lördag, augusti 13, 2022

Veckans bokmärken


God förmiddag och hör och häpna, ....jag hittade två bokmärken (visitkort) från min pryovecka på SOS.International A/S i Köpenhamn! Själv jobbade jag på Försäkringskassan. Detta är nostalgi, är nog tjugo år sedan.

Mycket givande, må jag säga. Fick ett schema över alla avdelningar som jag skulle prya på. Personen Per hade hand om transporter och personen Charlotte om de svenska EU-korten, då på två pappers A4 sidor och i de fall den sjuke i utlandet inte hade det med sig så kunde vi faxa ett sådant direkt till SOS eller sjukhuset. Därav den största anledningen att jämföra arbetssätt. Det mest intressanta var annars att vara med i hetluften med medlyssning och höra akuta handläggningen.

Sigges syster bor utanför Köpenhamn så vi bodde hos henne. Sigge umgicks på dagarna med henne medan jag tog tåget till "jobbet" på Nitivej 6 i fem dagar. Jag åt frukost och lunch där också och språket 😁ja, det fixade jag.

Kanske hittar du bokmärken hos BP Hannele eller Åsa.

Ljus och Kärlek🙏

12 kommentarer:

 1. Vad roligt med lite pryo under ditt arbetsliv. Jag har tyvärr varit tvungen att ta kontakt med SOS Köpenhamn för flera av mina passagerare. De gör ett fantastiskt jobb.
  Har skickat dig ett fb meddelande.
  Lördagskramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att sånt kan ingå när man har hand om människor
   Ska läsa, tack och kram!

   Radera
 2. Pryo under arbete är nog ovanligt, men det måste ha varit intressant och lärorikt.
  Här öser regnet ner… vi hade funderat på att gå på Lapplands största lastbilsträff, men mitt mående och regnet sätter stopp, ihållande regn och 12+ grader gör ju inte det direkt lockande.
  Ha en fin lördag 🤗

  Hur har Du det i ögonen nu, har det blivit bättre?

  /kram åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett sätt att vidga vyerna och tillföra kunskaper! Skrev precis solig hälsning till dig, men läser nu att ni har regn och kallt. Usch, trist.
   Tack, bättre i ögonen.
   Kram!

   Radera
  2. Så bra att ögonen känns bättre, skav i ögonen är jobbigt och att ha svårt att se är väldans besvärligt… det märker jag ju på min mor.
   J fick en vagel i ena ögat och det var tillräckligt besvärligt.
   Kram åsa

   Radera
  3. Svårt att se, lär jag få ha, jobbigt nog. Ansträngande för ögonen. Kram

   Radera
 3. Det måste varit en trevlig erfarenhet att få uppleva hur det funkar på SOS International. Ha en fin helg! Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Va kul med gamla minnen, och vilken spännande pryo-plats!
  Ha det gott!
  Kram Susjos

  SvaraRadera
 5. Dagens fejk bokmärke kommer från vår nya madrass i husvagnen 😃
  Kram åsa

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig nostalgi i dagens bokmärken! Kan tänka mig att det var en spännande prao-plats.

  Önskar en fortsatt fin lördag!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilka roliga minnen! Du är som min man - du sparar allt. Å i ditt fall kom ju visitkorten väl till pass som fejk-bokmärken. Dessutom blev jag av med en "fördom". Jag trodde att man pryade när man var mellan 13 och 16 år, men du lyckades gör det efter du fyllt 50. Bra där;-)

  SvaraRadera
 8. Vilket roligt minne! Och givande praktik förstås. Och danska språket förstår jag gick fint. Har heller aldrig haft några svårigheter med,vare sig att läsa eller förstå danska.
  Stor kram!

  SvaraRadera