God morgon, måndag!
Var är sommaren? Kan någon svara mig? Jag gillar inte det ostadiga vädret och trots lite morgonsol, så ska det bli mer regnskurar. Kallt som tusan, också, bara 12 grader just nu.
Tänder upp värmeljus på kvällarna, mörkret kommer tidigare, det känns som om herr Höst knackar på dörren. Bort, säger jag!
Och här går jag och pratar med väggarna, det är tur att det finns sociala medier, när alla har så brått.
Jag slutar inte att förvånas. Maten vi äter blir mer och mer konstig.
Dessa persikor kommer från Spanien, undrar hur de gjorde för att få dem platta? Har de tryckt ihop dem som små, eller hur har de fått växa till? Hmmm *kliar mig i huvudet*...
De SMAKAR i alla fall rätt så OK, jag erkänner, jag blev lite nyfiken på dem.
Och dessa här långa päronjättarna, då! Inte klokt. Tala om långnäsa.
Idag ska jag ta långa kliv med tvättkorgar till nästa hus tvättstuga, en alldeles lång stund.
Men, lite senare bär det iväg till Skara och gospelövning inför domkyrkans 1000-årsjubileum den 30 augusti!
♫♪♫♪ DET är ett glädjeämne! ♫♪♫♪
♥ Ljus och Kärlek ♥
Idag ska jag ta långa kliv med tvättkorgar till nästa hus tvättstuga, en alldeles lång stund.
Men, lite senare bär det iväg till Skara och gospelövning inför domkyrkans 1000-årsjubileum den 30 augusti!
♫♪♫♪ DET är ett glädjeämne! ♫♪♫♪
♥ Ljus och Kärlek ♥
Jag såg liknande persikor i min affär och förundrades över formen. Då blev det inte affär men jag får kanske testa och smaka...
SvaraRaderaKram och sjung ut nu i dag <3
Ja, det ska bli enormt, men sångövningen, vi blir MÅNGA!
RaderaKram! ♥
Så bra att du skriver att de går att äta, nu kanske man köper några platta persikor nästa gång man är i affären. Önskar dej en fin måndag o en trevlig körstund!/ Kram Eva i Skåne
SvaraRaderaTack så mycket, fina du! Kram ♥
RaderaJag har testat de där platta persikorna! Söta att se på, men så mycket smak var det inte på de jag köpte!
SvaraRaderaSom vanligt när jag läser om dina sångstunder så blir jag lite avundsjuk och önskar att
jag kunde sjunga! Hade jag sångröst så skulle jag i alla fall inte sjunga någon lovsång till hösten för jag vill ha sommaren i repris!
kram M.E
Ja, sången ger så mycket GLÄDJE! Och detta nu i samband med Skara Domkyrkas 1000årsfirande är STORT, jättestort, så så festligt det känns!
RaderaNej, ingen höst, sommar tillbaka, håller med dig! Kram.
Måste ju vara tråkigt att heta Melody och inte
Raderaha sångröst. :)
Ruth i Virginia
Hihi, Ruth, det är hunden som heter Melody ;) möjligen den sjunger? ♫♪
RaderaIdag är det nog första höstdagen och därmed har jag bytt klädstil;-)
SvaraRaderaDessa genmanipulerade frukter och grönsaker har jag hittills nobbat, där är jag faktiskt gammalmodig.
Ja, jag var på vippen att nobba frukterna, men blev lite nyfiken. De köps INTE igen!
RaderaSå du har lagt shortsen på hyllan nu då? ;) Ja, jag har också bytt klädstil, inga vida luftiga klänningar längre, haha!
Tror inte att de platta persikorna är genmanipulerade.
RaderaDet är bara en av sorterna som finns. Det finns gula,
vita och rosa persikor; en del stora en del små. Dom
platta är väldigt goda - här iaf - och lätta att äta. Man
kan bryta av bitar och kärnan är liten som en hasselnöt.
Tror inte att det finns ett standardutseende, när det
gäller persikor.
