onsdag, april 15, 2020

Stadsträdgården - och första mobilen

Så vart det onsdag igen och "ståupptablett" - det blir alltid lite annorlunda upplägg men funkar bra. Igår tog jag mig en cykeltur fram till stan. Målet var att fotografera blomster och kolla byggnationen på torget (kommer senare).

Ja, här är det blomster från vår vackra stadsträdgård. Så fina svenska färger!


Det kan tänkas bli en cykeltur idag också. Det kan bli upp till 15 grader, så jag får passa på.

Jag kanske då ska cykla på denna bron över Lidan.

Orsakullan undrar vilken min första mobiltelefon var.
Det var en stor svart "tegelsten" med NMT, alltså bättre täckning för ändamålet. Tidpunkten var sommar/höst 1992 och jag hade den för att i alla lägen kunna få kontakt med 90000 (nuvarande 112). Det gällde för vår dotter då.

Något år senare blev det en Siemens och den fick jag för 5 kronor i en bokklubb om jag värvade en ny kund 😀  
Inget fel på den mobilen, bara det att det var svindyrt att ringa. Telia tog 6 kronor per minut mellan 08.00 och 18.00, sedan kostade det 2 kronor resten av tiden däremellan.

Det är Orsakullan som håller i temat April 30 dagar.

11 kommentarer:

  1. Vilket fint blomsterarrangemang med de svenska färger. Härligt att det är härligt cykelväder och då känns det skönt av att njuta i värmen. Vår första mobil var en klumpig Nokia och visdt var det dyrt att ringa÷(
    Ha en bra dag <3
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så vackra planteringar du kan titta på hemomkring. Kram

    SvaraRadera
  3. Vilka enormt vackra planteringar ni har i stadsträdgården!
    Jag minns inte vilket år vi fick den första mobilen Det var en stor klump i ett brunt läderfodral. Åke jobbade ensam i skogen och skulle ha den för att kunna sätta sig i kontakt med omvärlden.
    Sen blev de mindre och mindre och mindre. Den minsta var en liten Ericsson, inte större än en liten chokladbit och nu har de blivit så stora så att man nästan inte får ner dem i fickan.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Ståupptablett???

    Fina blomster, å somrigt det ser ut och + 15 låter troligt så varmt brukar vi inte ha till midsommar ;-)

    Jag minns att mina föräldrar skaffade en sån där tegelsten till mobil för att ha då de var ute med husvagn å när min far jagade... dock tyckte min far att den var för stor tung och otymplig att ha med i ryggsäck då han gick mycket under jakten.

    Själv hade jag nog inte nån mobil förrän typ 1999... hade inget behov förrän då. Då hade jag en nokia :)

    kram

    SvaraRadera
  5. Oj så fina blommor ni har.Riktigt läckert! Redan skulle jag skriva. Jag har inte varit inne i stan så jag vet inte hur det ser ut hos oss!
    Mysigt att ta cykeln och samtidigt kunna se sig omkring!
    Jag kommer inte ens ihåg vilken som var min första mobil. Minnet är bra, men kort!
    Kram och ha det fint!

    SvaraRadera
  6. Oj det var dyrt!!
    Vilket läckert hus, det gröna, härliga blommor, cykeltur, låter helt fantastiskt! ,-)
    Vackra bilder!
    Ha det fint!
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  7. Det var vackra bilder och det är verkligen tydligt hur avlångt vårt land är tillika hur olika långt gången vi är i skrivande stund gällande vårtecken.
    Snön ligger fortfarande kvar här uppe vilket inte är ovanligt egentligen, vi har haft 2 dagar med ordentligt vinterliknande snöoväder med blandat snö, blåst och regn. Tydliga vårtecken är dock att svanar och änder har anlänt men vad de stackarna ska tycka om vädret låter jag vara osagt. Inte lätt att vara djur i dagens läge när den inre kompassen är inställd på en sak och verkligheten en annan.

    Ha det gott
    /Veronika

    SvaraRadera
  8. Fint med en tur till den vackra stadsparken och blommorna där piggar ju verkligen upp. Och dessa dagar när det är sol och vackert är det ju extra skönt att passa på att vara ute. Har vid ett par tillfällen för länge sedan besökt stadsparken i Lidköping men kommer inte ihåg så mycket.
    Låter trevligt med en cykeltur längs Lidan.
    Önskar dig en fin kväll.
    Stor kram och tack för turen till Stadsparken.

    SvaraRadera
  9. Vilka vackra planteringar!

    Jag kommer inte ihåg vilken min första mobil var och då brukar jag ändå skryta med att jag har perfekt minne. Däremot minns jag att det var dyrt att ringa.
    Cykelturer är perfekt nu på vårkanten. Frisk luft och dessutom så kommer man ganska så snabbt fram om man nu vill det.

    Kram <3

    SvaraRadera
  10. "Ståupptablett". Jag vet ju precis vad du menar, då min man uppfann "stand up tablet" en gång i tiden. Jag tar min på söndagar, då är det "lättare" att vänta 30 minuter innan man får äta/dricka nåt annat än vatten. Vet inte varför jag känner så, men jag är ju lite konstig;-)

    Bilderna från Stadsparken och Lidan är helt underbara. Å idag lär du ha fått uppleva samma fina väder som igår. Här var det inte alls fint igår, men desto varmare idag. Dessutom ingen blåst.

    Det är då inget fel på ditt minne, vilket det är på mitt. Kommer ihåg var vi köpte våra första mobiler och vad de kostade, men minns inte vilket år det var - ooooops!

    SvaraRadera
  11. Roligt att läsa om dina mobiler, o så vackra blom bilder :) hoppas du får sol o lite värme denna dag kram fina Gerd

    SvaraRadera