onsdag, mars 03, 2021

Vår fina stadsträdgård 🌞

Godmorgon och det är skarpt marsläge! Välkommen våren och låt dig sprickas ut!
På väg från sjukhuset så cyklade jag genom Stadsparken. Men marken isen, det var frusen och inga blommor fanns. Inga fåglar heller.

Jo, jag var till sjukhuset och svar kommer i nästa vecka, då en sköterska från Borås lasarett ringer upp mig på bokad telefontid. 

Jag frågade om sköterskan kunde ta en antikroppstest, när hon ändå så stack mig. Men se det gick inte, för det krävs remiss. Vaccin, det ska vi ju inte bara tala om, det dröjer.......

Men kolla, vilket solsken, visst blir man härligt glad 🌞

En liten snuttvideosnutt från vardagsbruset och marsvädret i gårdagens nu.

Orsakullan har nya frågor i mars: 
Månaden mars bär samma namn som en planet. Vad kan du om planeten mars? (Svara först, Googla sen, fick du lära dig något nytt?) Jag kan inget om mars mer än att en rymdsond har landat där, tror att man har varit där tidigare och rotat. Jo, lite mer fick jag lära mig av google också.
Många ser mars som första steget in i våren, hur ser du på mars? Jag är en av de många, för mig är mars en vårmånad. Välkommen!
När var du riktigt glad senast? Jag är ganska lättroad i den här pandemin. 

Ljus och Kärlek 🙏

11 kommentarer:

 1. Vilken vacker miljö ni har!
  Hoppas att alla prover var bra. Själv tycker jag det var lite sniket att inte kunna ta ett antikroppstest när du ändå var där. Tyvärr tycker jag att det visar på en stelbenthet inom den svenska vården.

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
 2. Vilka härligt vårliga bilder! Skönt när solen jobbar fram våren :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Så härliga vårbilder och en fin liten filmsnutt!
  Här funkar vaccinationerna tydligen bättre än på många andra håll. Syster min med 85-årig make har ännu inte lyckats tigga till sig något vaccin (Lidingö).
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Här får man göra egen antikropptest 200kr tydligen är Västerbotten ett av de län det är möjligt.
  Sjukvården är stelbent och allt ska ske efter deras regler och riktlinjer.
  Ser fint ut i solen 😃
  Sol gör oss människor gladare.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ser vackert ut, mer som vår än vinter. Roligt med den lilla videosnutten också.
  Så tråkigt att du inte fått sprutan ännu. Verkar vara mycket trögt.
  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
 6. Vackra bilder från en vacker dag. Och härligt med vårkänslor.
  Här har vi idag inte haft ett endaste moln så det blev en del balkonghäng. Och "alla " verkar vara ute på promenad längs kajerna. Maken och jag åt en sen lunch på en uteservering i solen och vi var inte direkt ensamma där. Men det är gott om plats mellan bord och gäster så det kändes så vårlikt.
  Vi hoppas och tror på vaccinering i mitten av månaden. Men man vet aldrig.Vet ju att Västra Götaland nu har problem med det mesta inom Covid så där är det nog stelbent .
  Hoppas provsvaren som du tog blir bra.
  Stor kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
 7. Fint har ni det eran stadsträdgård!
  Skönt vandra där nu och framåt och följa vårens livliga :-)
  Lycka till med den provtagningen du gjort! Vaccin om allt går väl så komma till mig i mitten april har det sagts, men jag har mentalt ställd in mig på att det kan dröja.
  Må gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vädret kan vi verkligen inte klaga över just nu, även om det var betydligt kallare idag än igår. Gissar att det inte blev en tupplur på din balkong. Det gick dock att sitta på min balkong, men idag med munkjacka och vinterkappa, inte bara i t-shirt.

  Okej, så det blir ett telefonmöte. Det kunde jag ha räknat ut själv igår när jag ställde frågan. Så dumt av mig;-)

  Har inte mentalt inställd mig på något vaccinationsdatum. Som jag sa förut - jag väljer att inte ställa mig först i kön. För mig får det gärna dröja några månader till. Jag menar daltande med Astra Zenecas vaccin säger ju allt. Först är det olämpligt för 65-plussare, nu är det helt plötsligt okej igen för denna åldersgrupp i vissa länder. Å vi får ju inte precis välja vilket vaccin vi vill ha. Så för mig får det dröja ett tag.

  Konstigt nog har jag två kompisar som jobbar inom vården, varav den ena har varit vaccinforskare på just Astra Zeneca. Han vägrar vaccinera sig nu, då han påstår sig veta att det är omöjligt att framställa vaccin på så kort tid. Ja, vad ska jag säga...

  SvaraRadera
 9. Sköna vårbilder från din hemort. Visst är mars en vårmånad, fast det var bra kallt ikväll när jag cyklade hem från Friskis, blev iskall om händerna. Ser fram emot när värmen kommer. Men med inglasad balkong kunde jag sitta ute och äta frukost i morse, fick öppna fönstren lite också, för det var riktigt varmt!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Så fint du fångade solstrålarna! Det visas lite vårtecken varje dag nu och det känns hoppfullt. Kram

  SvaraRadera
 11. Härliga bilder, ja det händer inte mkt kring en så man blir glad för det lilla :) hoppas dina prover var bra och att din dag blir fin varm kram

  SvaraRadera