fredag, januari 21, 2022

Fem en fredag - Målbild

Morning, fredag! Detta var förra fredagen, en läcker måltid med räkfrossa hemma hos Sarah och Mathias och lilla My. Den lilla älskar räkor, precis som vi.

Detta dukas inte upp hos mig själv idag, men jag ska allt hitta på något gott och duka fint, det brukar jag göra för min egen skull.

Detta var lördagens flotta middag! Oxfilé med klyftpotatis och vitlökssmör.

Då var det dags för den roliga Elisamatildas fem frågor, som handlar om målbild. Det lustiga är att jag lagt upp två foton på just målbild, alltså ett mål mat (min humor)😂
 1. Vad gick du i mål med senast? Jag gick i mål med att kunna ta buss och tåg till Värmland tur och retur, med ett otäckt munskydd på hela tiden, i dessa nya tider igen.
 2. Vad blir du inte klar med? Det blev tyvärr ingen resa till Noahs dop i Karlskoga. Magsjuka där bland barn kom emellan, så besviken. Men jag fick ett dopfoto på sötnosen.
 3. Hur skulle du vilja göra om hemma? Inget alls, som jag ser det nu.
 4. Vad siktar du på i helgen? Helgen är fri här hemma, så det blir lite plock i sångpärmen och lyssning av bok. Har börjat med "Ärren bär jag med stolthet" av Emma Schols. Hon som räddade alla sina sex barn ur villabranden. Såg henne på TV nyss, vilken hjälte.
 5. Vad är något du vill göra i år? Jag vill träffa mina barn och barnbarn så mycket mer. De betyder verkligen mycket, min familj. Sen vill jag börja sjunga igen, men allt är osäkert igen i denna pandemin.
Det blåser lite mindre idag. Ingen snö, ingen halka. Så kanske jag går ut en sväng.
Trevlig fredag med ljus och kärlek 🙏

19 kommentarer:

 1. Vilken god mat du blev bjuden på och räkor är alltid lika gott, ja oxfilé för den delen med.
  Vilken tur att du kom iväg till den lilla familjen i alla fall och fick fina dagar med den. Sedan var det verkligen maximal otur med magsjukan och det missade dopet men vad ska man göra.
  Att umgås med barn och barnbarn betyder verkligen mycket och under pandemin har familjen på något vis blivit ännu viktigare.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 2. Så tråkigt att du missade din utflykt till dopet!
  Räkor har nästan blivit ett fredags-måste hos oss. Och du har rätt, man ska duka trevligt även om man inte har sällskap vid bordet, det förhöjer smaken på maten!

  SvaraRadera
 3. Ja, en täckt mun kräver ett otäckt munskydd ;) Men trevligt ändå att du kom iväg till Värmland.

  SvaraRadera
 4. Så härliga bord ,-) Både dukning och räkfrossan o middagen.
  Härlig tid med familjen ,-) Duka fint är viktigt, det gör vi med, det ska kännas mysigt. Har läst dina 5 svar ,-)
  Ha en trevlig Helg KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Så klokt att laga god mat och göra fint gör dig själv. Skulle nog bli blodpudding, ärtsoppa eller omelett jämt och ständigt, om jag skulle laga mat till enbart mej!
  Synd att så mycket blir inställt och framflyttat nu igen. Förhoppningsvis lättar det framåt våren. Kram

  SvaraRadera
 6. ser gott ut vilket som. så du har varit ute och rest. obehagligt med munskydd någon längre tid. en saknar verkligen barn och barnbarn. måtte pandemin får ett brått slut!

