fredag, februari 19, 2021

Problemlösning - Fem en fredag

God fredag och frukostmys!
Här är det Iittala kopp och servett. En ljusstake, handgjord av keramiker Ewa Olsson från Ed (mönstret syns inte här, den är en blomranka, älskar formen, har mycket från henne här hemma, jätteroligt).

Så här såg det ut för en vecka sedan. Vid Vänern och Kinnekulle i bakgrunden. Idag har snön smält bort en hel del, det är två plusgrader, snöblandat regn.

Jag önskar alla en trevlig fredag och här kommer den roliga - Elsamatildas fem frågor, som denna veckan handlar om problemlösning.
 1. Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen? Min kyl är aldrig helt tom, där finns basvaror, så en omelette eller pannkaka går alltid att fixa.
 2. Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans? Fönar det.
 3. Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon? Ringer via Messenger på laptopen i första hand, så löser jag resten.
 4. Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten? Väntar ut en personal eller så låter jag det vara. Där är ju ehandel perfekt, personalen letar åt mig.
 5. Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut? Jag har bra lokalsinne i stan men bland alla träd i skogen är jag vilsen.
Ljus och Kärlek 🙏

19 kommentarer:

 1. Trevlig fredag önskar jag dig också!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Om min kyl är tom (vilket den aldrig är) så går jag ut och äter (fast nu är det take away som gäller). Hoppas på att kunna äta ute på stan igen efter 1/3.

  Ha en fin start på helgen!

  SvaraRadera
 3. Sonen han åka långfärdsskidskor på havet och yngste is-klättrare med frun. nu håller all snö att smälta bort för sportlovslediga barn. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Trevligt att läsa dina svar på dagens frågor!
  Hoppas att du har en fin fredag. Frukosten ser i alla fall smarrig ut, så du fick en bra start på dagen.
  kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jag dricker whisky i Iittalaglas men visste inte att de gör koppar och servetter.

  SvaraRadera
 6. Fint att läsa dina positiva svar. Ha en riktigt bra helg! Kram!

  SvaraRadera
 7. Lite kul att klicka på en länk. Har ju sett dej hos Hannele många gånger. Du verkar vara realist. I alla fall om man ser på hur du svarat på de återkommande fredagsfrågorna... som jag bara kommenterar... problemen i frågorna finns ju egentligen inte... allt är enkelt att åtgärda. Ha en fin fredag! // Anna-Lena

  SvaraRadera
 8. Der må det være utrolig flott å sette seg ned på sommeren og bare nyte utsikten.

  SvaraRadera
 9. Visst är det skönt att börja morgonen i lugn och ro med en god frukost och fin dukning.Koppen och servetterna känner jag igen och de finns här hemma också. Har muggar i vitt och rött.
  Ja, tänk så olika allt ter sig när det är blått jämfört med grått. Härlig plats att sitta på här vid Vänern. Minns att jag i olika omgångar åkt långfärdsskridskor på Vänern vid Mariestad.
  Önskar dig en fin fredag och hade nog besvarat frågorna på liknande sätt-
  E-handel är jag inte mycket för eftersom jag vill känna på kvalitéer och prova men jag väljer gärna små butiker där det är bra service. Och annars går jag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Gillar Ditt porslin och kul att Du har matchande servetter :)
  Problem är till för att lösas... men ibland är det svårare.
  kram

  SvaraRadera
 11. Jag har aldrig heller tomt i kylen, jag kan få lite panik av att veta att folk har tom kyl.... varför?! ;-) Jag tycker det känns dumt, väldigt dumt, haha =) Jag har alltid ägg, ost och en massa annat gott, sen kanske jag har lite FÖR mycket grejer i min kyl, men jag vet ju aldrig vad jag är sugen på =)

  SvaraRadera
 12. Vi har temuggar från samma serie fast blåa. Goda att dricka ut tycker jag! Även vår mat plockas av andra så vi slipper leta ;-)

  Kram och god fredagskväll!

  SvaraRadera
 13. fin kopp med tillhörande serviett. gillar ljusstaken och dess rena linjer också. ägg till en omelett har vi alltid i kylskåpet, ost och toamter. med mig är det tvärtom. vilsen i staden. något lite mindre vilsen i skogen

  SvaraRadera
 14. Bilden där med småbänkarna att sitta på och njuta utsikt och - få insikter gillas verkligen. Design och bruksföremål att nyttja är en fröjd för ögat!
  Fortsatt trevlig fredagskväll.
  Kram

  SvaraRadera
 15. JUst det, glömde äggen. För ägg finns här också. Messenger - ooooops. Du är nog den mest tekniskt begåvade av oss två;-)
  Jag svarade snarlikt dig på fråga 4. Å precis som du grejar jag inte navigering i skogen, men är ganska duktig på det i en stad - om jag har en karta med mig alltså.

  SvaraRadera
 16. Ägg finns alltid hemma men jag förvarar dem i kylen så jag tog inte med dem i räkningen...
  Navigering i skogen kan vara klurig, har alltid varit så självsäker men nu har jag gärna med en kompis.

  SvaraRadera
 17. Pannkaka var ett smart svar, att jag inte tänkte på det. Det är ju sådant man alltid kan laga ihop hemma och gott är det med :).

  SvaraRadera
 18. Så fint du gör för dig och fin mugg.
  Där är vi väldigt lika, göra det fin för oss själva.
  Härlig vinterbild av Vänern och Kinnekulle, kanske det inte blir några fler liknande detta år.
  Alltid roligt med dessa frågor och svar.

  SvaraRadera