onsdag, maj 19, 2021

Skogshyddan, Villa Giacominaparken


Igår hade jag avtalad tid med min väninna Gunnel som följt med på vinresor till Pfalz tidigare. Vi lärde känna varandra på ett Stickcafé som vi hade för några år sedan.

Vi tog en skogsvandring i den grönskande Villaparken Giacomina, där som vitsipporna låg som mattor tidigare. Nu var de på utblomning, men träden var riktigt illgröna. Kan inte alla träslag men det fanns en hel del bokar. Häggen blommade också.

Vi lunchade ihop på Skogshyddan, en stor och rymlig servering, där man kan sitta ute vid bord i det gröna eller på den stora altanen. Det duggade lite så vi valde inomhus och vid 14-tiden är det nästan tomt på gäster, så det är en bra tidpunkt.
Vi valde båda två rökt lax med potatisgratäng. 

Utsikten är fantastisk, en badstrand och hela Vänern med Kinnekulle i bakgrunden i Kinneviken.
 
Senare på kvällen satt jag med zoom-möte med ca 350 gospelsångare (jo, det gick att bläddra fram) och tränade in några fler sånger digitalt. En sådan övning till i juni och sedan augusti, så får vi se vad det blir för resultat. Ska bli spännande, en liten cliffhanger.

Jag vaknade klockan 05 idag igen. Det har blivit så flera morgnar. Antagligen är jag färdigsövd då men jag vägrar gå upp, så jag nanar vidare.

Idag? Ja, vad ska jag hitt på idag? Ett så gott som blankt blad förutom ett kvällspass. Ljus och Kärlek🙏

12 kommentarer:

  1. Så underbar grönska och vy. Så mysigt att ni fick till en träff med lunch.
    Även ett online träff med gospel=) Tänk vad man kan göra mycket på nätet under dessa tider.
    Ha en bra dag Gerd
    Kram

    SvaraRadera
  2. Oj vad vackert med allt det gröna! En bok, flera böcker - en bok, flera bokar. Svenskan är ett ganska marigt språk ;-)

    Såg gott ut det där och jag förstår att ni valde att sitta inne. Inte kul att sitta ute i duggregn...

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Så trevligt att gå ut och äta tillsammans!
    Det är man inte bortskämd med minsann.
    Hoppas att du får en fin onsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Vilka skira gröna träd, Så härligt det måste varit att gå där. Kul med en väninna att prata med. Maten såg jättegod ut!,-)
    Bra att ni kan träffas digitalt och öva, men hoppas det blir ändring nu efter att fler och fler vaccineras och ni kan träffas ,-)
    Ha det fortsatt fint
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  5. Vad trevligt att kunna gå ut och luncha med väninna och maten ser så god ut. Jg blir hungrig.
    Trevlig körsjungande också.
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  6. Så fint att ses! Och perfekt att kombinera med en härlig promenad och lunch. Lika grönt hos er som hos oss. Här mötte jag blommande syrener idag och njöt till fullo.
    Roligt att det fungerar så bra med Zoom- möte och med så många körsångare. Och visst är det spännande att se vad det sedan blir av det.
    Vilken fin morgon! Men jag förstår att du inte valde att stiga upp så tidigt.
    Önskar dig en fin onsdag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  7. Härlig grönska 🥰 så mysigt att kunna umgås å äta tillsammans 😊
    Gospel är en musikform jag skulle vilja kunna... då jag som 7åring fick stämpeln omusikalisk och som enda tjej från klass 1 till 9 som aldrig fick vara med och sjunga på till exempel exempel skolavslutning så sjunger jag icke 🎵 🎶
    Idag har jag varit med min mor till Växthuset/Plantskola och hon fick shoppa de sommarblommor och plant hon nu önskade sig 🌱 🪴 Typ dagens goda gärning 😜
    Kram

    SvaraRadera
  8. Det är verkligen fantastiskt vackert i naturen och bokarnas första skira grönska är så fin. Vilken trevlig dag det blev och så mysigt att ni kunde äta lunch tillsammans. Kan tänka mig att klockan 14 var en perfekt tid.

    Kram och god kväll <3

    SvaraRadera
  9. Tänker på Din kommentar angående vaccinering, jag vet inte om mina föräldrar var för/emot eller varför jag tydligen inte är vaccinerad från det jag var runt 2år fram till jag vaccinerades mot svininfluensa 🤷🏻‍♀️ Men anledningen att jag väntar på vad läkaren kommit fram till gällande covid19 vaccinet är ju att för närvarandet vet jag inte om jag överlever vaccinet... precis som med övriga läkemedel måste läkaren dubbelchecka innan jag får något... speciellt då det är intravenöst 💉 Enligt läkaren är det möjligt att jag kanske blir rejält sjuk av covid19 men det är lika stor risk att jag blir rejält sjuk av vaccinet, typ lite att välja pest eller kolera 🤔 Jag får alltså inte välja själv.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Antligen - att du vågat dig ut igen alltså. Har ju skrivit flera gånger på min blogg att det är tämligen folktomt på restauranger/caféer efter klockan 2. Så då är det mera än coronasäkert. Hoppas du gör om det flera gånger!

    Vad gör ni då efter totalt fyra övningar? Är det en förberedelse för ett live uppträdande under hösten/vintern, eller är det bara för att hålla igång. För om man inte "tränar" stämbanden tappar dom ju "elasticiteten" enligt bästisen Yvonne. Hon sjunger två gånger i veckan, främst för att hålla igång, då alla hennes barbershop-events ju är inställda. Så de kunde inte försvara ditt tredje VM-guld i USA ifjol, inte i år heller...

    Sista bilden är underbar:-)

    SvaraRadera
  11. Så härligt med en lunchdate och all grönska, soluppgången var ju underbar också, skönt att du kan somna om.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Så vacker skir grönska!
    Härligt att kunna luncha tillsammans!
    Vilken fin soluppgång - jag vaknar oftast före fem - och då är jag kaffesugen :)
    Kram

    SvaraRadera