tisdag, juni 21, 2022

Sommarsolståndet!

Igår cyklade jag till Kyrkans Gård och gospelövningen. Nu var vi rekordfå, men det var också en utomordentligt härlig sommardag och kväll.

Jag själv fick inte så många fler knop gjorda än tvättstugan och sången. Så gott då att kunna slappa på balkongen under markisen. Jag hade ögonsveda och näsan rann, det måste ha varit allergi.

Tisdagar har ju bestått av den trevliga SELFIEn, men jag bjuder på en äkta bildselfie idag.

Det är meningen att hemstädet ska komma idag. Jag tänker absolut inte förstäda, det har jag inte gjort någon gång, men plockar undan lösa saker så de lättare kommer åt. Under tiden ger jag mig iväg ut på något.

Vi får njuta av sommaren, för efter idag så vänder det så sakteliga. I morse gick solen upp 03:59 här i Lidköping och går ner 22:17. Det är 18 timmar och 18 minuters ljus. Jämför då med vintersolståndet, som ger 6 timmar och 18 minuters ljus. Alltså bara 1/3 del av sommarens ljus!

Ljus och Kärlek🙏

11 kommentarer:

  1. Måste säga att jag föredrar sommarljuset :-)

    SvaraRadera
  2. Det låter skönt med att ha städhjälp, men min gubbe som älskar att städa (fast inte där jag vill) är totalt ointresserad av det.....
    Jag gillar planteringen på den stensatta planen, mycket vackert!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Så fin bild på dig. Måste erkänna att jag tycker det är lite vemodigt att det vänder redan nu. Vill inte riktigt tänka den tanken än för jag tycker mycket om ljusa sommarkvällar.

    Önskar en fin tisdag!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Än har vi ljusa myggrika sommarkvällar och nätter att njuta av.
    Med tanke på myggeländet så är det inte helt lätt att njuta utomhus 🦟
    Ha en fin tisdag kram
    /åsa som sitter i väntrummet på Sjukstugan

    SvaraRadera
  5. Det känns lite vemodigt att det redan vänder. Jag tycker att sommaren nätt och jämt börjat. Shortsen har inte varit på särskilt många dagar i år.
    Ha en fin tisdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  6. Tack för en fin selfie!
    Kvällarna är ljusa länge ännu. Har inte ens funderat på att det är längsta ljusan dag idag... Morgonljus har jag ingen större nytta av, sover ju iaf fram till sju, och tycker att det är rätt gott när det blir mörkt framåt nio tiden.
    Känns iaf lite som om man inte behöver fundera på 21 dec ännu.
    Kram och glad tisdagskväll!

    SvaraRadera
  7. Sommaren är ju ganska kort så det vill till att ta vara på den. Jag utökar den lite och reser nästa vecka på resejobb till Kiruna och midnatssolen.
    Hoppas denna selfie kan fortsätta till hösten med fler som tar tag i stafettpinnen. Vore jätteroligt. Och du bjuder ju på en fin selfie idag.

    Hoppas du haft en bra dag.
    Har varit ute hela dagen på trevligheter och nu i kväll är det skönt på balkongen i kvällssolen.
    Önskar dig en fin kväll.
    Stor kram

    SvaraRadera
  8. Härliga blommor överallt inklusive på din jacka. Sedan har vi likadana Esprit t-shirts. Älskar just den modellen och har minst fem stycken i olika färger. De håller och sitter snyggt.
    Skrev också om sommarsolståndet idag. Det var första gången någonsin som jag kollade mobilen för att se när solen går upp respektive ned...

    SvaraRadera
  9. Vad underbart med lite städhjälp. Och nu äntligen har värmen kommit jag hoppas den stannar . Fin bild på dig kram www.yasminejohansen.com

    SvaraRadera
  10. Underbart med de ljusa nätterna, de är ju ljusa ett tag till! Ser att solen går upp 03.30 här i Stockholm i morgon, visste inte att det skiljer ås mycket som 30 minuter mellan oss?
    Fin bild på dej!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Undrar varför så många tänker på att dagarna nu blir kortare. Lev i nuet och njut!
    Här har vi inte era långa kvällar. Ni kan läsa om
    hur vi ha det i den här delen av USA hos Annika,
    "Life in the suburb". Hon bor inte långt ifrån mej och
    skriver om livet och klimatet i trakten.
    Jättevackert foto, Gerd! - Gillar din "outfit"!
    Sköna 23-24 C och sol idag. Önskar jag fortfarande
    kunde åka cykel. Kram, Ruth i Virginia

    SvaraRadera