nya "bokmärken" men tror att jag tröttnat lite ... har man ett 80-tal räcker det rätt länge! Men man vet aldrig, rätt som det är kanske jag visar upp nåt igen.

Hanneles bokparadis sa...

vilket gammalt fint bokmärke! Så tunga kassar bär jag inte, speciellt inte i papperskassar, ibland har jag ikea-kassar, köper nu oftast ganska lite i min ryggsäck, oftare i stället.

Susie på Stjärnarve... sa...

Så hemskt att behöva släpa på så tunga påsar, skulle jag aldrig greja! I lägena man varit och handlat (gör jag inte nu under covid) så har vi 1,5 mil till både Klintehamn och Hemse, så det är bilen som gäller...
KRAM och trevlig helg/Susie

Ditte sa...

Så vackra orkidéer! Detta är även mina favoritblommor och jag tror jag nu har 14 i olika varianter och färger. Har inga andra blommor än dessa. Men alla blommar inte samtidigt och det är ju fint att de växlar. (Jo, ska köpa några amaryllis och hyacinter nu till jul.)
Vi har skaffat oss en jättebra "dra maten" med fyra rejäla hjul och den är superbra. Rekommenderas. Vi handlar själva men denna underlättar mycket.
Här ösregn och blåst idag men en kortare runda fr det bli.
Önskar dig en fin lördag.
Stor kram

BP sa...

Jamen där ser du! Nu har du också fått en bokmärkesdonator. Jättekul! Det finns kanske fler som förbarmar sig över dig så som det gör med mig;-)
Dina orkidéer är helt fantastiska. De trivs verkligen hos dig som har så fina gröna fingrar. Hur kul som helst!
17,5 kg skulle jag inte ens försökt att bära hem. Bra där. Du behöver inte lyft skrot med andra ord. Har du ingen dramaten? En sådan borde du skaffa dig. Det är många som har en sådan här i området. Då är det hur lätt som helst att dra hem 17,5 kilo.

Lena i Wales sa...

Vackra orkidéer! Lyser upp i höstrusket!