tisdag, april 14, 2020

Påsk på TV igår

 Igår var det en strålande solig dag, men alldeles för stormig för promenader, tyckte jag. Jag tryckte dock i balkonghörnan under filten en bra stund, sen gick jag ut och fotade lite, bl.a. den här fina magnoliaknoppen.

 Så av en händelse åkte TVn på precis när det var gudstjänst. Jag blev lite nyfiken då den sändes från Nederluleå kyrka. Självklart tänkte jag på Åsa, det är ändå så sameland.

Jag har faktiskt varit hemma och ätit middag hos en samefamilj och även ätit middag inne i skogen hos skogssamerna! Jag är evigt tacksam över den fina resan med Inlandsbanan!

Sedan tänkte jag också på, om ifall det kommer att bli någon trängsel i våra kyrkor igen. Detta programmet var förinspelat långt innan coronan bröt ut. 

En knopp fick åka med in 😀 Abbans, men värre synder har nog gjorts.

Predikan sköttes av en kvinnlig präst i vit mässhake med mörkröd stola. Här är bitr. kyrkoherden iklädd de samiska färgerna över den vita mässhaken. Vad den "slipsen" kallas, det vet jag inte.

Japp, då var tisdagen startad och jag med. Göra idag? Ingen aning.
Ljus och kärlek

8 kommentarer:

  1. Magnolia är så vackert! Jag känner att jag borde ta en tur till Visby och se om det stora trädet där har börjat slå ut.
    Ha en fin fortsättning på påskveckan!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Magnolia är så vackert! Max och Frida har ett sånt träd i sin trädgård och det är verkligen vackert när det blommar!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Magnolian är verkligen fin och visst är de nu på gång. Har sett några här också på vår innergård.
    Fint att man sänder gudstjänster via tv och andra länkar. Kan tänka mig att många saknat att gp i kyrka i påsk. Jag var ju på en minnesgugdstjänst för en mycket god vän som avlidit och det via en direktlänk på begravningsbyråns hemsida. Och det var som att vara med i kyrkan.
    Blåsigt var det här också igår men det blev ändå en runda på 9 km. Hade på oss rejält.
    Stor kram och trevlig tisdag.

    SvaraRadera
  4. Magnolia är verkligen vacker.

    Tack för att Du tänkte på mig <3

    Hela Norrland är ju Sápmi, det har blivit konstigt för de renskötande samerna som nu inte får korsa gränsen som förr mellan Norge/Sverige/Finland på grund av coronaviruset.

    kram

    SvaraRadera
  5. Jo jag glömde... Candesartan var det jag fick först som jag mådde dåligt av. Dessutom så hände inget med mitt blodtryck under den tid jag tog tabletterna men kanhända så blev det för kort medicinering.

    kram

    SvaraRadera
  6. Magnolior är otroligt vackra och så fantastiskt de blommar. Värre synder än så har nog begåtts ;-) Vädret var omväxlande i går men vi var i lä på stranden vilket var väldigt skönt. Nu får det gärna bli lite varmare för min del.

    Kram och god kväll <3

    SvaraRadera
  7. Verkligen en vacker blomma - du gjorde rätt att ta med en in, annars hade den kanske blåst bort :-D

    Ha en fin onsdag!

    SvaraRadera
  8. Magnolia är fantastisk.
    Annorlunda gudstjänst.
    Sköt om dig!
    Kram!

    SvaraRadera