fredag, mars 05, 2021

Fem en fredag đŸŒ» Val

God morgon, vĂ€rlden! 
FÀrska bilder frÄn igÄr vid lunchtid. Jag kunde sitta pÄpÀlsad pÄ balkongen och lapa sol. Gick en vÀnda pÄ omrÄdet och kollade in "min" lilla bersÄ, som Àr sÄ fin nÀr solen försvunnit frÄn balkongsidan. Andra bersÄer bruka vara vÀlbesökta, men denna har jag hittills fÄtt ha för mig sjÀlv. Kanske inte nu lÀngre nÀr jag tipsat, haha......

Vaknar till stor sol och tre minusgrader.
Det Ă€r fredag och dags för den roliga - Elsamatildas fem frĂ„gor, som denna veckan handlar om val.
  1. Vilka fem matrÀtter skulle du vÀlja att för alltid Àta? Grillad kyckling, rökt sik, köttbullar med potatis brun sÄs och lingonsylt, rÀksallad och burgundisk köttgryta. Blanda i massa grönsaker och rotsaker ocksÄ, sÄ blir det perfekt!
  2. Vilka fyra saker i kÀllaren/förrÄdet skulle du egentligen kunna slÀnga? Filtar, kuddar, dynor, alla tomkartonger inför ev. flytt.
  3. Vilka Àr dina tre favoritklÀdesplagg i din garderob? Jeans, tröja, mjukisbyxor.
  4. Vilka tvÄ telefonnummer kan du utantill? Mitt eget och polisens 11414 (fÄr vÀl tillÀgga att jag har alla kontakter i en lista i mobilen sÄ jag behöver inte kunna siffrorna. SÄ har jag en app som heter 112 och nÀr jag trycker dÀr kommer jag direkt till SOS och de ser min positionering).
  5. Vilken enda högtid skulle du fira om du mÄste vÀlja? Det blir ju julen, den största högtiden vi har. Jag firar inte Midsommar lÀngre som förr, men det tycker jag Àr en hÀrlig somrig högtid med sill och nypotatis!
Orsakullan: Tur i kĂ€rlek eller tur i spel? Har du tur i nĂ„got? Jag har absolut inte tur i spel, jodĂ„ jag har allt försökt, men nej, jag avstĂ„r. Vinner pĂ„ sĂ„ sĂ€tt 😂 Jag har haft bĂ€ttre tur i kĂ€rlek 💖och lĂ€tt för att fĂ„ riktigt goda vĂ€nner, det Ă€r ocksĂ„ kĂ€rlek.

Om ni tittar pĂ„ Talang ikvĂ€ll kl 20 pĂ„ TV4, sĂ„ kan ni heja pĂ„ syskonparet Otis, 14 Ă„r och Maggie, 10 Ă„r frĂ„n Lidköping, superduktiga dansare! 

Ljus och KĂ€rlek🙏

20 kommentarer:

  1. men varm jacka kan man sitta ute och fika en stund, sÄ efterlÀngtat. Midsommar har det blivit med barnbarn, sjÀlv kan jag knappt mitt eget telefonnummer... ha en fin dag.

    SvaraRadera
  2. Visst Àr det hÀrligt sitta ute, absolut tid fr det om en klÀr sig!
    FrÄgorna besvarade av bloggerskan hÀr :-)
    Fina bilder, mÄ nu sÄ gott resten av dagen och trevlig helg?
    Kram

    SvaraRadera
  3. Att sitta ute Àr verkligen inte fel :-)

    Julen Àr absolut bÀst! Bara man slipper stressen med julklappar och det har vi gjort i mÄÄÄnga Är nu :-)

    Ha en fin start pÄ helgen!

    SvaraRadera
  4. Vad hÀrlig med sol och balkonghÀng, men vad kallt det blivit igen.
    HĂ€r har det varit dimma och dimma och dimma.
    Gillar frÄgorna, speciellt maten var intressant. Rökt sik, mums. FÄr mig att tÀnka pÄ Spiken.
    Trevlig fredag!

    SvaraRadera
  5. VÄren dröjer lite...
    Kul att lĂ€sa svaren i ”fem en fredag”.
    Julen Àr lite jobbig med den stress jag fÄr av allt som ska göras, tror midsommar Àr trevligare...
    Ha en fortsatt fin fredag!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Nu blev jag sugen pÄ grillad kyckling ;)

    SvaraRadera
  7. Visserligen lite kyligt med sol och lÀ kÀnns bra och man kan ju klÀ pÄ sig.
    Skönt ÀndÄ att vistas i solen.
    Sol hÀr idag men bara +2 och dagens andra runda vÀntar. Kanske sedan en kopp kaffe pÄ balkongen. Solen Àr ju dÀr lÀnge.
    LÀste frÄgorna och dina svar. För min del skulle nog svaren bli att det beror pÄ. Utom pÄ nr 4.DÀr kan jag mina nummer, polisens,ambulans, döttrarnas, barnbarnens och en del vÀnners.
    Vad gÀller högtider sÄ Àr jag Àr ju ingen julig person alls.Julen Àr ganska oviktig för mig. PÄsken likasÄ. Men midsommar tycker jag om och har nog alltid gjort det.
    Önskar dig en fin fredag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  8. Å sĂ„ mĂ„nga matrĂ€tter jag hade kunnat rĂ€kna upp ... tĂ€nk bara pĂ„ strömmingsflundra ... och kĂ„lpudding ... och sushi ... osv osv osv.
    Julens vÀnner Àr nog i majoritet tror jag.

