söndag, augusti 16, 2020

Skyltsöndag - utan evenemang

Den blomsteraffären, som hade sin första affär precis nära mig, har rört på sig ett par gånger till. Vänerblommor atelier är riktigt fin och ligger centralt. Såg att de också saluför kläder av lin. Kvalitet!

Men här är det bilen, jag vill visa. Så såg min allra första bil ut och den var högerstyrd 😁 (brevbärarbil).

 Här är vi på Skogshyddan och fikar. Det var den 7 juli, som vi tre Sopraner sammanstrålade för första gången sedan i februari. Skogshyddan har blivit populär, för där är gott om utrymme både ute och inne och så har de minigolf.

 Skylten kunde gå under benämningen Religiöst. Jo, Skogshyddan drivs av Missionskyrkan.

Rationellt. Denna har jag hittat på nätet, så den fick följa med Skyltsöndag, som vår fantastiska BP håller i!

Orsakullan säger att många evenemang är inställda i år och frågar hur det har påverkat dig? Dåligt, vill jag säga, för det finns inget hittepå. Mitt nöje har nu blivit att kunna handla själv!

Solen brassar på, även idag och min frulle åts på balkongen. Tyvärr var mjölken sur på mig, men jag piggade upp den 😀

Önskar alla en skön söndag med ljus och kärlek!

14 kommentarer:

  1. Vilka härliga skyltar och likaså din första bil=) Vilket ljuvligt väder ni har med sol och värme. Skönt att kunna sitta ute ochväta på balkongen. Mysigt att kunna umgås med vänner med avstånd. Mindre roligt att arrangemang har kansilerats detta år. Ta hand om dig <3
    Kram

    SvaraRadera
  2. Snyggt skyltat som vanligt!
    Tyvärr är det tomt på aktivitetsfronten men det är bara att stå ut. Hoppas det kommer ett vaccin snart.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
  3. Snygga och fina skyltar!
    Vad roligt att du haft en högerstyrd bubbla. Jag hade en bubbla som min andra bil men den var av cabmodell och vänsterstyrd. Men så fin. Dock inte så praktisk så sedan blev det en splitterny Golf, den första modellen som kom ut. Tyvärr med en del "barnsjukdomar!
    Vad trevligt med Skogshyddan och att det är gott om plats där.
    Strålande sol här idag också, +30 så det blir inga stordåd utomhus under dagen. Men i skuggan på balkongen i em blir det bra. God underhållning har vi ju där-
    Önskar dig en fin söndag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  4. Kul att se din första bil! Jag har aldrig haft egen bil förrän jag blev änka och fick ärva Åkes.
    Ha en skön fortsättning på söndagen!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. Högerstyrd bil... aldrig sett en sån i trafik förutom postbilen då ;-) ja nu pratar jag så klart om svenska bilar :D för ute i världen finns det så klart högerstyrda bilar och ibland förvirrar sig någon hit.

    Minigolf kan vara skoj.

    Dåligt med aktiviteter ja och mycket sånt som man tar för givet ska hållas öppet är stängt. Tråkigt.

    kram

    SvaraRadera
  6. Jag ska nog lägga till att min första bil var en "brevbärarbil", så kanske ni förstår varför den var högerstyrd. Men det jag ju liksom inga problem med det. Jag älskade den bilen tills stormen september 1969 klöv den mitt itu. Men jag fick tillbaka pengarna jag gett.

    SvaraRadera
  7. En så fin bubbla! Och du har haft en sådan när du körde ut post, lyckost! På den tiden jag hade bubbla hade jag inte eget körkort så jag höll mig med chaufför;. Min dåvarande make.
    Trevliga skyltar, roliga skyltar och tack för tipset om att dammsuga fisken upp ur sjön.

    Allt gott!

    SvaraRadera
  8. Åh har du haft en "folka"??? Så häftigt :) Fint skyltat Gerd och sista bilden tror jag är min son, han tömmer visst Vindelälven på gädda!!
    Ha det så bra nu, kram på're

    SvaraRadera
  9. Jättefin bil du haft, gillar också dessa bilar! Var på väg att köpa en på 80-talet ,men det blev inte så.
    Fint skyltat!
    Ha en bra start på veckan!
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Tack för den komplimangen:-) Jag rodnar ju!
    Som vanligt hos dig en toppen Skyltsöndag! Min andra bil var också en Folka, fast den var offwhite. Min första bil var en Fiat 650.
    Skylten du har hittat på nätet var riktigt rolig!

    Har ju förstått att du verkligen har lidit av att allt är/har varit inställt. Du som ju är så aktiv annars. Men hoppas att det någon gång blir normalt igen.

    Även här var det återigen 27 grader och natten mellan lördag och söndag var det 24 grader klockan 01:00. Helt underbart. Det ska ju håla i sig hela nästa vecka om man får tro väderappen.

    Tusen tack för skyltmixen och länken:-)

    SvaraRadera
  11. Härlig skyltning! Den svarta folkan väcker minnen! Tack för det!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Vilka fina skyltar! Gillar Gud välsigne dig, särskilt i dessa tider, men visst behöver vi välsignelsen alltid.
    Dammsugaren som tar upp fisk är ju verkligen kul! :-)

    SvaraRadera
  13. Snygg folka, man ser dom inte så ofta. Bli välsignad när man fikar var ju inte illa, kanske vore något för Expressohouse att ta efter :)

    SvaraRadera
  14. Min första bil var också en bubbla. Min var röd. Såg bilen i tidningen och bad min far följa med och hans kompis. Jag pekade på den bilen hos bilhandlaren och sa: Denna vill jag köpa! Men ska du inte provköra den? Nej jag köper den sa jag igen. Provkörningen då? Då tog jag fram min övningkörningsskylt inifrån jeansjackan. Du ska nog inte provköra sa bilförsäljaren, sedan gick vi och skrev papper och jag fick nycklarna. Jag var inte ens 18 år fyllda. Min far fick sitta bredvid hem. Körkortet klarade jag galant några månader senare. Jag fick köra bil med farsan från 15 års ålder...

    SvaraRadera