fredag, juni 05, 2020

Fem en fredag - Solsken 😎 typisk sommardag?

Tuppen vÀckte mig klockan sju. Egentligen kunde jag sovit vidare, för det Àr en mulen regnig dag. Men OK, sa jag och satte fötterna pÄ golvet, vi gÄr vÀl upp, dÄ. TÀnk, sÄ mycket tid jag fÄr till att pyssla!

Den hÀr fina blomman finns pÄ min balkong, som rn fÀrgklick till pelargonerna.


Nu över till Elisamatilda och hennes fredagsfrĂ„gor:
 1. Vilket Àr ditt första tecken pÄ sommar? Badtemperatur och ljumma kvÀllar.
 2. Vad har gjort dig glad idag? Dagen har nyss börjat, men jag Àr glad över att vara utsövd och att kropp och knopp fungerar.
 3. Vilken Àr den ljusaste platsen i ditt hem? Jag har en ljus lÀgenhet med fönster Ät tre vÀderstreck. Men, tror att köket upplevs som ljusast.
 4. NÀr senast kom sol efter regn? Det vÀxlar hela tiden, tycker jag. Riktigt jojo-vÀder.
 5. Vad gör du helst en solig dag? HĂ€nger pĂ„ balkongen pĂ„ förmiddagen och drar ut med cykeln pĂ„ eftermiddagen! 😎
Orsakullan: En typisk sommardag sÄ brukar jag... cykla lÀngs sjön, Àven köpa och Àta jordgubbar med vispgrÀdde!

Till sist om coronapandemin. Nu har reserestriktionerna Àndrats fr.o.m. 13 juni. FÄr se hur detta blir. Blir mörkrÀdd nÀr jag lÀser om demonstrationer med tusentals i Stockholm och Malmö - i dessa tider! Oansvarigt!

SĂ„ lĂ€ste jag om misstĂ€nkt coronasmittade körmedlemmar pĂ„ skĂ€rgĂ„rdsö. NĂ€r man sjunger, sĂ„ andas man ut och sjĂ€lvklart dĂ„ smittorisk! Tur att vi har instĂ€llda körer hĂ€r i stan.

Ljus och kÀrlek, trevlig fredag!

20 kommentarer:

 1. LÄter hÀrligt med en ljus lÀgenhet! Och vilken hÀrlig blomma, vilken hÀrlig fÀrg, speciellt nÀr solen skiner pÄ den =)

  SvaraRadera
 2. jag Àr en badkruka... men börjat gÄ i simhall med barnbarn, vi har ocksÄ ljust, byter rum efter solen, trevlig fredag.

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken fÀrgklick pÄ din balkong!
  Ja, jag lÀste nyheterna och jag vet inte om det Àr rÀtt eller fel med tanke pÄ vad som hÀnder i Stockholm och i Malmö. Oansvarigt att demonstrera mitt under en pandemi ��
  HÀr hÄller vi under uppsikt och med strÀnga regler. Ha en riktigt trevlig fredag <3
  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj sÄ sugen jag blev pÄ jordgubbar och vispgrÀdde, eller nÀstan ÀndÄ heller vaniljglass.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. SÄ fint pÄ din balkong. FörstÄr att du dÀr kan koppla av, njuta av en kopp Zoegas och mÄ bra.
  Jag tycker att morgonstunden Àr den bÀsta, att komma upp tidigt och kÀnna att hela dagen Àr framför. Har man dÄ ocksÄ sovit bra pÄ natten, sÄ Àr det dubbelt skönt.
  Jag vaknar utan tupp.
  Detta med demonstrationen igÄr var helt galet. Borde inte ha fÄtt tillstÄnd, eller arrangörerna borde ha vetat bÀttre. Sunt förnuft sÀger mycket.
  Trevlig helg och sköt om dig.
  Varm kram.

  SvaraRadera
 6. Vilken glad blomma! :-)

  HÀr kom det en snabb Äsk- och regnskur igÄr kvÀll, men nu skiner solen som vanligt igen :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. SÄ hÀrligt med en lÀgenhet med ljusinslÀpp frÄn tre hÄll. BÀttre Àn sÄ kan det knappast bli tÀnker jag! Dessutom sÄ har du verkligen hÀrliga fÀrgklickar pÄ din balkong.
  Hos oss har vÀdret blivit betydligt sÀmre men det kommer sÀkert fler soliga dagar!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vi kan skatta oss lyckliga, vi som har balkong. Mindre jobb Àn i en trÀdgÄrd men mycket skönhet i krukor och lÄdor!
  De dÀr demonstrationerna fÄr en verkligen att undra över folks totala brist pÄ vett, det verkar i alla fall rÄda sin brist.

  SvaraRadera
 9. Vilken hÀrlig fÀrgklick!

