fredag, maj 08, 2020

Fem en fredag - Just nu

Morgonstund, har guld i mund. Och det har den, med en god frulle. Stekt ägg, leverpastejmackor med saltgurka, kaffe och en kaka. Jag växlar gärna med olika sorters frukost. Ett tag åt jag bara havregrynsgröt med sylt och skivad banan. Nu händer det ibland mellan varven och kokt ägg och sill är en annan variant.
Äter du samma alltid?

Jag satsar på min balkong i sommar. Bara att inse att det inte blir några utflykter nu och ingen kommer långväga för att ta en dagsfika med mig utomhus. Vi tar igen det sen.

Olika sorters tulpaner i Stadsträdgården. Jättestora. Här kan man tillbringa en hel del tid. Bara att plocka med sig filten och lägga sig på gräsmattan.

Här fanns tulpaner likt klockor.

Och här var det lite penséer.
  1. Vad har du hunnit med idag Har nyss stigit upp, duschat, kollat vädret, som är halvsoligt. Tagit min kalktablett och morgonsup (Ginger shot) och lagat en god frukost.
  2. Vad lyssnar du på? Lokalradion.
  3. Vad kommer du göra härnäst?  Hänga på balkongen med min stickning.
  4. Var befinner du dig någonstans? Hemma i Lidköping..
  5. Hur är humöret idag? Helt OK. Glad att det är fredag även om min kalender är tom och dagarna blir ganska lika.
Fem en fredag hos: ElisaMatilda 

Orsakullan frågar vad som gör mig glad "just nu"?
Finns bara ett ord: Vädret!
Ljus och Kärlek

21 kommentarer:

  1. nej, morgonstund har inte guld i mun... låter så lutherskt, jag har varit morgontrött hela mitt liv, vaknar till på kvällen :)
    Ha en trevlig helg.

    SvaraRadera
  2. Himla glad att man har en balkong! Din frukost ser god ut!

    SvaraRadera
  3. Det där med att morgonstund har guld i mund är vääääldigt överdrivet om du frågar mig... Men, men. Just nu har jag inget annat val än att gilla den :-D

    Min frukost varierar en aning, men oftast blir det bara en yoghurt och en kopp te. Fast idag fick jag stekt potatis, bacon och ägg :-)

    Ha en fin start på helgen!

    SvaraRadera
  4. Idag har vi ätit flingor, knäckebröd, te, och C vitamin dryck. Här kan frukosten variera beroende på när vi äter=) Vi äter mycket ägg av alla former.
    Du får verkligen se många blommor på din väg. Härligt att kunna utnyttja balkongen som du gör. Lycka till med sockorna <3
    Kram

    SvaraRadera
  5. Har nog inte heller riktigt förstått det där med morgonstund har guld..... Det tycker jag att kvällsstunden har däremot.
    Då kommer jag igång. Äter ofta ägg till frukost. Det allra bästa är att få äta frukost läääänge, så jag hinner vakna!

    SvaraRadera
  6. Tycker inte om att äta samma frukost varje dag, det funkar inte för mig, jag blir uttråkad och äter hellre inte. Älskar frukost och helst långfrukost, men då ska det vara mycket gott också och det kan man ju inte äta varje morgon =(

    Skönt med stickning på balkongen! Ha en trevlig dag!

    SvaraRadera
  7. Visst är det skönt med en balkong! Vi äter också gärna frukost där och även lunch (om inte solen ligger på och det gör den ju vid vackra dagar senare i maj) och middagar blir det också ofta här ute. Våra frukostar varierar en del beroende på vem som gör den. Men aldrig gröt. (Tycker inte om det)
    Vi satsar på att var en del i skärgården i sommar och så även med dagsutflykter dit. Och jag tror ju också det blir möjligt att resa inom Sverige. Hoppas i alla fall. Så långväga besök har vi inte fått men vi har träffat vänner som kommet sådär en 15 mil hit över dagen för att ses. Utomhus givetvis. Men väldigt roligt.
    Fint att ta med en filt till stadsträdgården och även där kunna se lite folk bland de vackra blommorna.
    Önskar dig en fin fredag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  8. Jag är periodare så jag äter lite olika. Just nu blir det havregrynsgröt som jag blandar blåbär i. Till det lite lättsockrat äpplemos och lite mjölk. Förra perioden bjöd på naturell yoghurt müsli och skivad banan. En annan favorit är blåbärskvarg toppad med lite naturell yoghurt.

    Så vackert det blommar hos dig! Ja, i sommar lär det bli till att hålla sig hemma.

    Kram och god kväll <3

    SvaraRadera
  9. Så många fina blomster!
    Vi ska leva i nuet.
    Kram!

    SvaraRadera
  10. underbat att vara ute på balkong, terrass eller i trädgård. solen skiner ju men det blåser ganska friskt. hoppasatt en snart ska kunna äta frukosten ute

    SvaraRadera
  11. Fina blommor ,-)
    Härlig balkong, jag älskar balkonger, lika fint som en trädgård om du frågar mig ,-)
    God frukost. Jag har samma varje morgon, En kopp te och en stor kopp vällning med en sked kokosolja, C vitamin och en liten medicin plast grej med flytande vitaminer ,-)

    Min man har lite olika.
    Ha en trevlig Helg.
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  12. Din frukost ser jättegod ut, jag brukar försöka variera för jag måste se till så att min syster (som bor här) får i sig allt hon behöver, hon får inte gå ner i vikt.
    Mysigt att sitta på balkongen och äta frukost, det dröjer än här, vi ska visst få snö i helgen dessutom :)
    Hoppas du får en fin kväll, Gerd <3

    SvaraRadera
  13. Vackra blommor! Inte dumt att ha balkong, låter som att det är varmare där? Pratas om snö här.....

    SvaraRadera
  14. Så nydelige blomster som du har bilde av i dag. Like spennende hver fredag for å se hvilket tema som dukker opp. God helg!

    SvaraRadera
  15. Det var en väldigt ambitiös frukost! Bra där! Jag dricker nog en likadan d´frukost varje dag - Nespresso och Brämhults. Men på helgerna blir det ibland en mera ambitiös engelsk brunch.
    Antar att du suttit på balkongen en bra stund idag. Det var ju ganska blåsigt, men åtminstone "riktigt" soligt idag.
    Bilderna på blommorna är otroligt fina. Hade aldrig gissat att den jättestora saken var en tulpan. Läckert!

    Jo, vädret gjorde mig också glad idag:-)

    SvaraRadera
  16. Så här års är en solig balkong toppen på mornarna! Och så vackert ögongodis du har! Jag äter också stekt ägg till frukost, till det en macka, gärna nybakat från lokala bagaren. Ha en skön och mysig helg

    SvaraRadera
  17. Ser så mysigt ut med frukost på balkongen! Här äter vi kanske mer det som kallas "morgonmål. Alltså Rolle dricker te + 2 mjuka mackor (utan pålägg) och en hård, samt gärna en skorpa. Själv dricker jag ett glas Pepsi Max + en mjuk macka med ost - det är allt. Anledningen är att min gubbe vill ha "lunchen" redan klockan elva när han kommer hem efter en långprommis med Santos. Jag skulle ju egentligen vilja äta lunch vid 13-tiden, men då skulle han ha svimmat. Han äter hormoner mot sin prostatacancer och han blir därför enormt hungrig, så han måste äta varannan timme känns det som.....
    KRAM och TREVLIG HELG/Susie

    SvaraRadera
  18. Jag äter helst inget på morgonen.
    Så vackra blommor, härliga vår.
    Positiva svar på frågorna. Du är underbar!

    SvaraRadera
  19. Lite olika med frukost, vissa dagar blir det bara ett par muggar te, andra dagar kanske en macka eller youghurt. Bästa frukosten är när vi åker iväg tidigt på morgonen och äter hotellfrukost på någon av hotellerna i Uppsala.

    SvaraRadera
  20. Det låter skönt med balkonghäng och jag hoppas helgen har varit bra så långt.

    SvaraRadera
  21. Lyckliga du som kan äta så rejäl frukost och ändå hålla dig så smal och fin. Fint foto också på dig i slutet av inlägget.
    Själv äter jag samma frukost år ut och år in - müsli med några katrinplommon och mjölk plus kaffe latte. Det håller mig mätt till lunch. Men när jag är i Frankrike hos äldsta dottern blir det nybakad baguette och sylt...
    Kram från Ingrid som önskar dig en skön kommande vecka.

    SvaraRadera