torsdag, januari 16, 2020

Ekonomisk fråga - extrainsatt

Orsakullan har en utmaning varje dag i januari och idag vill hon veta om vi läsare av hennes blogg sparar på kvitton.

Jag svarar delvis sant. Jag avskyr dock samlandet av massa papper så för mig kunde det helst vara digitala kvitton. Jag scannar dessutom mina varor hos både Willys och ICA, snabbt och smart. Den gamla hemekonomiföraren i mig vill gärna ha koll på läget. Kvitton på matvaror slänger jag redan när jag kommit hem och kollat upp att varorna är OK. Klart slut.

8 kommentarer:

 1. Det där med kvitton är ju lite olika... handlar jag i Lycksele å ska gå in på fler affärer så behåller jag kvittot så jag kan visa vars jag köpt det jag har i min väska/påse.
  Men jag är en släng kvittot med detsamma människa i vanliga fall :)
  fast då vi köpte en fritös i julklapp till C & R så behöll jag kvittot ifall de skulle vilja byta.

  kram

  SvaraRadera
 2. Det händer då inte alltför ofta att du gör två inlägg per dag;-)
  Svarade också på frågorna och vi är helt överens. Då jag aldrig kollar kvitton mot matvarorna, så skulle jag egentligen inte ens behöva ett digitalt kvitto. Kul att du är med i Madeleines utmaning för första gången!

  SvaraRadera
 3. Jag sparar inte matvarukvitton men däremot kvitton från Leroy eller Media Markt med högre summor. Kvittona hamnar i en gemensam låda. I Spanien lusläses varje kvitto efter matinhandling ifall man kan påvisa att allt fån en cent och mer har tagits för mycket betalt.
  Trevlig Fredag!
  <3

  SvaraRadera
 4. Jag kollar alltid kvittona i matbutikerna så att det stämmer. Inte alltid fallet. För dyrare varor sparar jag kvittona ett tag och för de som har garantier än längre.
  Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Kvitton på mat slänger jag också efter att ha kollat dem så de stämmer. De enda kvitton som blir kvar är de som är kopplade till en garantivara. Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 6. svar Med tanke på att min sjukdom är kronisk och det enligt läkare inte finns något botemedel så jo jag kämpar mot inbillningsfrisk, jag gillar det tillståndet så mycket bättre :)
  kram

  SvaraRadera
 7. Matvarukvitton kastar jag men om det är en produkt med garanti så sparar jag självklart kvittot. Skannar det oftast för färgen bleknar snabbt.

  Kram och ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 8. Matkvitton åker direkt i närmsta papperskorg utanför affären. Kläder kollar jag att dom är OK innan kvittot slängs. Dom som sparas är såna där det finns nån garanti involverad. Over and out! :-)

  Ha en finfin fredag!

  SvaraRadera