Ruth i Virginia
Har inte sett påron som dom på bilden, men päron kommer
ju också i olika former.
Jaså, det tror du inte, Ruth, att de är genmanipulerade. Dåså. Jag håller med om att de är lätta att äta, lite hårdare och sölar inte.
RaderaJag kommer ihåg ett år då potatisarna var så enormt stora, men man pratade inte om gener då, men de var nog kraftigt gödslade, tror de kom från andra sidan jordklotet någonstans, det var dåligt potatisår i Sverige då.
Du skulle se alla sorters potatisar dom hade på
Raderamarknaden i Ecuador. Det finns blåa, röda, rosa
lila, vita, gula, etc., etc.
Solanum tuberosum kommer
ju från Syd-Amerika. Kommer ihåg när vi läste om
Jonas Alströmer,som det sägs introducerade potatisen
till Sverige. Folk åt blasten, som är giftig, så det var
frågan om att sprida upplysning om rotknölarna.
Ruth i Virginia
Det var kul info om potatisblasten, hade ingen aning om det. Ungefär som när tomaterna kom till Sverige, så visste man inte riktigt. Min pappa sockrade på dem!
RaderaHaha! Ja, de har så mycket konstigt för sig i Spanien.....Men man behöver ju inte prata med persikorna som tur är :)
SvaraRaderaHa en trevlig dag i tvättstugan!
Kram!
Haha, nä, det hoppar jag ;) Pratet, alltså.
RaderaTack ska du ha, jag ska jobba på, kram!
Ja, visst är det nästan lite kusligt som de håller på och konstrar med våra livsmedel. Jag kommer aldrig att acceptera fyrkantiga ägg t ex - oavsett vad de smakar!
SvaraRaderaHa en bra dag i tvättstugan!
Kram
Nä, där går gränsen, med fyrkantiga ägg ;)
RaderaJaa, sånt är livet och blusen är randig. Kram!
Nej,nej, ingen höst ännu, först ska vi ha en sensommar som ska bli inte allt för kall, men det måste bli lite regn så att inte all växtlighet torkar ihjäl.
SvaraRaderaJag har också sett dessa persikor men inte vågat köpa dom, trott att det inte skulle vara gott. Roliga päron, men, de ser mycket goda ut, jag älskar päron.
Ha så trevligt på sångövningen. Sång sprider glädje.
Varm kram!
Ja, jag hoppas jag får uppleva sensommar, då.
RaderaPäron och äpplen är gott.
Jaa, sång är glädje ♫♪♫♪
Kram!
Såna där persikor finns det mycket av här nere. Jag misstänker att dom sitter på dom...
SvaraRadera:-)
Va bra, att en invånare i landet kan svara på min fråga ;)
RaderaDe där platta persikorna känner jag igen, för min svåger brukar alltid ha sådana med sig när han och min syster kommer hit. De kallas för saturnuspersika. Jag gillar dem inte så mycket, för de är så söta och smakar inte så mycket annat än sött.
SvaraRaderaHa en skön dag!
Kram, Ingrid
Jaha, ser man på! Fast jag inte gillar sött, så tycker jag inte dessa var söta alls.
RaderaKram!
Mer tjat om platta persikor:
Radera"Saturn peaches" är naturliga. Check Wikipedia.
Och jag gillar dom!
Ruth i Virginia
Saturnus persikor är mindre och plattare än en vanlig persika. Deras hud är gul och röd, och de är oftast mindre luddigt än vanliga persikor. Deras kött är också mycket fastare, sötare och mer doftande än en vanlig persika. Insidan av persika är blekare i utseende.
RaderaEnligt Wikipedia
Tack, Ruth!
Härligt att du får sätta igång med gospelövningar igen! Men att det känns som november i mitten på augusti det gillar jag inte. Nej tack, vill allt ha lite sommar kvar ett tag till.
