onsdag, augusti 12, 2020

Gamla staden - Limtorget

Idag visar jag bilder från Limtorget i Gamla staden i Lidköping. Nu här i augusti var det ingenting som blommade. Skillnad mot när jag var  här i maj och syrenerna blommar för fullt, kan ses här!

Men det är rofyllt här och faktiskt fanns det inga kaffedrickare i caféträdgården heller denna dag (kanske inte var öppet ens).

Solen skiner idag, så den spricker, och det tackar jag för. Blev såklart en frukost på balkongen igen och markisen åkte ned, för det hetsade på.

Igår kollade jag igenom min gamla kameraportfölj igen. Fick igång kamerorna men till den ena saknades en laddsladd. Nu kommer jag inte att bry mig något mer om dessa fyra, de är nog uttjänta.

Jag kommer att besöka en liten fotoaffär här i centrum för att se om det finns något passande med bra zoom. Inte idag, för det är torgdag och massvis med folk i farten.

Orsakullan frågar:
1) fågel, fisk eller andra djur i bur. Hur ser du på sådant? Gillar inte fångenskap. Men, som liten hade jag kaniner i bur. De fick ungar, som rymde 😀 och vi jagade in dem. 
Som vuxen hade vi inomhushöns (ej i bur), som fick springa fritt ute emellanåt 😀

2) har du börjat fundera kring julen 2020 ännu? Nej, inte ett dugg 🎅

Önskar alla en  fin dag med ljus och kärlek!

10 kommentarer:

 1. Det låter som en bra idé att införskaffa en ny kamera tänker jag. Hoppas du hittar något passande och bra. Så fina bilder från det gamla torget.

  Kram och god onsdag <3

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt med ett besök på Limtorget. Ett så fint område. Men ack så tomt.
  Lycka till med en ny kamera.Vad roligt! Och berättar du vad du vill ha så får du säkert bra hjälp i en mindre fotobutik. Där brukar de ju verkligen kunna sitt jobb. Jag handlar helst i dessa just för att de kan sin sak och att man kan komma tillbaka och få råd.
  Men tänk på att en bra zoom på 30 eller mer inte är lika bra på annat. T.ex. mörker. (Därför har jag två kameror i omlopp plus telefonen. Men den har ju inte liknande inställningsmöjligheter trots att den är helt ok.) Men du får säkert bra råd i butiken.
  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Tänka på julen redan nu... nej men vet Du vd, det räcker väl strax innan 1 advent :D

  Ny kamera, jo men Du jag tror Du får bäst hjälp i en mindre butik, sedan kan det vara svårt att veta vad man egentligen vill ha.

  kram

  SvaraRadera
 4. Så fint det är på Limtorget. Det är roligt att de gamla miljöerna får finnas kvar.
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Strosa i gamla miljöer är fint, ger ro!
  Kram o trevlig onsdagskväll till dig!

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Så fina bilder från din vackra gamla stad! Jag har faktiskt börjat ta bilder med mobilen. Det går ju bra att redigera dem på datorn sen. Den är ju så behändig att ha med sig. Mobilen alltså, inte datorn :-).
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 8. Det är otroligt så många fina gamla miljöer vi har i Sverige. Blogglandia visar det man inte vanligtvis besöker!
  Lycka till med en ny kamera! Det är alltid roligt när man får en ny leksak!
  Jul har jag inte ens i mina tankar just nu. Det är lååång tid kvar eller inte.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Så fint Limtorget är! Det påminner en aning om det gamla "kvarteret" som Ditte visade upp nyligen från Söder i Stockholm. Otroligt charmigt både här och hos dig.
  De gamla kamerorna kan du nog glömma, de har gjort sitt. Gissar att det var systemkameror, och vem vill kånka runt med extra fem kilo i väskan...

  Det finns ju många pocketkameror. Kolla på nätet! Tyvärr har pocketkamerorna ofta inte så bra zoom, då ju alla verkar använda mobiler eller systemkameror som jag har förstått det.

  SvaraRadera
 10. Tänk vad fint det är i din stad!
  Blir mer och mer nyfiken på att komma tillbaka.

  SvaraRadera