måndag, juni 21, 2021

Glad måndag med "snoppnäsan" 😁

Alltså, konst är konst, när den är som mest konstig och det visar den här skulpturen. Näst efter banankuben så är den här den mest omdiskuterade här i stan. Utställningen håller på t.o.m. 22 augusti, så den här konstvandringen är inte köpt för evigt.

Det är svårt att veta vad konstnären har tänkt sig för budskap.
 
Tycker i alla fall att Drömmare (snoppnäsan) av Filippa Nilsson Kallhed passar in på Glad måndag där Carita är inspiratör😁 till temat.

Den heta värmen som kom i fredags har svalnat ner sig och solen gömmer sig då och då och skapar regn och åska. Så lär det bli till kvällen också.
Sommarsolståndet idag betyder årets längsta ljusa dag!

Ljus och Kärlek🙏

9 kommentarer:

 1. Den där näsan tycker jag mest är konstig och budskapet står inte helt klart för mig. När det gäller konst är allt en smaksak och visst passar den i ett inlägg som detta :D

  Kram och glad måndag!

  SvaraRadera
 2. Mycket av vad som är konst eller konstigt ligger ju i betraktarens öga.
  Här har det kanske varit en skönhetsoperation. Och symboliken mellan näsa och snopp finns ju-
  Stor kram !

  SvaraRadera
 3. Tjo hoo eller nått sånt 🤪😝
  Kram

  SvaraRadera
 4. Mycket konstig konst finns det och vad hon menar med den där näsan kan man verkligen fråga sig?
  Glad måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Konst kan ju vara bra konstig emellanåt. Ibland tänker jag att konst som får mig att stanna upp och tänka till lite är bra, på något sätt. Sedan finns det ju konst som man kanske inte vill ha hemma i vardagsrummet, som denna ;)

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Drömmaren passar absolut in på "Glad måndag". Å då det är en tjej som gjort skulpturen och döpt den till "Drömmare" så förstår jag precis vad hon tänkte på när hon skapade konstverket - önskedröm hade varit ett mera passande namn...
  Personligen tycker jag att Drömmaren är absolut gräslig. Men smaken är ju som baken så...

  PS. Tack för svaret. Tycker det är synd att Lidköping inte köper in några konstverk till Stadsparken eller andra områden. DS.

  SvaraRadera
 7. Hm ... konstig konst - och hiskeligt ful!
  Ha en fin tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det var en riktigt ful staty! Ibland undrar jag över när kommuner köper in konst vem som bestämmer vad som ska köpas. Borde inte alla i kommunen få vara med och välja? Det är ju invånarna som ska gå och titta på det sen. Kram

  SvaraRadera
 9. Jag tror som vanligt att konstnären inte har något budskap, dom driver bara med oss. Men en rolig byst.

  SvaraRadera