tisdag, februari 25, 2020

Smarrig middag och fettisdagens semla

Festmenyn i lördags bestod av torskrygg med bacon, vitvinsås, potatis och grillade grönsaker. Sparris.

Till dessert varm gino med vaniljglass.

Kaffe och morotskaka. Där gick jag upp ett kilo, tror jag! Så tacksam över att kunna få njuta och äta gott!

Igår blev vi i Gospelkören helt otippat bjudna på semla. Jag tog en halv, mums.


Semmeldagen idag, blir det en semla till dig? - frågar Orsakullan. Jodå, det får det allt bli, svarar jag, trots att jag åt en halv igår kväll! Denna ska jag intaga med varm mjölk, så kallad hetvägg, mums.

Det är Orsakullan som håller i temat "Februari 29 dagar" varje dag. 

8 kommentarer:

  1. Jag gillar inte semlor sådär jättemycket, speciellt inte hetväggsvarianten då brödet blir alldeles saggigt... Nej. Det blir nog en bantardag för mig idag ;-)

    Ha en fin och fet tisdag! :-D

    SvaraRadera
  2. Är ingen semlaätare ;-) mandelmassa funkar ju inte så färdigköpta går ju bort direkt. Förr gjorde min far specialsemla till mig, med hjortronsylt.

    Torskrygg hör icke till favoriten men på bild ser maten god ut :)


    kram

    SvaraRadera
  3. Trevligt med fest, fin stämning och god mat.
    Och vilken fin överraskning med semla på kören.
    Jag var inom ett av våra lokala små bagerier, där man bakar allt på plats, och köpte ett par små semlor idag. Gillar just att de är små- Annars är jag ingen semmelperson. Blir väl mäktigt. Men dessa var så lagom och supergoda.
    Stor kram

    SvaraRadera
  4. Jag har inte lust att gå ut, så jag får klara mig utan semla i dag. Jag hade bullar i frysen, men ingen vispgrädde, så jag inte göra någon själv heller.
    Njut av din hetvägg!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. Oj vad mycket godsaker! Jag är inte superförtjust i semlor, men en om året kan väl kanske slinka ner ;)

    SvaraRadera
  6. Maten såg gudomligt god ut - mums! Åsså lärde jag mig till och med vad "gino" är för nåt. Bara en sådan sak;-)

    Min man och jag delade på en annorlunda modell XXL semla idag, nämligen en gjord av wienerbröd. Måste säga att den var förvånansvärt god, faktiskt godare än den "äkta" varan, då den saknade kardemumma som jag inte är så förtjust i. Dessutom innehöll den förvånansvärt lite mandelmassa som jag inte gillar heller. Däremot massvis med vispgrädde som jag älskar. Min man var inte hälften så förtjust i semlan som jag kan jag säga.

    Känner bara en person till som äter hetvägg. En f d kollega stoppade alltid semlorna som företaget bjöd på i varm mjölk. Inget någon annan gjorde.

    SvaraRadera
  7. Snålvattnet rinner till när jag läser inlägget. Det ser så gott ut. Kram

    SvaraRadera
  8. Den maten er god ut!
    Och så fick du en samla, Det fick jag också, lyckan var gjord!

    SvaraRadera