tisdag, augusti 20, 2019

Wilma

Guten Morgen! Jag ska berätta lite om min rumskompis Wilma, där borta i Taizé. Jag har material som skulle räcka till en bok, men jag håller mig till ett inlägg. Poängen är, att jag fått mig ett gott skratt varje dag p.g.a. denna tant.

Gissa, var jag sov under veckan? Jo, i sjukhussängen 😀 och det var inte alls illa. Jag hade mitt nattduksbord och pick och pack mellan säng och vägg, helt perfekt.

Alltså, det var Wilma, 84 år, för första gången i Taizé, som snodde bästa sängen och utrymmet, verkligen bredde ut sig. Pratsam, pedant, skinn på näsan, f.d. lärare, berest, språkkunnig.

Wilma frågade om hon fick spela lite klassiskt på sin padda. Hon spelade gärna Chopin. Hon lärde mig, att pyjamas heter Nachtanzug och inget annat. Annars berömde hon min tyska, som hon tyckte var utan brytning. Jag kunde bara lära mig lite mer tekniska termer 😀 så. Hon gillade Chanel nr 5, precis som jag.

Nej, jag kan inte avslöja mer. Wilma förgyllde min vecka och hon var tacksam över att ha haft mig som rumskompis och så glad över det fina rummet. Hon hade aldrig camperat ihop med någon okänd tidigare.

Jag tog aldrig adress eller några foton, men här har hon oavsiktligt kommit med på en av mina vänners bilder. Lustigt.

Förra året camperade jag ihop med Helga, i min ålder, och vi har fortfarande kontakt. Hon var som min syster, helt underbar. Men visst är det intressant!

Nu ska jag ut på vift. Ljus och Kärlek

9 kommentarer:

  1. Vilket möte! Och det är ju en av tankarna med Taizé- olika möten. Kul med Delfinbuss. Jag jobbar ju ofta med dem och vet att de ofta kör till Taizé. Tycker mig skymta en förare där i fönstret, vars namn börjar och slutat på A. Kanske var det hon som körde er.
    Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Helt rätt, Ditte. Det var Anna, mycket trevlig och duktig! Stor kram!

    SvaraRadera
  3. Så härligt att få en rumskompis som man trivs med. Jag har också vid något tillfälle delat rum med obekanta damer och det har bara varit positiva möten.
    Ha en fin tisdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Vilken trevlig rumskompis du fick! Man vet ju aldrig innan om man går ihop!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Det är onekligen väldigt intressant att totas ihop med en helt främmande människa. Även om Wilma tog den bästa sängen så verkade ni ändå komma bra överens. Något säger mig att Wilma hade tur som fick dela rum med dig. Numera vägrar jag att dela rum med någon annan än Husse. Det går bara inte.

    Kram och ha en fortsatt fin tisdag!

    SvaraRadera
  6. Wow, vilken spännande resa , bara det att få dela rum med okända människor! Nu hade du tur som träffade Wilma, trots att hon tog bästa sängen! Pigg och alert trots sin ålder, va härligt!

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig tant! Du har tur med dina rumskompisar du :-)

    SvaraRadera
  8. Då har du träffat en typisk tysk kvinna, men ändå inte. För tyskar liksom engelsmän brukar inte vara duktiga på språk, speciellt inte när de är så gamla. Att de däremot norpar åt sig "första parkett platserna" inte bara på stranden utan överallt är ju vida känt...

    Nu hade jag inte velat campa med en främmande människa och absolut inte velat bo som en student i min ålder, men jag tror nog att din sjukhussäng var mera bekväm än hennes furusäng från 1980-talet. Så bra där!

    Chanel 5 - herregud det är ju en parfym som var inne redan när jag var 15. Finns den fortfarande?! Uppenbarligen ja;-)

    PS. Fanns det ingen garderob i rummet, eller skåp där man kunde lägga/hänga sina kläder? DS.

    SvaraRadera
  9. Svar till BP. Det fanns en stor garderob, ja. Där delade vi på hängarna ;)

    SvaraRadera