torsdag, november 14, 2019

Värd kroppsvård

Igår var jag hos audionomen för att koppla ihop min streamer igen med mobilen. Nu kan jag åter lyssna på ljudböcker direkt i hörapparaterna, så bra! Ett nytt hörseltest gjordes och min hörsel hade blivit sämre på två år. Nu hoppas jag kunna njuta av att höra vad folk säger i grupp. Mingel är alltså sämsta läget för dålig hörsel, man känner sig utanför. Dock är tekniken så förfinad mot förr (se museiföremålen ovan).

Och ja, jag hoppade in hos optikern också och fick fixat mina glasögonbågar, tack, har dragit på detta SÅ länge.

Idag ska jag njuta av fotvård! Eller som en kompis sa "kratsa hovarna" 😀
Gårdagens bild är från ena sidan älva (Gamla staden) och jag ska vara på andra sidan (Nya staden) och jag säger bara ÄNTLIGEN. Också något jag har gått och ruvat på länge.

Avslutar med en pinfärskt bild på tre av bolagets trevliga fastighetsskötare i fullt jobb och diskussion. Bilden visar också dagens väder, som vi lyser upp med ljus och kärlek!

8 kommentarer:

 1. Bra med en genomgång av både det ena och det andra :-)

  Hoppas dimman lättar och att du får en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Det viktigt att hålla koll på såväl syn och hörsel för vi behöver verkligen våra sinnen. Kan tänka mig att det blir tufft när det är mingel eller på en restaurang där ljudvolymen är hög.

  Kram och ha en bra dag <3

  SvaraRadera
 3. Riktigt hökväder ser det ut som.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Så bra att du fått hjälp med din hörapparat. Konstigt nog är det fortfarande många (mest män) som har de gamla antika hörapparaterna. Undrar varför.
  Att mingla har jag alltid tyckt jag är jobbigt, oavsett hörseln. Speciellt när det är fler som pratar i mun på varandra och när det spelas hög musik i bakgrunden. Man kan liksom inte höra sig själv tänka...
  Anläggningen med ljung är annorlunda. Är inte förtjust i ljung, men när olika färger blandas är det riktigt fint.
  Vi har lika dimmigt, regnigt och grådaskigt som ni...

  SvaraRadera
 5. Att se och höra är viktigt för det sociala livet...
  hör man inte vad som sägs är det svårt att delta.
  Skönt det nu är åtgärdat.
  kram

  SvaraRadera
 6. Men va bra att du fick gjort detta, det är viktiga saker. Här är gråväder och jag har varit inne bara tvättat lite o jobb i morgon..njut av kvällen kram fina Gerd <3

  SvaraRadera
 7. Skrev en lång kommentar som Blogger tyvärr åt upp.
  Fint att du fick ordnat med din streamer så att den nu stämmer med mobilen- Nog så viktigt. Och likaså bra att du fick en genomgång av din hörsel. Och skönt att få ordnat både fötter och glasögonbågar när du ändå var igång.
  Vädret kan en inte påverka utan göra det bästa man kan.
  Stor kram och trevlig kväll.

  SvaraRadera
 8. Jag tror att många inte ids gå till audionomen och begära ny hörselutprovning eller nya hörapparater. Man vill inte besvära.
  Detta med mingel. Det är inte det höga ljudet som besvärar, det är folks pratande i munnen på varann. En som hör dåligt behöver ett ansikte mot sig som pratar och inte ett ansikte bortvänt och det hjälper inte att prata högt. Det är tydligheten som avgör.

  SvaraRadera