fredag, februari 28, 2020

Fem en fredag v9 - Avslut och frågan om mest använt plagg

Min halvdöda, eller rättare sagt halvlevande kaktus blommar för fullt, nya knoppar på gång. Sista tulpanen innan släng och ny Saint Paulia. Nya tulpaner är inköpta. 

Jag gillar svinnsmart på Willys. Nu kom jag hem med en låda rotfrukter och grönt för 20 kronor. Dessutom lufttorkad skinka, kalkonkorv och vinmarinerad rostbiff, så gott! Här ligger mat för 66 kronor som räcker i flera dagar.

Elsamatilda ställer de här kluriga frågorna varje fredagsmorgon, nu var det om avslut.
 1. När var senast du gjorde ett avslut? Det var i maj 2017 när jag sålde Volvolina, den välskötta pärlan.
 2. Vilken film/tv-serie tycker du slutat på bästa sätt? Det kommer jag inte ihåg.
 3. Vad är något du vill säga tack och hej till? Jag har redan sagt tack och hej till  fönsterputsning. Jag anlitar experter.
 4. Hur avslutar du helst en lång vecka? Mina flesta dagar är fyllda med roliga uppdrag, så även ibland på helger. Varje dag är ny. Just idag ska jag åka med vänner till en annan stad, kolla runt lite och så fika.
 5. Vad kommer du aldrig göra igen? Jag kommer aldrig att köra bil igen när det finns så bra buss- och tågförbindelser. Och en elcykel och en vanlig tantcykel finns till hands.
 
Orsakullan frågar vad mitt mest använda klädplagg är. Det var ju en fråga beroende var på dygnet jag är, så inget entydigt svar.
Nattlinne när jag sover, morgonrock när jag vaknar, jeans och tröja i vardagen, mjukisplagg då jag slappar och kavaj och klänning till fest.

Det är Orsakullan som håller i temat "Februari 29 dagar" varje dag. 
Ljus och kärlek 💖

13 kommentarer:

 1. Tänk vilken bra ide om alla affärer hade sänkt priset på varor som har gått ut i datum och hjälpt många familjer och fattigpensionärer. Varför ska man slänga mat som duger fortfarande?
  Angående dina svar på frågor är intressant att följa och även vilket plagg som användes flitigast <3
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också det är perfekt att butiken sänker varor med kort datum eller som redan har gått ut. Är det inget fel på dem varför då kasta bort det :)
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Smart med den där matlådan! Det slängs verkligen på tok för mycket mat i i-länderna.

  Ha en finfin start på helgen!

  SvaraRadera
 4. En sån där matlåda är verkligen smart och vi har något liknande på Konsum, en pensionärslåda kallas det i folkmun.
  På tisdagar presenteras en låda med kött och annat som precis passerat Bäst före-datum och priset brukar vara nedsatt med 30-40%
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Önska kostar visserligen ingenting men jag skulle bli glad ifall ICA/COOP följde Willys exempel och satte ner priset på "nästan" utgångna" varor som frukt & grönt.
  Det är galet att det är billigare att köpa en påse chips än ett par äpplen.
  ICA sätter aldrig ner priset även om bäst före datumet är den dag man handlar... lite typ skyll Dig själv ;-)

  kram

  SvaraRadera
 6. Sååå billigt, och smart av Willys. Smart är du också som kan handla så billigt!
  Nu måste jag fundera på mina svar ”fem en fredag”.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. så klokt av Willys! bra att kunna leja bort fönsterputs. så fina tulpaner. ska köpa mig en bukett imorgon

  SvaraRadera
 8. Perfekt med lådorna både för kunden och butiken. Här har Coop liknande och en del restauranger och andra butiker också.
  Och nu när det i alla fall snart är vår i almanackan är det fint med nya blommor. Snittblommor köper jag varje vecka men i övrigt har jag bara orkidéer och en fin påsk/julkaktus. De klarar sig bra utan vatten när vi är borta.

  Intressant att läsa om avslut. Det kan ju vara så mycket och varierat.
  Stor kram från Vemdalen och trevlig helg.

  SvaraRadera
 9. Bra läge på både blom- och matfronten hos dig!

  SvaraRadera
 10. Så härligt att se dina matinköp! Jag handlar mycket på halva priset, men tyvärr har inte vår lilla butik frukt-och grönt-varor billigare...ännu! Hoppas dock på ändring där. Jag slutade köra bil 1981, det var inte planerat men med facit i handen kan jag konstatera det. Något som är synd när man bor i glesbygd, men nu är jag för gammal för att börja om.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 11. Svinnsmart är verkligen en bra idé, även om jag kan tycka att champinjonerna och moroten inte direkt såg så aptitliga ut. Men champinjonerna kan man ju "skala", liksom den lilla morotsbiten.

  Fönsterputsning har vi också sagt hej då till. Åsså visst har man ökat "livskvalitén" även under vardagarna - vi som är pensionärer:-) Bil kör vi fortfarande. Den ger en frihet, då man inte behöver passa tider. Men du använder ju cyklarna istället, vilket ju också ger frihet.

  Dn garderob är betydligt mera varierad än min kan jag säga. Äger varken nattlinne eller morgonrock - ooooops! Borde kanske skaffa mig båda, just ifall att jag hamnar på sjukhus någon gång;-)

  SvaraRadera
 12. Så mye flott mat du fikk for lite penger! Her har vi ToGoodToGo, kan hente overskuddsmat fra forskjellige butikker/hotell til 49 kroner. Jeg har forsøkt tre ganger, men når en får fisk som er utgått på dato dagen før en henter, da blir jeg ikke så veldig fornøyd altså.

  El-sykkel høres fantastisk ut! Det er en sykt lang bakke fra sentrum og opp her vi bor, klarer ikke sykle opp jeg. Men går flere ganger i uka. Solgte konebilen min da jeg ble ufør, men hadde med glede kjøpt ny om økonomien var litt bedre. Føler meg litt fanget i mitt eget hjem uten bil.

  SvaraRadera
 13. Jättebra att du bytte ut bilen mot en elcykel. Visst är det bra med en bil, i synnerhet för oss som bor på landet med väldigt få bussförbindelser och med affärer och serviceinrättningar en mil bort. Men en bil gör ju djupa hål i ekonomin och dessutom är det trevligt att åka buss och tåg tycker jag.

  Hade jag bott i stan hade jag tveklöst gjort mig av med bilen. Jag kör dessutom inte bil heller numera, ser dubbelt ibland beroende på en gammal skelning. (Inte så bra med två mittenstreck och dubbla bilar i filen framför...)
  Det där med grönsakslådor tror jag nästan Lidl var först med. Hur bra som helst!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera