torsdag, februari 20, 2020

Tulpaner, tandkort och Ikea?

 Jag köpte nya tulpaner till tröst för mitt tandläkarbesök i tisdags. Jag kämpade både bra och länge. Fick dras med ont i tandköttet i två dagar.

Såhär ser en scannad tandbild ut. Alltså ingen vanlig röntgenbild utan scannern har tagit en massa foton när sköterskan strök scannern över tänderna. Här ser man det färdiga stiftet, där en tillverkad krona ska fästas om tre veckor.

Jag jobbade några timmar för MOD igår, alldeles lagom i min takt. Senare åkte jag på körövning och så var onsdagen över.  Vid lunchtid idag åker jag iväg på vift, ja bland annat för att just luncha ihop, det blir trevligt.

IKEA möbler som ska monteras ihop får mig att bryta ihop, skulle jag vilja svara på Orsakullans fråga idag. Därför så köper jag lokalt och betalar för montering.
Det är Orsakullan som håller i temat "Februari 29 dagar" varje dag. 

9 kommentarer:

 1. Visst är det bra med denna scanner! Men mindre bra att du fick ont efteråt.Men det är ju mycket som ska göras och tandköttet är känsligt. Och visst går dagarna fort. Bara att konstatera.
  Vad trevligt med att du ska ut på vift. Sådant brukar pigga upp.
  Önskar dig en fin torsdag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken häftig bild på dina tänder! Jag gick ju en porslinskrona för bara någon vecka sedan, alltid tufft hos tandläkaren, puh, men skönt när det är gjort!
  Så fina tulpaner!
  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Vilka jättefina tulpaner. Min erfartenhet av tulpanerna de sålt här på Konsum är inte så goda, för det står sig inte många dagar alls. Nu har jag slutat att köpa dem.
  Lycka till med kronan.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Vilka fiffiga manicker det finns nuförtiden!

  Tulpanerna är superfina - härlig färg :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Helt rätt att du unnade dig vackra tulpaner!

  Kram <3

  SvaraRadera
 6. Klart Du ska unna Dig tulpaner efter ha varit duktig hos tandläkaren,
  att ligga där och i princip plågas även om det blir bättre sen är ett straff... jag är ju rysligt tandläkarrädd så jag mår nästan illa av att tänka på Din behandling.

  IKEA möbler gör nog den mest händige person stressad ;-)
  J är ju en händig man, tusenkonstnär och så vidare men IKEA möbler är inte hans favoritgrej ;-)

  kram

  SvaraRadera
 7. Skönt att få det hopmonterat då istället :)

  Du gjorde helt rätt i att unna dig tulpanerna efter detta, låter inte alls roligt och vill bara ge dig en kram. <3

  SvaraRadera
 8. Såg Du på Go kväll och Gör om mig?
  Vad tyckte Du... jag tycker kvinnan blev väldigt annorlunda, fint klippt och ja hon såg ju så mycket bättre ut efter uppfräschning :)
  Jag gillade den där kakifärgade jackan... och jag saknade en kappa till klänningen, men nu blev det ju inget av dessa plagg.

  kram

  SvaraRadera
 9. Klart du var värt tulpanerna. Bra gjort där!

  Dina scannade tänder var en total överraskning. Ja inte tänderna utan scannern. Scanning måste vara en helt ny metod. Har aldrig sett en sådan "manick" förut. Inte ens hos min tandläkare som brukar ha de senaste "nymodigheterna". Jättespännande tycker jag. Kronan klistras ju bara fast på stiftet så det lär bli en baggis.

  Är lika talangfull som du vad gäller IKEA-möbler. För många år sedan insisterade jag på att montera ihop en ganska hög CD-hylla. Tjejer kan, du vet;-) Nej, tjejen kunde inte. Min man bara gapskrattade och "vad var det jag sa" var en ganska passande kommentar. Han gjorde såklart rätt vid första försöket, men så kan han ju "läsa" instruktionsritningar också, vilket jag aldrig kunnat.

  SvaraRadera