    SvaraRadera
  9. Kan kÀnna igen mig i alla dina svar. HÀr har vi ett par grader varmt bara idag, men solen skiner, sÄ det blir nog varmare. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  10. har suttit ute i solen pÄ altanen ett par dagar. men det blir kallt sÄ fort solen flyttar sig. sÄ bra med den dÀr SOS - appen. den ska jag ocksÄ lÀgga in. valde ocksÄ julen

    SvaraRadera
  11. Er det ikke herlig ute om dagen, jeg spiste lunsjen min ute i sola pÄ verandaen i dag. SÄ kos!

    SvaraRadera
  12. Som tidigare sagt - kul med dessa frÄgor och svar.
    Man finner likheter och olikheter mellan sig sjÀlv och bloggvÀnnerna.
    SÄdant fint vÄrvÀder du har! Vi hade -9 i morse och inga plusgrader pÄ dagen heller men blÄ himmel och sol och NU kÀnner man att solen vÀrmer.

    SvaraRadera
  13. Julen vÀljer jag om jag mÄste vÀlja men midsommar Àr ocksÄ fint!
    SÄ hÀrligt att kunna sitta ute pÄ balkongen och lapa sol. Snart kan vi kanske sitta pÄ terrassen och fika hoppas jag. Min absoluta favoritrÀtt Àr pizza!

    Kram och god fredag!

    SvaraRadera
  14. Midsommarafton Ă€r min favorit högtid och sedan pĂ„sk 😊 helt enkelt för pĂ„sk Ă€r bara skönt avslappnat utan mĂ„sten och midsommar ja dĂ„ Ă€r sommaren pĂ„ ingĂ„ng.
    Inte sett pÄ tv Àn idag...
    Jag har tĂ€nkt stĂ€da upp i min garderob dĂ„ jag har mycket klĂ€der jag aldrig anvĂ€nder Ă„ en del det kan vara bra att ha klĂ€der 😜 igĂ„r sĂ„ Rufus att det man inte anvĂ€nt pĂ„ lĂ€nge kan man plocka ur garderoben för det lĂ€r inte bli anvĂ€nt.
    Men det fÄr bli en annan dag.
    Kram

    SvaraRadera
  15. Har ju sagt det mÄnga gÄnger - din gÄrd Àr lika fin som min. VÀlskött och vÀlkomnande:-)
    Det gick till och med att sitta pÄ balkongen idag, trots att det var nollgradigt, men jag satte infravÀrmaren pÄ. <det blev lite kallt om benen och fötterna.
    Vad gÀller mat har vi helt olika smak. Sedan gjorde vi ett ryck för tre Är sedan och slÀngde just sÀngklÀder.
    Jeans och tröjor Àr sÄklart Àven mina favoplagg:-)

    SvaraRadera
  16. Jag Àr allÀtare o skulle sluka all din goda mat i ett nafs.
    Jul firar jag helst inte, för mÄnga krav och för mycket förvÀntningar som skapar Ängest.

    SvaraRadera
  17. lÄter som en fin dag ja vi tittade men hade en annan favorit som gick till final oxÄ :) kul att dom Àr frÄn din stad kram Ä fin lördag <3

    SvaraRadera
  18. Ja det Àr en fin tid nu nÀr solen faktiskt börja vÀrma, jag Àr ocksÄ vÀldigt glad i att vara utomhus. Kul att lÀsa dina svar. Ibland Àr vi lika, ibland olika precis som det ska var. Trevlig söndag!

    SvaraRadera
  19. Men rÀksallad som Àr sÄ gott, det kan man ha till sÄ mycket :) Jag brukar lÀgga det pÄ en macka ibland ocksÄ. Och du rökt sik, jag gillar den bÀst dÄ man stÄr dÀr och röker den och har ett paket smör och bröd till. Julen hÄller jag med om 364 dagar om Äret med :)


    SvaraRadera
  20. Kul att lÀsa dina svar, sitta ute i le kan vara skönt - blÄser mycket hÀr men solen har varit synlig över en vecka, kÀnns fantastiskt efter mÄnader utan sol. Ingen stor högtidsfirare men valde julen dÄ jag brukar vara ledig lÀngre dÄ, och det Àr skönt. Trevlig söndag och ny vecka!

    SvaraRadera