tisdag, januari 14, 2020

Så här såg det ut - ögat


Ja, god morgon, så här såg det ut i söndags kväll när jag cyklade hem. Jag tog dessa foton mest för att testa om det röda skenet kom med, för det brukar vara svårt med neonljus. Men det gjorde det! Fast ögat såg självklart mycket mer än mobilkameran.

Som jag skrivit tidigare, så ska jag till ögonkliniken på tisdag nästa vecka. En ögonsköterska gör då ett synfältstest på mig. Ett sånt har gjorts vartannat år under de tio års tid som jag varit patient. Vänsterögat har hållit sig rätt stabilt men det högra har minskat i synfältet. Tufft nog blir man aldrig förbättrad.
Här bloggade jag om glaukom för ett år sen:   http://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/03/gems-weekly-photo-challenge-v12-oga.html

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Så här såg det ut för sju år sen. I verkligheten här och nu har jag kraftigt regn, gröna områden och sex plusgrader. Ljus och kärlek!

8 kommentarer:

Anki sa...

Minns att du skrivit om din ögonsjukdom tidigare ... hoppas det går bra på ögonkliniken idag och hoppas det håller sig utan försämringar!
Det syns tydligt ögat där i det röda!
Kram

znogge sa...

Även om det inte blir bättre så måste det vara en lättnad att det inte blir några försämringar. Synen är så viktig för oss.

Kram och ha en härlig dag <3

Ingrid sa...

Ja det är mycket som krånglar när man blir äldre. Jag trodde faktiskt att jag hade något fel på ögonen med optikern tyckte allt så bra ut, så då får man väl nöja sig med det. Det blir väl för många timmar om dagen vid dator och tv, så att det blir trötta.
Lycka till med undersökningen!
Kram, Ingrid

nalta norrland sa...

Tack för infon, ja det Du berättar är ungefär samma lika som det läkaren sa igår.
Idag har min mor bättre i ögonen då det blev gjort en laserbehandling/efterstarr behandling.
kram

BP sa...

Bilderna är helt fantastiska! Din mobil är verkligen bra på mörkerfotografering. Å Lisch verkar också ha struntat i trettondag knut;-)

Som jag precis skrev hos Åsa så har jag blandat ihop grå och grön starr. Sorry, sorry, sorry! Kan aldrig hålla sjukdomarna isär, men efter den här dialogen med dig och Åsa lär jag förhoppningsvis komma ihåg vad som är vad.

Skratta åt det norska kortet! "Muligheter" får liksom en helt annan betydelse med tanke på dagens väder. Här var riktigt fint i morse, men sedan ösregnade det i cirka två timmar. Å mera lär det bli imorgon. Men jag klagar fortfarande inte. Inte du heller antar jag;-)

Ditte sa...

Jättefina kvällsbilder! Och visst kan det vara svårt att fånga neonljuset.Men här kom de med fint.
Verkligen trist med din ögonsjukdom. Fint att ena ögat är mer stabilt men givetvis trist med det andra som har minskat i synfältet. Bra att de kollar upp det hela.
Många tankar till dig.
Stor kram

Ami sa...

Så trist med dina ögon. Men skönt ändå att ena ögat har hållit sig någorlunda stabilt!
Kram

Lena i Wales sa...

Jobbigt med ögonen, men viktigt att kolla.
Min mamma hade detta och jag undersöker mig.
Lycka till!
Fina bilder!