onsdag, maj 05, 2021

Onsdagstankar đŸŒ·

Levande blommor! Älskar tulpaner.....

Gomorron! För visst Àr det fortfarande morgon. Klockan Àr strax 10 och jag har hunnit med att lÀsa lokaltidningen, Àta min frukost och att fÄ besök av en av fastighetsskötarna med munskydd pÄ, som fixade en grej i badrummet.

SÄ, nu kan dagen fortsÀtta sin jÀmna lunk. IgÄr kvÀll hade jag förberett ett inlÀgg och jobbat ganska mycket med det, men sÄ kÀnde jag att nej, inte lÀge Àn, det fÄr komma senare och kanske annat upplÀgg, vad vet jag.

SÄ dÄ blev jag alldeles tom hÀr i morse. Vad ska jag skriva om?? Men kaffet satte fart pÄ tankarna.

HÀr vill jag dÄ visa ett upplÀggningsfat som jag mÄlat 1974. Inget sÀrskilt med det, utan hÀr har jag enkelt skrivit mina initialer som flicka och dÄ frÄn bÄde vÀnster och till höger. AlltsÄ GL. Jag gick bÄde pÄ keramik och porslinsmÄlning. MÄlningen var nog det som var roligast och jag gjorde massor.

Ett himla trÄkigt vÀder Àven idag och blir nog i morgon med. Min tanke var att ta mig till den vackra StadstrÀdgÄrden men det blir inga bra kort i regn, sÄ jag fÄr hia mig lite.

Ha det sĂ„ gott med ljus och kĂ€rlek 🙏

7 kommentarer:

Eva`s sa...

SÄÄ fint o kul med sÄnt :) hÀr Àr oxÄ trist vÀder men vad gör man? kram fina Gerd

Guldkryckan sa...

Kaffe och macka Àr min favoritfrukost hÀr hemma, utom pÄ semestrarna utomlands dÄ det blir rent av ett frosseri i frukosten.
Hemma Àr jag för lat för att laga till allt som restaurangerna serverar, kaffe med macka duger fint. ;)
Ett upplÀggningsfat man mÄlat sjÀlv Àr ju det bÀsta, ett minne för livet.

Ja, ibland vet man ju inte vad man ska skriva om men efter en kaffe och för mig, en snus, sÄ brukar det oftast ramla ner Ätminstone nÄgonting pÄ bloggen.

Ha nu en fin eftermiddag och kvÀll.

Ditte sa...

Vilket vackert fat! Och roligt Àr det att anvÀnda det man har och det man tycker om.
Trist vÀder Àven hÀr men jag har varit ute ett par vÀndor; trÀning pÄ fysrehab och promenad dit och hem och pÄ eftermiddagen blev det besök pÄ Solna kyrkogÄrd med bubbel och snittar tillsammans med dotter Helen för att fira och extra minnas pappa som idag skulle fyllt 100 Är.
SÄ en omvÀxlande dag blev det absolut och vÀldigt trevlig.
Stor kram och trevlig kvÀll.

BP sa...

Gillar upplÀggningsfatet skarpt! Riktigt, riktigt bra jobbat dÀr:-)
HÀr var det en enda ynka plusgrad och snöblandat regn idag. SÄ himla trött pÄ det vÀdret. Det Àr ju nu att man vill njuta av ljusa kvÀllar och sitta pÄ balkongen och njuta. Grrrrrrrrrr

nalta norrland sa...

AprilvÀdret fortsÀtter sin framfart men det sÀgs ska bli bÀttre nÀrmare helgen.
Jag har oxĂ„ mĂ„lat Ă„ pysslat 😊 vĂ€vt, sytt och grejat - men det var förr i tiden 😜
Kul att Du har Ditt far kvar... det har ju drygt 40 Är pÄ nacken.
Kram

Znogge sa...

VÀdret har verkligen inte varit det roligaste i dag och inte lÀr det bli bÀttre i morgon heller. TyvÀrr fÄr jag sÀga för dÄ har vi hundkurs.
Vilket fint fat du mÄlade! Jag gick ocksÄ en kurs i porslinsmÄlning men det var bara "Àldre tanter" och jag och min kompis var tonÄringar. Det blev bara en termin men det var kul att testa.

Kram och god kvÀll!

Lena i Wales sa...

Vilket fin fat och roligt att du mÄlat det sjÀlv.