onsdag, januari 22, 2020

Besöket hos ögon

Igår var jag hos ögonsköterskan och gjorde min synfältsundersökning, eller vidvinkel, som hon sa. Tack för era tummar! Men men 😥 Ischiamej. Det är synnerven som dummar sig. Varför gör den eller de (man har en till varje öga såklart) på detta viset? Vetenskapen är inte framme där än, tyvärr. 
Moloken igår men idag skiner solen och jag ska på lilla kören ikväll, så kul, vad jag har väntat!

Här kan man läsa om den förträffliga Förstoringsbordslampan som funkar för alla, även den som inte har ögonsjukdom. Lättare att kolla handarbetet eller trä i en tråd i nålen osv.

Idag vill Orsakullan veta: Ett minne från barndomen jag nog aldrig glömmer.
Svar: Jag var med i en bilolycka när jag var 12 år och blev skadad i pannbenet. Ambulans till närmaste sjukhus, sen vet jag inget mer, utan vaknade upp på neurologen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Allt som allt en månads sjukhusvistelse, jag fick en cyklamen. Fanns inte att föräldrar fick vara med på sjukhus. Övriga passagerare gick det skapligt för. 


Är det våren? Ljus och kärlek 

13 kommentarer:

 1. Så tråkigt att höra att du fick ett sådant besked. Hoppas att det går att göra någonting åt dina ögon.
  Det var inte lätt för barn på den tiden är de hamnade på sjukhus. Jag var inlagd på epidemisjukhuset för scharlakansfeber när jag var 5-6 år. Jag vet inte hur länge, men hela familjen blev isolerad en tid hemma. Mamma fick inte ens gå ut och handla mat, utan en faster fick göra det och sedan ställa kassen på trappan. Ingen annan i bekantskapskretsen fick sjukdomen i alla fall.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ja, trist med dina ögon, men bra att det finns lite hjälpmedel. Så glad att du har kören som piggar upp!
  Bilolyckan lät inte kul, sånt glömmer man inte!
  Ha nu en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket tråkigt besked. Kan man inte göra något alls för att underlätta, om det nu inte går att bota helt? En förstoringslampa är toppen. Jag har en liknande här hemma och skulle aldrig klara mig utan den när jag syr. Jag minns också hur det var att ligga på sjukhus när man vrå barn. Så ensam och ledsen man kände sig. Hoppas solen lyser lika fint på dig som den gör här. Kram

  SvaraRadera
 4. Det var tyvärr inga glädjebesked ÷( S tråkigt vännen. Du verkar ändå ha en positivitet som orkar att gå vidare. Tur att du har kören som ger positiva vibbar. Jag gillar även sång och musik.
  Olyckan som skedde när du var ung de minnen sitter alltid gjutet i hjärnbarken.
  Vill önska dig en trevlig dag med kören=)

  SvaraRadera
 5. Så tråkigt att höra att du fick dåliga besked :( Men skönt att du ändå är positiv och vill göra saker som piggar upp!
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Tråkigt att höra.
  Du är fantastisk som ändå är så positiv, det hjälper långt.
  Känner för dig!

  SvaraRadera
 7. Beklagar. Så tråkigt att höra. Blir det återbesök om sex månader och operation när trycket blir för högt eller vad har Din vårdregion för åtgärdsprogram?

  En sån lampa ska jag nog försöka få tag på till min mor, lämplig Morsdagspresent.

  Du är positiv och ser glädjeämnen i livet,
  att Du har kören å vännerna gör Dig gott.

  kram

  SvaraRadera
 8. SVAR: Jag har inte för högt tryck i ögonen. Man kan ha glaukom utan att ha den biverkan. Det går inte att operera. Laser hjälper inte heller, den sänker trycket när inte dropparna hjälper, men jag behöver ingen laser.
  Men allt som jag ser, ser jag BRA. De fläckar jag inte ser på, får jag vrida på huvudet, om jag hinner i tid. Jag lär mig att leva med detta!

  SvaraRadera
 9. Vad trist med det beskedet, men bra att det finns hjälpmedel som kan underlätta.

  Stor KRAM!

  SvaraRadera
 10. Trist med dina ögon! Men skönt att det finns bra hjälpmedel. Men det är klart att du blev nedstämd. Att du sedan ändå är positiv och har saker att glädja dig åt betyder ju mycket det också.

  Kan förstå att du minns bilolyckan och den månadslånga sjukhusvistelsen.

  Stor kram

  SvaraRadera
 11. Det var tråkigt höra att resultatet av synundersökningen inte var det bästa men jag tycker ändå att du låter optimistisk och ser positivt på det.

  Kan tänka mig att du minns den händelsen. Föräldrar fick ju bara komma på besökstid och sådan var det inte varje dag, inte i vår stad i alla fall.

  Kram och ha en fin kväll <3

  SvaraRadera
 12. Otäckt barndomsminne. Hoppas läkarna kommer till rätta med dina synproblem.

  SvaraRadera
 13. Ledsen att du inte fick ett mera positivt besked hos ögonsköterskan. Men du har helt rätt inställning. Du kan ju tyvärr inte påverka det hela, hjälp finns inte heller (än), så du tar dig an det hela med en positiv attityd. Bra där! Eloge!
  Bilolyckan låter som en mardröm. Och du var bara 12 år, alltså gammalt nog att minnas. Tack och lov att du inte fick några bestående men...

  SvaraRadera