måndag, januari 13, 2020

Glad måndag v3 - Tjugondag Knut

God förmiddag och solen lyser med 3 plusgrader men det känns som 1 minus, när jag går ut på balkongen. Det är dock en vanlig måndag så jag får ta en tur in till stan och fylla på förråden.

Dagen är glad, då jag kan blicka ut genom rena fönster. Elljusstakarna är borta och de vanliga lamporna har fått tillbaka sina platser. Orkidéerna blommar som vanligt, även den lilla till vänster som har små krusiga blommor.

 Ja, jag var på styrelsemöte igår kväll. Vi har det faktiskt på söndagar för då kan de flesta komma ifrån en stund. På lördag är det årshögtid inom Vasa Orden av Amerika och jag är med i den gruppen som fixar. Ska även vara receptionist.

Carita är inspiratör till temat, att sprida lite måndagsglädje!
Ljus och kärlek!

10 kommentarer:

Eva`s sa...

Härligt att rensa ut julen, ja glad måndag att jag är ledig i dag :) kram å fin dag fina Gerd <3

Ingrid sa...

Båda gläder vi oss i dag över blommande orkidéer.
Glad måndag Gerd!
Kram, Ingrid

Ami sa...

Det är skönt när man får bort julen och de vanliga sakerna kommer fram igen :)
Jättefina orkidéer!
Kram

Carita Liljendahl sa...

Kul att du är med i Glad måndag - tack!
Länkar i dag till de deltagare jag hittar.

znogge sa...

Nyputsade fönster gör att hela bostaden ser mer välstädad ut och det kan man glädjas åt. Härligt med tacksamma blommor och dit hör verkligen orkidéerna.

Kram och glad måndag <3

Ama de casa sa...

Jag tjuvslutade julen redan i fredags, men jag saknar grejerna - speciellt ljusen! Men nu blir det ju ljusare ute i alla fall, och det gör mig glad :-D

Ha en fortsatt fin och glad vecka!

Ditte sa...

Skönt att få in lite annat. Här åkte julen ut, det lilla som var framme, redan den 2/1 och våren fick komma in. Är ju inte direkt en julig person.
Härligt med orkidéer som blommar. Mina är också i farten men har inte helt kommit i gång ännu med de stora blommorna. Dina är verkligen fina.
Hoppas du haft en fin måndag.
Stor kram

BP sa...

Är såååååå avis på dina fina orkidéer. Du är så himla duktig på att hålla blommorna vid liv, nåt jag aldrig lyckats med.
Ingen julutrensning här. Den enda utsmyckningen vi hade var ju snögubben, och den förpackades i sin originalkartong på Trettondagen.
Tre grader och strålande sol här. Inte ens blåsigt. Klagar alltså inte.

PS. Läste din kommentar hos Åsa och din undersökning av synnerven nästa vecka. En kompis till min man hade också glaukom på båda ögonen, men han gjorde en laseroperation. Smärtfritt och det tog fem minuter. Efter operationen kunde han till och med se utan glasögon. Han var 78 år när han gjorde operationen. Så det finns hopp för dig där! DS.

Susjos sa...

Så fina orkideer, jag har också några som blommar nu. Men jag har inte rena fönster ännu!
Snart är det tisdag!

nalta norrland sa...

Jättefint Du har i fönstret.
Så mycket kuligheter Ni har inom Vasa Orden :)

svar Ja jag vet inte alls om det är vad Du tror med min mors ögon,
hon ser ju sämre å sämre sedan hon gjorde en operation för typ fem år sedan, typ grå starr var det väl då... nu hade läkaren sagt att hon skulle tillbaka om sex månader, hon var ju där för sex månader sedan så tydligen kollar de hennes ögon två gånger om året.
Det var nått med trycket... när det blir för högt så ska det bli operation.
Men efter ha läst vad BP skrev här hos Dig å hos mig så ja jag vet inte, som sagt inte den uppfattning jag fick att det var lätt att åtgärda.
Men Du kanske kan förklara?
Jag känner mig lite som ett frågetecken ;-) det vore ju bra om det är som BP skrev... men läkaren sa ju inte riktigt så.

kram