fredag, maj 20, 2022

Fem en fredag - Om - 220520 đŸŒș

En promenad lÀngs VÀnerns sjökant. Kinnekulle i horisonten.

Insektshotellet, som det har stÄtt nu i nÄgra Är.

KastanjetrÀden blommar i kastanjeallén i Lidköping!

DĂ„ var klockan slagen för den roliga Elisamatildas fem frĂ„gor som idag handlar om - just Om.
 1. Om du kunde se en film igen för första gÄngen, vilken skulle det vara? Doktor Zjivago, en film frÄn 1965, jag sÄg den i TrollhÀttan
 2. Om du kunde begÄ ett brott och inte Äka fast, vad skulle du göra? Jag skulle aldrig begÄ ett brott, jag har det jag behöver
 3. Om du skulle vara expert i ett Àmne, vilket skulle det vara? Fotografering
 4. Om du kunde skriva en toppsÀljande bok, vad skulle du skriva om? Jag skulle skriva en biografi, dÀrför att mitt liv har hitintills varit alla sorters starka kÀnslor och upplevelser.
 5. Om du kunde lÀgga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara? Det skulle vara den morgonyoga som jag alltid gjorde tidigare. Men numera funkar inte alla rörelser pga ryggbesvÀren
Trevlig fredag med ljus och kĂ€rlek🙏

18 kommentarer:

 1. Doktor Zjivago Àr helt underbar film, jag har ocksÄ det jag behöver, du Àr duktig pÄ fotografering!

  SvaraRadera
 2. tvÄ lika. Doktor Zjivago som jag sett flera gÄnger och morgonyoga. du kunde vÀl begÄ ett brott som samtidigt gjorde mÀnskligheten en tjÀnst? jag har ett tips!

  SvaraRadera
 3. Ett sÄdant fint jÀtteinsektshotell! HÀrligt!
  Att vara expert pÄ fotografering, visst skulle Àven det vara kul :-)
  Och det dÀr med biografi - du kan sÀtta igÄng direkt :-)
  Detsamma med yogan förstÄs.

  SvaraRadera
 4. Insekthotell đŸ€©
  Fotografering Àr oxÄ nÄgot jag oxÄ skulle vilja vara duktig pÄ.
  Inte för att jag Ă€r riktigt sĂ„n 😎 men lönnmord pĂ„ Putin vore inte helt fel 😑 ifall jag kom undan… eller störta Nordkoreas diktator đŸ«  jo yes jag tĂ€nkte efter 😜
  Kram
  /Ă„sa

  SvaraRadera
 5. Definitivt har jag det jag behöver, men tyvÀrr inte allt jag vill ha. Eller egentligen sÄ behöver jag ett annat boende, men innan bostadsmarknaden kraschar sÄ Àr det inget som gÄr.

  SvaraRadera
 6. vilka fina omgivningar du har tillgÄng till, underbart. !!!!

  Skulle heller aldrig begÄ ett brott, det sista jag gjorde mig skyldig till var att slÀnga en snus pÄ marken, tur inte polisen sÄg mig, 800 kr i böter kan jag vara utan. ;)

  Ha det bÀst.

  SvaraRadera
 7. Doktor Zjivago gillar jag ocksÄ! Du Àr redan duktig pÄ fotografering sÄ du blir kanske en superfotograf om du specialiserar dig pÄ det.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Jag Àlskar den tiden nÀr kastanjerna blommar! Blir liksom glad i magen av det!
  De fem frÄgorna Àr inte alls lÀtta att besvara, men du klarade det galant!
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Visst Àr det en fin tid nu och allra helst spendera dagarna vid vattnet och tillsammans med denna vackra grönska. Intressanta frÄgor denna vecka och intressant att lÀsa dina svar . Filmen Dr Zjivago minns jag ocksÄ och skulle nog kunna tÀnka mig den men Àven den franska" En man och en kvinna".
  Vad gÀller brott skulle jag inte begÄ det för att ha nÄgot för egen del. Men jag hade dÄ och dÄ tanken att hjÀlpa min pappa att minska hans lidande och förkorta hans liv. I krigssituationer skulle jag sÀkert kunna begÄ brott för mÀnniskors och lÀnders frihet.
  Önskar dig en fin fredag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Fotografering Àr vÀldigt mycket att man har ett öga och det tycker jag verkligen du har! Alltid vÀldigt hÀrliga bilder. Jag har fÄtt tipset att man antigen ska ta bilder som Àr dokumenterade eller bilder som Àr konst - oftast kan man inte göra bÄda i samma bild. Och det har hjÀlpt mig, vissa bilder Àr helt enkelt saker jag "sett" (dvs konst) och andra Àr mer saker som jag vill visa andra (dvs dokumentering)... det har i alla fall hjÀlpt min fotografering.

  SvaraRadera
 11. Kom pÄ. Vad gÀller bok sÄ skriv och skicka en synopsis till olika bokförlag. Man kan ju inte dÄ mer Àn ja eller nej. VÀl vÀrt det.Man Ängrar bara det man inte gjort.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Det var ett ordentligt insektshotell. Undrar vilka arter som vill bo dÀr...
  Zjivago har jag inte sett. Spelade ledmotivet pÄ piano i ungdomen.
  En biografi lÄter intressant. Mitt liv har vÀl inte varit sÄ intressant, men jag skulle ocksÄ kunna tÀnka mig att skriva en sÄdan.
  Ha det gott! Kram //Anna-Lena

  SvaraRadera
 13. Jag tittade pÄ byns enda kastanjetrÀd idag, och den knoppar! Insektshotellet var verkligen maffigt, hÀr i Falun har kommunala bostadsbolaget stÀllt ut nÄgra i skogsdungar runtom. VÀldigt positivt. Och en vacker vy över VÀnern bjuder du ocksÄ pÄ!
  SjÀlvklart vill jag lÀsa boken om ditt liv! Bara att vÀssa pennan!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 14. LillaSyster2022-05-20 20:01

  RejĂ€lt hotell ♡
  Jag sÀger som Paula, vÀssa pennan och börja skriv=)
  Ang. yogan gör de övningarna som funkar om du tycker att det Àr kul. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 15. Jag Àr inne pÄ din linje vad gÀller brott! Du har fina foton hÀr sÄ jag förstÄr om du Àr inne pÄ fotografering.

  SvaraRadera
 16. Har ett vÀldigt vag minne av Doktor Zjivago. Tror jag sÄg den med min mamma och halva biosalongen var rörd till tÄrar.
  Fotografering - det vore kul att kunna med om det med alla fackuttryck. DessvÀrre tror jag dock att jag skulle tappa all spontanitet. Jag menar en mobil, en pocketkamera Àr ju lÄngt ifrÄn en systemkamera som krÀver sÄ mycket mera kunskap.
  Å varför inte sĂ€tta igĂ„ng med en bok om ditt liv! Det Ă€r ju sĂ„ mycket enklare idag jĂ€mfört med för 10-20 Ă„r sedan att ge ut en bok i olika former. Go for it!
  SÄ du har varit tvungen att skippa dina yogaövningar. HÀr Àr det precis tvÀrtom. Ingen yoga, men vÀl skrÀddarsydda fruktansvÀrt trÄkiga sjukgymnastikövningar...

  SvaraRadera
 17. Vilket bautastort insektshotell! :-)

  Intressanta svar av dig pÄ dom fem frÄgorna :-)

  SvaraRadera
 18. Jag vill ocksÄ fÄ till bÀttre morgonrutiner, jag saknar min pilates.

  SvaraRadera