  SvaraRadera
 7. Wow vad gott det såg ut! Idag skulle jag egentligen vilja ha räkor (älskar skaldjur) men jag har redan börjat med att göra en råkostsalladsrätt som vi ska ha till kycklingfilé, så jag får ta det i morgon.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder du bjuder på, man blir väldigt frestad! =) Räkor är en favorit här hemma också, och till behövs inte så mycket, kanske lite gott bröd och nån sås! Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 9. vi hade också lite färska räkor hemma, tillfälligt lågt pris, mums! Såg också Emma Schols i svt. Maken spelar saxofon i storbandet en gång, förra året var det glest, ha en bra helg

  SvaraRadera
 10. God mat och dryck piggar helt klart upp. Så jag förstår dig helt att det var både gott och trevligt med ditt besök i Värmland. (Hos oss blir det oftast räkor blandat med andra skaldjur minst en gång i veckan. Och för egen del dessutom en räksmörgås varje vecka på stan)
  Fint att läsa dina svar. Men så trist att det inte blev någon resa till Karlskoga så du kunde vara med på dopet. Men sjukdom händer.
  Önskar dig en trevlig fredag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 11. Så tråkigt att det inte blev något dop för Fin del och att Du icke fick träffa sonen och barnbarnen.
  Men Du fick sköna dagar hos Sarah 👍
  Ha en fin fortsättning på denna dag och en bra helg 🤗

  SvaraRadera
 12. Vilken mat! Helt underbart att se och du fick ju smaka också. Helt i din/min smak - igen:-) Du borde fundera på mitt förslag från igår. Seriöst alltså;-)

  Å så glad du kan vara att dopet inte blev av. Jo, det blev det ju, fast inte för dig och de andra som inte bor i Karlskoga. Jag menar att trängas i en bil med fem personer är ju bara korkad i dessa pandemitider. Så inget ont som troligen inte hade nåt gott med sig - du är fortfarande frisk. Å du - Noah brydde sig nog inte - antingen skrek han sig genom dopet, eller så sov han. Gissar att du lägger upp dopfotot på bloggen sen.

  SvaraRadera
 13. Det ser verkligen jättegott ut och jag hoppas verkligen att du får träffa din familj mer under året som kommer.

  SvaraRadera
 14. Ser gott ut, även för mig som är vegetarian och inte äter kött. ;) Tråkigt att det inte blev dop, men roligt att resan blev av. Munskydd är inte roliga men känns tryggare med dem, använt/använder det när jag åker kommunalt till från jobbet och i butiker där avstånd är svårt, under hela pandemin.

  SvaraRadera
 15. Mums vilken god mat! Du blev väl omhändertagen där :-)

  Jag skulle vilja resa mer i år, men det verkar onekligen som det kommer att fortsätta ske på Iberiska halvön. Fast det är fint här, så det är inte särskilt synd om mig :-)

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 16. Det är mycket som ställs in nu, både p.g.a. pandemin och andra sjukdomar. Ja, vilken fantastisk kvinna, Emma Schols! Och nog är det så att barn och barnbarn är det käraste man har, och då kan man ibland få oanade krafter. Och under de gångna två åren har man förstått än mer hur viktiga ens nära relationer är. Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Det enda vi vet är att vi inte vet något, ingen aning har vi när det blir slut på eländet! Man kastas mellan hopp och förtvivlan och att nu ha genomlevt mörkaste årstiden också sätter sina spår. Trist att du fick skippa dopet, de är ju alltid minnen för livet. Men säg den som inte fått avstå från planerade trevligheter dessa dagar! Vi biter väl ihop lite till. Min väninna kommer från alfta och har berättat mycket tidigare om Emma för mig. Nu är hon åter högaktuell, såg också henne på teve. Vilken lycka i olyckan att alla klarade sig!
  Trvlig fortsättning på helgen

  SvaraRadera
 18. God mat och gott sällskap.

  SvaraRadera
 19. Jag har lyckats med att vänja mig vid munskydd o nu tycker jag inte att det är så besvärande alls, tänker inte ens på det - till o med så det är ganska skönt att ha det.
  Ja tänk att kunna umgås med sina nära o kära igen på ett normalt sätt...

  SvaraRadera