onsdag, juni 03, 2020

Vi har tagit studenten ♫♪♫♪

Se här, vad jag råkade på, när jag cyklade fram till stan igår förmiddag! Kvickt som tusan att få fram mobilen, ja det blev väl sådär ändå!

I år så släpps studenterna i grupper om fem, alltså en grupp med fyra klasser varje dag i den här veckan. Tror de är rätt så nöjda och anhöriga fick komma och gratta sen på skolgården.
Och fest blev det utomhus också (läste i NLT.se).

Sedan hade studenterna mini bal i Stadsparken. Parken är attraktiv för sånt och såklart för fotografering, det kan man förstå, så fin som den är!

Jag satt sen i princip hela dagen på min balkong och kollade läget. Igår hände det lite saker, haha. Ett skepp kommer lastat. Med vaddå? Jo, förmodligen skåp, stolar och bord. Det finns en samlingslokal i nästa hus källare, kanske skulle de dit.

Ja, vad mer? En grannfru, ett par år äldre än mig (använder rullator), hittade inte sin port-tag och frågade om jag kunde låsa upp. Jag hörde mig för om hur hon handlar. Jodå, hon handlar inne i affären, det måste hon, för hon handlar samtidigt till sin 96-åriga mor! Jag vet inte hur allt detta gick ihop, men inget är omöjligt i dessa tider......

På vårdcentralerna här i stan har man  i denna veckan börjat testa folk som har fått lättare symptom. Inte de som varit sjuka länge. Och inte några antikroppstester ifall man har haft Covid-19.

Jag kunde inta både frukost, lunch och middag på balkongen igår, kors i taket! En helt ljuvlig dag, helt i min smak. Nästan ingen har markis åt det här hållet, tror det bara är jag och en till, men den gjorde sitt jobb igår.

Frullen är uppäten på balkongen och nu ska jag springa ut där igen innan molnen lagt sig över stan.
Ljus och kärlek!

10 kommentarer:

Biiggeros sa...

Härligt att man kan hjälpas åt i dessa tider=) Då hade du fullt upp att fota bal, studenter och flyttfirma under samma dag. Ett riktigt pådrag. Så mysigt att kunna äta ute alla tre mål om dagen. Ha en riktigt bra dag <3
Kram

Ama de casa sa...

Trevligt att studenterna kunde fira lite grann i alla fall :-)

Maten så smarrig ut! Nu blev jag hungrig... Undrar om inte kylen ska få sig ett besök nu ;-)

Ha en bra dag!

Veiken sa...

Jag tror att studenterna i år har mycket att berätta om sin studentdag för barn och barnbarn sedan! Ett lyckokast. Haha!
Det är inte dåligt att själv vara till åren och dessutom hansla åt sin gamla mamma! Heder åt henne!
Stor vårkram!

Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelmamma & specialpedagog sa...

Så fint ordnat där för studenterna. Tycker bilden du tog med killarna ser ut som Beatles klassiska när de går över övergångsstället :D.

Ditte sa...

Ännu en skön dag! Och så roligt att det blir lite firande för studenterna. Här i Stockholm har skolorna gjort på lite olika sätt och det är upp till rektor att bestämma. Men restriktioner är det.
Skönt att du fick en heldag på balkongen. Lika bra att passa på att ta dessa fina dagar till vara.
Vi åt också frukost, lunch och middag ute och skönt att markisen skuggade. Vi satt länge ute på kvällen men lite kyligt var det. Men kofta och värme blev bra.
Här ser det olika ut med testningar på via det privata WERLAB så kan alla som vill betala 750 kr för ett test och det oavsett.
Fint väder här idag också. Bara att tacka och ta emot.
Stor kram

Lena i Wales sa...

Vilken god mat och så fin tallrik! Mums!
Vad är port-tag?
Kan de inte få mat levererad? Trodde den servicen funkade i Sverige.
Är inte van att se människor så tätt tillsammans som de studenterna. oj,oj.
Många finna blommor i inläggen nedan.
Ta väl han om dig!

Znogge sa...

Årets studenter kommer att ha en helt annorlunda studentdag att se tillbaka på och kanske kommer de att minnas de bättre än övriga kullar.

Jag tycker att din äldre granne och hennes mamma borde se över sina inköp och kanske göra som du gör.

Kram och ha det gott i solen <3

nalta norrland sa...

Inte helt fel att kunna sitta på balkongen och övervaka närområdet.

Blir nästan rädd då jag hör om studentfester och liknande helt mot rekommendationer... men de tänker kanske det drabbar icke mig ;-)

Vissa äldre verkar fortsätta leva som de gjorde förr... så även min mor.

kram

En rosa fluga sa...

God middag o lunch, det är mysigt att äta på balkongen ,-))
Tycker ändå synd om studenterna för att åka på flak är ju ett minne för livet. Men hoppas de njuter på ändå. Ja så härligt väder ,-) våra hundar simmade ,-)
En ung mamma hade grannen...,-)
Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

BP sa...

Den värmen du avnjöt igår hade vi i måndags. Igår och idag var det kyligare irl alltså, inte på balkongen:-)
Så skönt att se att studenterna kunde fira ändå i det fina vädret. Då blir det inget dåligt minne i alla fall.
Allt är möjligt i dessa coronatider, vilket din granne bevisar. Tycker det är aningen gulligt att hon handlar åt sin 96-åriga mor. Jag menar, det är ju inte många som blir så gammal.

Antar att det antingen var din lunch eller middag du visar på bilden. Ja, egentligen kan man ju börja dagen med ett glas vin till frukost också när man är pensionär, eller hur;-)