söndag, juni 13, 2021

Skyltsöndag 13 juni - Student

Denna skyltsöndag handlar bara om studenten!
Min första resa med buss och tåg på 1,5 år gick till Ed i Dalsland för att fira studentutspringet, som skedde på Karlbergsgymnasiet i Åmål.

Mina barnbarn, William snart 23 år, som tog studenten för fyra år sedan, därefter Chalmers och nu jobbar han som byggnadsingenjör.
Elin fyller snart 19 år, som söker in på högskola nu. Hon vet vad hon vill bli.

Ingen dålig medalj som Elin fick av klassen 😁 

Tre generationer tjejer.

Joakim, Jessica och Elin.

Vi fick bara komma in fyra personer per student. Två vakter stod och prickade av, så det gick inte att stå utanför och turas om. Vi fick vara vid parkeringen en kvart före, fick sedan en punkt att hålla oss till på skolgården. Sen kom utspring och gratulationer och inom en halvtimme fick vi lämna för nya utsläpp.  Elins farmor kom inte med på detta till förmån för mig, tråkigt nog, men så är det och hon kom sen på utomhuskalaset. 

Utomhuskalas. Tältet kom väl tillpass med lagom antal personer. Farmor och mormor satt med eget bord här på altan.

Fotocred: Joakim Svensson

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag, det gick fort. Här sitter jag på tåget och blickar ut över Stora Lee. Här har jag gått många gånger, bodde 19 år i Ed. Nu är jag uppe i 22 i Lidköping.

Detta inlägg förberedde jag igår kväll för nu på morgonen ska jag cykla iväg och vara kyrkvärd. Från 1 juni får nu komma max 50 personer, i stället för 8, då det bara var präst, kantor och vaktmästare i personalen.

Detta var trevliga Skyltsöndagen med BP 😁
Ljus och Kärlek🙏

17 kommentarer:

 1. Att bara vara jag.2021-06-13 08:27

  Grattis! Till ditt barnbarn som tog studenten
  Min yngsta dotter tog studenten också i torsdags. :) Tiden går fort. Här fick inga föräldrar/släkt ta emot när de sprang ut från skolan. Däremot fick vi stå och vänta max 2 per hushåll på en parkering en bit längre bort. Nu väntar ett sommarjobb som receptionist på Vaccina för dottern. Sommarkramar!

  SvaraRadera
 2. Äntligen händer det!!
  Vilken härlig utflykt med buss och att få fira ditt barnbarn÷)
  Tänk att tiden går så fort att du har hunnit bo på samma plats i tjugotvå år.
  Underbara bilder på tre generationer och på Elin. Lycka till i framtiden med studier och framtida yrke!
  Kram <3

  SvaraRadera
 3. En mycket söt studentska1 Titeln är som klippt och skuren för henne. Jag gillar dina färgglada byxor också. Förstår att du är stolt över dina barnbarn...med rätta...och att det var en trevlig fest. Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis till fina studentskan! :-)

  Bra att det hölls koll på antalet människor, trist men nödvändigt. Det blev ju ett fint firande ändå :-)

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 5. Grattis till studenten där, härligt att få klarat av det, nu börjar livet på riktigt kan jag tänka.
  Min fru var också kyrkvärd under många år, ett riktigt hedersuppdrag.
  Bra jobbat!!

  Ha en fin söndag nu.

  SvaraRadera
 6. Men så vackert och så fint. Det måste känna roligt nu att få uppleva sådant här efter allt med covid10? I Ed i Dalsland har jag en vän vars dotter också tog studenten nu. Vet knappt vart det ligger men vi lärde känna varandra när hon (min vän) väntade sitt andra barn och jag William.

  SvaraRadera
 7. Grattis till den fina studenten! Vilken glädje att det gick att genomföra firandet trots pandemin och så roligt att du kunde vara med.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Grattis till ditt vackra barnbarns studentexamen! Så fina bilder på er alla och så roligt att di kunde vara med <3

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
 9. Vackra Elin <3 Grattis till ett så fint barnbarn och att Du fick närvara vid studenten... tråkigt att farmor inte fick närvara.
  Så härligt att Ditt liv sakta börjar återupptas och Du nu får vistas inom kyrkans väggar och delta som kyrkvärd efter många månaders frånvaro.
  kram

  SvaraRadera
 10. Så härligt att få fira ett barnbarn som student! Det lär jag inte få uppleva - min Klas är bara 1,5 i dag ...

  SvaraRadera
 11. Så roligt att du var med här när Elin tog studenten. Ett så fint minne för er alla. Härliga skyltar och jättefina bilder. Extra roligt med et klassen skrivit till Elin. Och nu är det ett annat liv som väntar. Framtiden.
  Stor kram

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig skyltsamling och vackra bilder på fina Elin, så fin text hon fick från klassen! Underbart att du kunde vara med!
  Må så gott
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Så fint att du ändå fick delta i barnbarnets stora dag, inte bara på ett hörn utan både i skolan och på mottagningen efteråt. Förstår att det var ett minne för livet!

  SvaraRadera
 14. Ett helt underbart inlägg! Elin är så otroligt snygg och hon liknar verkligen Sarah, ögonen åtminstone. Å håret - det skulle jag kunna dö för om du förstår vad jag menar. Å du strålar verkligen av lycka.
  Fashionista - WOW:-) Då är frågan om hon kommer plugga mode;-)
  Kul att du fick uppleva studenten och fick vara med "från början till slut". Å kyrkvärd på det - snart är du tillbaka i ett normalt liv ska du se:-)

  Tusen tack för en underbar skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
 15. Elin har verkligen "växt till sig" som man brukar säga!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 16. Det är något vist med studenten :) Härliga bilder :)

  SvaraRadera