  SvaraRadera
 10. Vackra sommardagar att njuta av och Àven vackra blomster pÄ din balkong. Blommor piggar upp.
  FörstÄr att du rivs hemma och att trivas med sitt boende Àr ju sÄ viktigt.
  Jag vÀlkomnar verkligen att man nu kan resa fritt igen om man vill Och med tanke pÄ att utlÀndska turister kan ta sig runt i Sverige sÄ kunde ju inte beslutet bli annorlunda. Och att inte resa var ju rekommendationer och inga förbud.
  Ja, demonstrationerna var ju bedrövliga. Men polisen mÄste ju i princip ge tillstÄnd. Och man kunde ju rÀkna ut att det skulle bli mÄnga som kom. Men inte hjÀlpte detta de som Àr drabbade i USA. Tr
  tror dÄ det digitala gjort större nytta.
  HÀr Àr det fint idag ocksÄ. SÄ bara att njuta vidare.
  Stor kram

  SvaraRadera
 11. Inte direkt nÄtt vÀder hÀr hos mig ;-) men konstigt nog var det typ samma vÀder för 15 Är sedan :) fast dÄ var 5 juni en söndag.

  Fina blommor, av fÀrg blir man glad.

  Funderar pÄ dessa sommar-restriktioner och funderar pÄ hur bra det egentligen Àr dÄ fler insjuknar i corona, fler behöver sjukvÄrd och fler dör. Men för turistranchen Àr det vÀl bra...

  kram

  SvaraRadera
 12. HÀrligt med en cykeltur i solskenet, och fina blommor har du pÄ balkongen! Jag tror man noga avvÀgt hur man ska tackla sommaren. Folk fixar inte att sitta i karantÀn hur lÀnge som helst, man vÀdjar vÀl till folks goda omdöme, ÄterstÄr att se hur det blir med den saken. Samtidigt Àr det mÀrkligt som det varit nu med restriktioner att resa max tvÄ timmar nÀr det Àr fritt fram för utlÀndska turister att Äka runt i husbilar, vi har redan mÄnga tyskar och hollÀndare som Äker land och rike runt...
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 13. Vackra blommor! HÀr började det regna samtidigt som jag svarade pÄ frÄga fyra, lite lustigt. HÀrligt att ha ljus frÄn tre olika hÄll, förstÄr att det Àr ljust boende dÄ.

  SvaraRadera
 14. Den gula blomman Àr ju sÄÄÄÄÄÄÄ fin! Mycket finare Àn pelargoner om du frÄgar mig. Den gula saken Àr ju som en extra sol pÄ din balkong.

  Vi har haft hyfsat vÀder till klockan tre. Inget regn. Men nu regnar det lite grand. Som alla sÀger vÀl behövligt. Helt okej om regnar pÄ kvÀllar/nÀtter.

  BalkonghÀng Àr det som gÀller just nu. Inte bara i dessa tider om jag tÀnker efter;-)

  Min barbershopsjungande kompis Yvonne Àr ocksÄ "arbetslös". En resa till Spanien med kvartetten och en till USA med stora kören blev inte av. Men kvartetten repar digitalt. Hon berÀttade att det funkar, men inte Àr samma sak. Dessutom Àr ju alla tÀvlingar och andra upptrÀdanden instÀllda sÄ...

  SvaraRadera
 15. hÀrligt med ljus lÀgenhet och balkong. jag sitter pÄ altanen och under trÀden i trÀdgÄrden beroende pÄ framför allt blÄsten. det blÄser ju hela tiden nuförtiden. men det Àr underbart att kunna vara ute

  SvaraRadera
 16. Badtemperaturer ja, trots att jag Àr rÀtt mycket badkruka har jag i veckan tittat pÄ vatten och kÀnt ett sug för att bada. Men jag vet ocksÄ att nÄgot bad Àr det alldeles förtidigt för ;D.

  SvaraRadera
 17. Roligt att lÀsa frÄgorna och svaren.
  Hörde nyss om att man ska fÄ börja resa mer fritt i Sverige, skrÀmmande för mig, men jag bor ju inte dÀr sÄ kan egentligen inte avgöra.
  Vilken frihet ni har jÀmfört med Wales. HÀr blev vi lyckliga för nÄgra dagar sedan att vi fÄr Äka sÄ lÄngt som 8 km hemifrÄn.

  SvaraRadera
 18. VÀldigt vacker fÀrg pÄ den blomman! :)
  Och helt klart oansvarigt med demonstrationerna, okej med solidaritet mot rasism, men var Àr dÄ - pÄ det sÀttet! - solidariteten med riskgrupper och sjukvÄrdspersonal som fÄr bÀra bördan av ökad smittspridning. Hur tÀnker man?! BÀvar för hur situationen Àr om 2-3 veckor. DÄ lÀr vi vÀl veta resultatet.

  SvaraRadera
 19. Fantastiskt vacker blomma du har pĂ„ balkongen. Den lyser verkligen upp! Jag lĂ€ngtar efter hyfsade badtemperaturer sĂ„ jag kan kasta mig i böljan blĂ„, som tur Ă€r sĂ„ Ă€r jag inte sĂ„ krĂ€sen med varmgraderna annars skulle det inte bli mĂ„nga dopp hos oss. 😀

  SvaraRadera
 20. JÀttefina blommor! HÀrligt med en ljus lÀgenhet

  SvaraRadera