torsdag, april 16, 2020

Nya vårkläder? Min barndoms telefonnummer?



Några bilder från "älva" Lidan i Lidköping!

Klädbutikerna gör vad de kan, för att locka in kunder för att handla, får mängder av sms och mail. Jag tycker det är jättekul med en snygg garderob. Just nu, när jag inte är på galej, så behöver jag inget nytt, jag har. Så resonerar kanske många också. Till följd av krisen läggs affärer ner. Nu ansöker MQ om konkurs.

Långt över 2000 norrmän var sugna på påskhandel i Sverige men fick sona med två veckors karantän (kunde blivit svindyra böter), när de kom hem. Tror att de tyckte det var värt´et 😀 Kommer ihåg hur vi gränshandlade begränsat smör, socker och mjöl från Norge en gång i tiden.

Orsakullan undrar om jag minns mitt telefonnummer från barndomen? Absolut. Det var 256, sedermera 20256 och efter det 0322-20256. Jag vet att jag kommer ihåg några till. I januari 2012 stängde jag den fasta telefonen (inbakad i en mobil) och efter det gäller bara mitt nuvarande mobilnummer.

Det är Orsakullan som håller i temat April 30 dagar.
Ljus och Kärlek

7 kommentarer:

  1. Jag minns också vårt första telefonnummer när jag var barn. Pappa hade en järnhandel och vi hade inget eget telefonnummer från började utan delade ledning med affären: 38 hade Klinte Järn&Redskapshandel. Sen fick vi egen telefon och då fick vi 238.
    Det är vackert med scillamattorna, men här har de snart blommat över och då är det inte speciellt snyggt.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Vi hade 540 :-)

    Jo, nog har många det svårt i dessa tider. Många, många i många olika branscher kommer att gå omkull. Det är verkligen tragiskt!

    SvaraRadera
  3. Just nu ligger shoppingen nere här också när det gäller kläder. Det känns liksom inte så nödvändigt. Tråkigt om MQ går i konkurs för där handlar vi en del.

    Jag minns också många telefonnummer. De liksom bara sitter där.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
  4. Fint med en tur längs Lidan! Och så skönt att komma ut en sväng. Vi gick 13 km igår i ljuvligt vårväder så härligt.
    Kläder? Jag har gott om dem och säkert blir det nog lite till senare i vår.Men just nu prioriterar jag en ny Iphone 11 (förhandlar o pris) och den är inte direkt gratis. Så kläder känns mindre viktiga just nu.
    Jadå, minns också både det första telefonnumret vi hade när jag var barn och även det första mobilnumret. (Det har ena dottern nu.) Har gott sifferminne så inga problem att minnas dem. Nu har vi också bara mobilerna och tror det är sex år sedan vi tog bort den fasta telefonen. Kanske mer.
    Önskar dig en fin torsdag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  5. Vackra bilder, telenummret vi hade när jag var liten kommer jag ihåg ,-) För det har min mamma ,-)
    Bra att du kommer ihåg ditt!
    Nej har ingen lust att gå i affärer, nu kan jag ju inte, men tänker inte gå sen heller.
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,.-)

    SvaraRadera
  6. Kommer absolut ihåg vårt gamla telefonnummer liksom telnr till min Carina då vi var barn, ja vi umgås fortfarande men numera har vi hunnit byta bort både barndomens telefonnummer och den fasta telefonens nummer då vi båda bara har mobil.

    Nya kläder, känns väl inte direkt som om jag är nån som köper mycket kläder till mig själv, men till Elin blir det lite då å då... inte för att hon numera växer utan hon har nästan blivit mindre ;-)

    Fina bilder, ser somrigt ut.
    kram

    SvaraRadera
  7. Har också märkt att faran med denna eländiga hemcorontän är att man "går nd sig" en aning, för att inte tal om att man blir nojig. Hatar sådant och tröstshoppade via nätet häromdagen.
    Det som också slog mig (det tog mig tre veckor att komma på;-) är man ju kan klicka hem precis allt, förutom tobak. Så varför besöka affärer? Tror det är en farlig tanke som man kan fastna i. Allt är ju så himla bekvämt, och man blir så lat och bortskämd.

    MQ hade ju precis rekonstruerats och fått namnet MarQet. Himla synd att affären kånkat faktiskt, för där har jag köpt massvis både till in man och mig. Här känner jag mig alltså inte skyldig;-)

    Härliga bilder från fina Lidköping:-)

    SvaraRadera