mÄndag, juli 20, 2020

Glad mĂ„ndag 😀 med ros och ris

Jag visar en vacker nyponros frÄn mitt bostadsomrÄde. Blommor Àr alltid glÀdje.

Det Ă€r Carita som Ă€r inspiratör till temat, att sprida lite mĂ„ndagsglĂ€dje! 

Svar till Orsakullan:
Jag Ă€r den pĂ„ festen som... gĂ€rna vill prata med folk, har lĂ€tt för att fĂ„ kontakt.  

Om jag fĂ„tt nĂ„gon solbrĂ€nna i Ă„r?  Nja, lite fĂ€rg i ansiktet har jag nog.

För den som vill sÀtta bo, sÄ har jag hÀr ett styck köksbord, fyra klÀdda stolar dÀrtill och en kraftig köksklocka. Jag sÄg detta nÀr jag slÀngde skrÀp igÄr.

Nu var jag lite nyfiken, nĂ€r jag vaknade hĂ€r till regnet. Skulle det vara försvunnet under nattens mörka timmar eller har fastighetsskötaren tagit hand om den late hyresgĂ€stens rester 😡 HyresgĂ€sten hade inte behövt gĂ„ sĂ„ lĂ„ngt till en container eller sĂ„ kunde den ringt Second Hand, som hĂ€mtat upp detta gratis.

Men, titta! NĂ„gon har behövt ett köksbord och en klocka i natt! Jag fick mig ett gott skratt Ă€ndĂ„ 😀

Det finns mycket skrÀp och skrot i vÄra vatten. Nyligen drog en magnetfiskare upp en grytrevolver ur "Àlva" Lidan.

Ljus och KĂ€rlek

9 kommentarer:

  1. NÀr Carina och Bosse skulle röja ur lÀgenheten dÄ Carinas mamma avlidit satte de sÄdant som inte gick att sÀlja i grovsoprummet. Dagen efter var nÀstan allting borta, sÄ helt vÀrdelöst var det inte.
    Ha en Glad mÄndag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Vackra rosor - tack för dom :-) Mindre vackra stolar som tydligen inte gick hem hos dom som gick förbi...

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Visst Àr blommor alltid till glÀdje! Vackra bilder! Om folk sÀtter ut saker de inte vill ha kvar vore det ju bra om de sedan forslade bort det efter nÄgon dag.För vem ska annars göra det. Bra ocksÄ med en lapp om att detta bortskÀnkes. Men ett par saker var borta. Sen kan man ju undra vem som ska ta resten.
    Önskar dig en fin mĂ„ndag.
    Lite blÄsigt och smÄregn hÀr idag. Ä andra sidan har vi haft fina dagar förra veckan och under helgen sÄ det Àr helt ok.
    Stor kram

    SvaraRadera
  4. Ibland försvinner ju sakerna av sig sjÀlv men man kan inte utgÄ ifrÄn det utan sjÀlvklart har man ett ansvar att forsla bort det som man inte vill ha.

    Vilka ljuvliga rosor!

    Kram och glad mÄndag till dig <3

    SvaraRadera
  5. Jo du hÀr i BÀveÄn har det fiskats upp lite av varje. En del Ätervinster hÀr i stan fylls regelbundet med mer eller mindre dÄliga möbler, trots att alla kan kasta gratis pÄ tippen!!

    SvaraRadera
  6. Jag blev glad dÄ jag fick se dessa vackra rosor och jag skrattade lite Ät att nÄn tagit bordet Ä klockan :)

    Mycket skit slÀngs runt om i naturen och ibland undrar man varför folk orkar forsla i vÀg saker lÄngt in i skogen men inte till Ätervinningen. För nÄtt Är sen var det en familj som slÀngde allt de inte ville ha kvar dÄ de flyttade... de tog "skrÀpet" pÄ slÀpvagn och körde runt 2 mil innan de dumpade grejjerna... "otur" för dem sÄ slÀngde de Àven saker med namn och adress sÄ de fick en rÀkning frÄn kommunen dÄ de tog rÀtt pÄ skrÀpet.

    kram

    SvaraRadera
  7. Verkligen fina rosor!
    Å sedĂ€r, som i Spanien sĂ„ Ă„teranvĂ€nds saker som andra slĂ€nger, men att inte kunna sĂ€tta grejerna i soprummet Ă€r dumt! Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Vet att jag egentligen inte fĂ„r sĂ€ga det högt, men i Spanien Ă€r det "kutym" att man stĂ€ller allt, precis allt ut och stĂ€ller det bredvid en container, nĂ€r den Ă€r full alltsĂ„. Å det Ă€r sĂ€llan det tar lĂ„ng tid tills möbler har hittat ett nytt hem. Egentligen Ă€r det perfekt Ă„tervinning, men medan rubbet stĂ„r dĂ€r, sĂ„ skrĂ€par det ju ned sĂ„klart. NĂ€r det stĂ€lls upp containrar hĂ€r i omrĂ„det byter saker ocksĂ„ plats illa kvickt. Ja, egentligen varför inte.

    Nu mÄste jag kolla vad en grytrevolver Àr;-)

    SvaraRadera
  9. Vackra rosor!
    Bra om saker ÄteranvÀnds, men slött av folk att bara stÀlla sina kasserade saker sÄ dÀr!
    nu Àr det redan tisdag, sÄ jag önskar dig en ny fin dag!
    Kram

    SvaraRadera