tisdag, augusti 11, 2020

Nya vyer och lite ekonomi

Nu ska ni få se bilder från en punkt i Lidköping som jag aldrig visat förut! Nämligen utanför Stadshotellet i Gamla staden.

Självklart har jag varit på Stadt vid flera tillfällen. Både ätit julbord med veteranklubben på jobbet och gått mediala kurser.

Ligger perfekt vid "älva" Lidan i Lisch.

 Jag fastnade faktiskt för den här nymfen, när jag var ute på tur.

"Dansade" runt henne, då hon sträckte sin skål uppåt skyn. Jag kunde inte se någon läslig skylt över vad statyn heter, tyvärr.

”Vänliga händer, fina fingertoppar och verkar kärlekstörstande”. Så beskrev Evert Taube Lidköpings damer i ett brev skrivet på Stadshotellet en dag i maj 1947 när han var på besök i staden. På kvällen kom han tillbaka till hotellet och svängde sina lurviga till Forsbergs Trio.


Själv var jag arbetsam igår, tog mig i kragen och fixade till ekonomin. Nya beteenden i Coronapandemin och därmed se om mina onödiga utgifter. Varför ha flera betalkort, som kostar pengar?? Nej, nu har jag bara mitt bankkort och sedan vanliga matkort på ICA och COOP och kan fortfarande skanna och blippa.

Jag handlar själv och på det nya fräscha Netto/Coop, som jag hittade i närområdet, som faktiskt håller Willyspriser. Stor yta, glest med folk och billigare än stora COOP!

Men handskar på eller sprita, sprita. Lugnt här än så länge, men smittan har ökat på andra håll, efter semestrar, resande och stora släktkalas (även om de hållits utomhus)!

En mulen morgon igen med 16 grader, men solen kommer. Ljus och kärlek!

9 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Ljuvlig fontän från alla håll! En blir aldrig mätt på att upptäcka sin stad och alla skulpturer och statyer :-)
Ha ordning på ekonomin är en god idé - och lönsamt!
Ha en god tisdag!
Kram

Ditte sa...

Vad roligt att se bilder härifrån. Har bott här på stadshotellet några gånger. Är så förtjust i Gamla stan i Lidköping och har vänner som bor där i ett gammalt fint trähus.
Bra att se över sin ekonomi. Har dock aldrig haft kort som kostar pengar.Men det är ju lätt hänt att kort blir kvar hos en i omödan.
Roligt att du hittade en ny butik att handla i. För visst är det bra att själv välja det man villa ha.
Önskar dig en fin tisdag.
Vi ska ut och träffa vänner i em och det r alltid trevligt.
Stor kram

znogge sa...

Så fint det ser ut där och vilka vackra bilder.
Så bra att du har hittat en butik där det inte är så mycket folk och priserna är normala för man vill inte betala mer än nödvändigt. Vi har hemleverans denna vecka också men sedan så får vi se...

Kram

nalta norrland sa...

Att få handla själv det man känner för just nu är både bra och kanske sämre rent ekonomiskt, antar Du inte köpte något extra då Du hade hemleverns från Willys.

Jag blev lite irriterad på vårt lokala ICA - ja vi har två mataffärer så det är inte någon konkurrens direkt - men när basvaror inte finns hemma å personalen säger vecka efter vecka det kommer nästa måndag så är det svårt att vara glad.

Fin oas i Din stad.

kram

Ingrid sa...

Så fina bilder från Stadshotellet och Gamla stan. Hon är så söt den där lilla nymfen.
Jag satt just och tittade på mina kort och inser att jag har åtminstone ett onödigt. Jag ska bara bestämma mig för vilket jag ska säga upp.
Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram, Ingrid

Fenixmonas sa...

Så fina bilder! Det finns så mycket vackert runt omkring oss, så mycket att se! Kramiz

BP sa...

Så mycket man upptäcker när man hemestrar! Okej, du har varit där förr, men inte visat på bloggen. Stadt måste vara ett väldigt anrikt stadshotell om det figurerar redan 1947 i Taubes texter.
Å Lidköping verkar vara en riktig blomsterstad, för mixen runt fontänen är väl i klass med alla blommor i Stadsparken. Snyggt!
Ganska märkligt vad man kommer på att "ordna upp" när en pandemi lamslår världen. Så det är inte bara renovering som gäller utan även betalkort. Kunde inte låta bli att skratta här. Så olika man reagerar på Covid-19...
Här var det en h´kall natt, bara 10 grader, men strålande sol och 22 grader idag:-)

Ama de casa sa...

Vilka härliga bilder! Snygg staty och vackra blomster :-)

Ha det gott!

Lena i Wales sa...

Så roligt med bilder från Lischöping.
Bra gjort att gå igenom ekonomin, finns många sätt att spara på.