SvaraRaderaJag såg också sådana där persikor på affären en gång. Blev mäkta förvånad. Knepigt att de måste in och pilla på utseendet på vår mat.
Kram! <3
Som jag läst ut här, så är inte dessa persikor manipulerade, utan det är en viss sort som heter saturnuspersika, inte lik den vanliga runda alls.
RaderaTänk, vad bloggvärlden kan upplysa en om!
Kram ♥
Det är inte helt klokt vad de där fruktföretagen mixtrar med frukterna. Allting skall förändras, förädlas och förbättras. Även om jag inte är helt säker på att de faktiskt lyckas med det sistnämnda...
SvaraRaderaKramar
Nej, man vet aldrig med någonting. Kramar!
RaderaHar också sett dessa platta persikorna och undrat hur de blivit så platt, någon som stampat på dem ;)
SvaraRaderaTrodde jag också, typ. Men det är visst en speciell sort!
Raderatack
SvaraRaderaja jag står o lagar för fullt just nu
ska bli så himla gott måste nog ta mig ett smakprov ikväll
men snart ska jag laga en gulash shoppa till mig o sonen till middag.
dessa persikor tycker jag inte är lika goda som dom vanliga.
men päron mums vad gott
hoppas du har det mysigt. kraaam
Tack, jaa då. Ska snart iväg till Skara, det blir sång för hela slanten i kväll!
RaderaKram!
Har också sett dessa fyrkantiga persikor, men inte köpt dem. Nu förstår jag inte varför de platta skall vara lättare att äta, man gapar ju inte runt om de runda, hi hi hi...
SvaraRadera;-) ❤️
Jag skulle vilja kalla dem plattrunda. En helt rund persika som en boll, den skvätter mer, denna kan du bita i som en kaka ;) ♥
RaderaMan blir lite misstänksam då man ser dessa konstiga former på frukten.1000 års jubileum är inte dåligt. Måste kännas häftigt att få vara delaktig i det.
RaderaNu är det sängen som gäller här, så natti, natti.
Ja visst, blir man misstänksam! Men de har faktiskt varit helt OK, nu när jag smakat en efter en.
RaderaGodmorgon!
Lustiga persikor :) Hoppas att du hade kul på gospelövningen. Kram ♥
SvaraRaderaJaa, träningen var helt underbar. Flera körer sjunger ihop! Kram ♥
RaderaDu skriver så busigt och roligt. Förlåt......men jag sitter och skrattar och ler stort ALLTID då jag besöker dig. En riktig glädjespridare är du.
SvaraRaderaJa inte vill vi väl Ha höst än inte. Men tyvärr så är det nog herr höst som knackar på utanför döra.
Men vintern kylan........Åå, nu får jag sluta tänka. TÄNK SENSOMMAR!.....såja..nu bidde det bättre.
Min lilla sångfågel Gerd. Så roligt med 1000 års jubeleum. Ljus och glädje är sant det.
Hmm.....knepigt med frukt haha.
Soliga somriga snälla söta KRAMAR till dig söta vän.
Vad roligt att du får lite skoj här hos mig, för ibland är jag allt allvarlig också, jag har inte alltid så där förbaskat roligt, men nästan ;)
RaderaTusenårsjuileet är en häftig grej i dagarna två. Kramar ♥
Sommaren försvann i ett nafs och höststarten tycks regna bort, fast jag hoppas ändå på några fina helger till!
SvaraRaderaJag tyckte att de platta persikorna var mycket sötare än de vanliga persikorna så jag håller mig fortsättningsvis till de vanliga. kramiz
Ja, inget kul med massa regn. Vi blev bortskämda ett tag.
RaderaVet inte om jag ens äter persikor på länge. Håller mig nog till päron och bananer.
Kram!
Har du sparat persikorna för att se hur länge de håller sedan du köpte dem? Alltså det där med konserveringsmedel?
SvaraRaderaUppätna. Och de var goda. Nej, enligt Wikipedia så är det en naturlig sort för sig, kallas också Munkpersikor!
Radera