fredag, november 05, 2021

Fem en fredag - successivt

Kikar in här i min bloggpaus. Pausar inte för att jag inte gillar att blogga utan mera för de andra järnen i elden. Jag har inte varit bortrest.

På måndag börjar Donationsveckan. Så jag har jobbat en del med MOD - Mer Organdonation inför detta.  
  
Jag har en stor familj. Stöttar extra med tankar åt min yngsta som tagit emot en familjehemsplacering.

Jag har nu också, efter diskussion med fastighetsbolaget, fått möjlighet att kunna få ner mina cyklar i källarens cykelrum igen. Det har varit jobbigt och påfrestande att ha cyklarna ute och bära alla tunga säkerhetssaker upp och ner till lägenheten.

Sen, inte minst, har jag tagit bort ljudet från min mobil. Avregistrerat alla reklammail, som påstår sig ha rätt att skicka för att jag har gett medgivande?? Jag höll på att bli tokig på alla ljud. Vilken värld vi lever i!

Fotot här ovan - jag kikade in i en port här i stan och såg denna vackra målning, skyddad av en järngrind till innergården!

Då var det dags för den roliga Elisamatildas fem frågor igen, som denna veckan handlar om successivt.
 1. Vad börjar svårt men blir lättare? "All vår början bliver svår, bättre går det år från år". ABC-boken 1883, efter det latinska ordspråket: "Omnium rerum primordia sunt dura."
 2. Vad är spännande i början men tråkigt i slutet? Föreläsningar.
 3. Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter? När jag väljer själv så är allting gott.
 4. Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar? Städning.
 5. Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt? Det mesta tar längre tid med åldern.
Fint väder idag men bara fyra plusgrader. Om ett par timmar kommer fönsterputsaren och då ska jag ha hunnit plocka bort allt i fönstren. Jag funderar på hemstäd också pga ryggen. Jag har ingen stark karl som kan hjälpa mig.

Önskar alla en trevlig Allhelgonahelg med ljus och kärlek 🙏

17 kommentarer:

 1. jo, gäller att komma över det där svåra i början och inte ge upp. Visst tar saker längre tid nu.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig fullständigt när det kommer till städningen. Vilken lyx att anlita en fönsterputsare! Fast det tar bara drygt en halvtimme att putsa våra fönster när man väl har kommit över tröskeln och satt igång, så det känns inte som det egentligen behövs nån hjälp där. Annat än från Anders då :-)

  Ha en fin start på helgen!

  SvaraRadera
 3. Här tycker vi lika om både det ena och det andra!

  SvaraRadera
 4. funderar också på förnsterputsare även om maken påstår att han orkar så vill jag kanske inte att han utsätter sig för våra stora fönster som ska skruvas isär. visst tar det mesta längre tid

  SvaraRadera
 5. Jag har också tagit bort alla ljud från mobilen. Bara SMS-plinget är kvar. Dessutom har jag ställt in den så att den inte uppdaterar eller går någonting från 21 på kvällen till 7 på morgonen. Det enda som fungerar med automatik under den tiden är samtal.
  Man får inte göra sig till slav!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Så skönt att du kan få sätta ner dina cyklar i källaren men ärligt talat så tycker jag inte det är mer än rätt. Man kan ju knappast hindra alla boende från att utnyttja den som det är tänkt. Nu närmar vi oss dessutom ännu kallare tider och då är det gott att ha cyklarna i källaren.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 7. Hemstad, det är vanligt. Även bland unga. Än är det inte aktuellt här. Tycker att det är rätt kul att städa. Maken brukar dammsuga. Och vi städar inte så ofta.
  Äntligen cykel inomhus! Var på tiden!
  Beundransvärd dotter!
  Svårsvarade frågor! Ha det fint! Kram!

  SvaraRadera
 8. Städning är oftast väldigt tråkigt! Kul att du har att göra just nu! =)

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas det går bra för Din Dotter och flickan som bor hos henne… fosterhemsplacerade barn har ofta tungt bagage och behöver mycket. Men Din dotter och hennes man är stabila personer och klarar säkert av att bli en trygghet.
  Städa, ja… skönt när det väl är gjort.
  All vår början bliver svår när vi lär oss Fader vår, så brukade min far säga 😇
  Nu ska jag fixa middag, J påstår vi måste äta idag oxå 😜 jag ör dock inte helt säker…
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jeg har også slått av endel varser på min telefon. Det er så kjekt at man kan velge hva som skal låte, så en hører om noen ringer. Da er det sikkert noe viktig. Ingen ringer meg uten at det er noe.

  SvaraRadera
 11. Då har du ju varit väldigt produktiv under din korta bloggfrånvaro:-)
  Väggmålningen är verkligen vacker och stort GRATTIS att det löste sig med dina cyklar.

  Föreläsningar och/eller Powerpointpresentationer är bland det tråkigaste jag vet. Håller helt med dig där. Vi är även helt överens om städningen, som dessutom är totalt överreklamerad;-)

  Grattis till solen och rena fönster. Här var det grått, 6 grader och inga rena fönster;-)

  SvaraRadera
 12. Fönsterputsare låter som en bra grej, det blir det här också men inte nu. Ljud från mobilen vill jag inte ha, inte ens sms plinget. Kollar hellre en gång extra på mobilen, har på ljudlöst. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Skönt att det är ok så att cyklarna kan komma ner igen. Men å andra sidan viss kraft som behövs för att få ut dem snabbt och smidigt.
  Bra att ljuset är borta från mobilen. Har också tagit bort det utom för samtal.
  Verkligen läcker målning. Kul du tittade in här.
  Kul att läsa dina svar . Skulle jag ha svarat hade det blivit "det beror på"
  Mycket här också att göra och jag trivs verkligen med det. Och det fina vädret som periodvis varit har jag tagit vara på.
  Skönt med fönsterputs och städning när kroppen säger ifrån. Här är det maken som sköter detta plus tvätt och strykning så jag har det bra.Annars hade jag helt klart haft någon som kommit och hjälpt mig.
  Stor kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
 14. Telefonterror är ett otyg. Jag svarar aldrig på okända nummer. Ibland blir det galet men det går att rätta till. Kollar i efterhand vem som har numret. Är det försäljare så blockar jag numret direkt.
  Ha en skön helg, tur att det löste sig med cykeln!

  SvaraRadera
 15. Helt sant att det mesta tar längre tid med åren. Utom möjligen hårtvätten, kan jag som man tillägga. Mängden hår att tvätta minskar ;)

  SvaraRadera
 16. Det var ett bra initiativ att ta bort plingandet. Härligt med nyputsade fönster, det skulle jag också behöva göra. Kanske kan bli till veckan som kommer OM jag hinner hem innan det blir mörkt. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 17. Instämmer i alla dina svar, men en del föreläsningar kan också vara så bra så att man gärna vill ha en fortsättning.
  Cyklar! Har du många?
  Hoppas din helg varit bra, och att den kommande veckan blir det också!

  SvaraRadera