lördag, maj 11, 2019

Bokmärken vecka 19

God lördagsmorgon! Jag har länge tänkt att hänga på ett tema om bokmärken. Inte bokmärken som man bytte, för det gjorde jag självklart också. Fina bokmärken med glitter, änglar, blomsterflickor, flygplan, ja allt möjligt.

Nej, här handlar det mera om märken att lägga i en bok som man läser. Jag är inte sådan att jag gör hundöron i böckerna utan jag lägger något där emellan, vad det nu kan bli. Men det jag vill visa är egentligen en skatt från mina föräldrars tid och det är religiösa inslag. För de hade dessa i sina biblar. Och jag har fler att visa framöver.

 Handgjorda, säkert utklippta med sax.

Broderade.

Jag har hittat temat hos BP. Det är Boklysten som uppfunnit temat.

Väderprognosen för idag är äntligen en STOR sol och upp till 16 grader. Det bådar gott för en längre tur med elcykeln. Ha en härlig lördag!

💖 Ljus och Kärlek 💖

12 kommentarer:

  1. Så fina bokmärken! Min morfar var pastor så liknande bokmärken fanns även i deras biblar!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag gör hundöron i mina egna pocketböcker och lånade sådana när jag ser att ägaren själv har hundörat. Andra böcker blir det bokmärken i, oftast närmsta papperslapp :-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Jag skulle aldrig drömma om att vika hundöron i en bok. Man fick lära sig respekt för böcker och att man skulle vara rädd om dem. Jag har haft olika bokmärken och har boken ett omslag brukar jag använda det. Annars är jag rätt bra på att memorera vilken sida jag slutade på.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Jag är så slarvig. Har en del bokmärken, men lägger annat i mina böcker so jag håller på att läsa! Tur att du har sparat dina fina! Kram

    SvaraRadera
  5. Vilka fina bokmärken! I pocketböcker gör jag hundöron men inte annars.

    Soliga kramar <3

    SvaraRadera
  6. Väldigt fina bokmärken och roligt att du har sparat dem. Jag har också ärvt några bokmärken men dock inte med några direkta budskap utan de är broderade eller knypplade.
    Vi har haft strålande sol 2/3 av dagen och jag har med en bloggvän promenerat 13 km runt Södermalm. Jodå, men lunch och kaffepauser.
    Dock kom regnet nu i kväll men då var vi hemma igen.
    Hoppas du fick en fin cykeltur.
    Stor kram!

    SvaraRadera
  7. Jättekul att du hänger på temat. Å bokmärkena du lägger upp är ju verkligen skatter som måste vara kring 100 år gamla. Att du behöll dom efter dina föräldrars död. Å vem kunde då ha anat att de idag fick figurera i en bloggutmaning. Otroligt om man tänker efter.

    Gör heller inga hundöron i mina böcker, speciellt inte i inbundna böcker.

    Grattis till solen. Den var bristvara här. Det började till och med ösregna vid klockan fyra. Det skiljer en del mellan Dittes söder och mitt norr om Stockholm ser jag.

    SvaraRadera
  8. Har förstått att kors och andra religiösa märken är rätt vanligt. Charmigt att de är handgjorda!

    SvaraRadera
  9. Aldrig sett en bibel ;-)
    jo det har jag ju :)
    men aldrig en bibel med bokmärken.

    Bokmärken är inte alltid bokmärken,
    jag använder vanligtvis ett kvitto, en servett eller liknande.

    kram

    SvaraRadera
  10. fina, personliga, jag gör inte hundöron heller.

    SvaraRadera
  11. Hundöron får inte förekomma! Därför har jag en riktigt lång rad bokmärken, har visat inte mindre än 38 stycken redan. Fast nu börjar de sina. Kul att du hängt på. Av mina är bara några få handgjorda.

    SvaraRadera
  12. Härligt att ha sådana gamla bokmärken!

    SvaraRadera