onsdag, september 02, 2020

Elcykel och cykelhjälm ⛑

God onsdagsmorgon! Nu har vi i Lisch varit bortskämda med stor sol i tre dagar. Dock kyligt på morgonkvisten, men sedan har tempen hostat upp sig till 18 grader. Så en del balkonghäng har det blivit.

Allting har sin tid och efter ett års fundering, sedan jag sålde bilen 2017,  köpte jag min elcykel. En Batavus, i den lokala cykelaffären nära mig. Den kallar jag för Sigge Batavus. Min röda cykelhjälm ⛑ fortfarande rätt OK. Här på väg som kyrkvärd en tidig söndagsmorgon 2018.

Här har sonen Peter och jag parkerat våra cyklar vid Skogshyddan, för att äta lunch. Han har nu cyklat 12,5 mil från Borås för att träffa mig. Sedan cyklar han hem igen. Det var förra året och en upptakt inför Vätternrundan.

Jag har länge varit leds åt min gamla röda cykelhjälm och det besvärliga knäppet. Nöjd med min elcykel och även nöjd med min Karin Monark, som är perfekt på korta sträckor 🎈

Igår hade jag funderat färdigt. Har kollat olika sorters hjälmar, funktion och prisklass (funktionen är prio ett). Funderade länge på en Hövding, verkar så behändig, men så blev det den här med Mips (skyddar hjärnan mot rotationsrörelser) hos min lokala cykelhandlare. Den väger bara 225 gr. och är lättknäppt. Fick den inställd nu också. Vilken som är bäst vet ingen förrän en olycka.

Detta läste jag nyss i tidningen. Jag vågar mig då inte ut på stora vägarna.

En snårig värld, tycker jag 💡 med elcykel, batteri, stöldskydd och hjälm, eller vad tycks?

Ljus och kärlek 🙏

13 kommentarer:

  1. Man ska absolut vara försiktig på cykel ute i trafiken. Jag gillar att cykla, men skulle aldrig våga ge mig ut bland bilarna. Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken son du har! Som cyklar 12.5 mil tur och retur för att äta lunch med dig! Wow! Grattis!
    Nu fick jag åter veta mera om Hövdingen. Stackars Susjos tror nog att jag är knäpp, för jag trodde att det var ett sadelskydd som hon skulle sätta på sadeln, haha..men nu vet jag bättre. Man blir klokare av att blogga, tror jag. Åtminstone lite mera kunnig.
    Ha en fin onsdag Gerd!

    SvaraRadera
  3. Så fin du är i din röda cykelhjälm! Jag hoppas du ska trivas bra med nyförvärvet av både elcykel och den nya hjälmen!
    Ha en skön onsdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Du var tidigt ute med elcykel, nu har den marknaden verkligen exploderat.
    Jag har ingen cykel längre, den fick flytta in till ett brorsbarn när vi flyttade till Spanien. Törs fasen inte cykla i den här trafiken...

    Ha en fin liten lördag!

    SvaraRadera
  5. Det var klokt att köpa en ny cykelhjälm! Själv valde jag en hövding för gillar inte att ha något på huvudet, inte ens mössa. Cykla nu försiktigt!

    Kram

    SvaraRadera
  6. En rejäl och säker cykelhjälm är så viktigt. Fint att du hittade en som både är lätt till vikten och lätt att ta av och på.Snygg var den också.
    Och blir det nu än fler turer så är detta en bra säkerhet mot skallskador.
    Jag funderar fortfarande så vi får se vad det slutar i. Men å andra sidan dröjer det ett tag innan min axel är redo för cykelturer i huvudstaden med omnejd.
    Stor kram och trevlig måndag.

    SvaraRadera
  7. Det viktigaste är säkerhet och användandet av hjälm,
    men så klart att även priset spelar in... man ska ju ha råd att leva resten av månaden.

    Vädret i september tänker jag än så länge inte klaga över.

    kram

    SvaraRadera
  8. Cykla minns jag att jag älskade att göra, men nu är det väldigt länge sedan jag gjorde det.

    Jag skulle vara noga med var någonstans jag cyklar om jag gör det igen. Lugna cykelvägar. Och så klart ha hjälm. :)

    Cykla lugnt! Kram! :)

    SvaraRadera
  9. Bra där! Cykelhjälm och säkerhet går före allt annat! Tyvärr är elcyklar stöldbegärliga. Hoppas verkligen att du får ha din i fred.
    Vilken härlig son du har som cyklar så långt för ett träff med det bästa av allt. Mamma! :)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Undrar om du och Susjos har snackat ihop er;-) Hon köpte ju en elcykel i måndags och valde just en Hövding. Tyvärr har bilden på din hjälm försvunnit/tappat länken så jag kan inte se den.

    Cykelolyckor är ju rätt vanliga och ärligt talat så förstår jag varför. Många unga/yngre/medelålders cyklister kör som idioter och struntar i alla trafikregler. Då går det som det går. Tycker många gånger synd om oss bilister faktiskt.

    PS. Bra träning där för sonen. I år är väl Vätternrundan inställd eller... DS.

    SvaraRadera
  11. Grattis till din nya hjälm! Så kul att vi har elcyklar båda två nu!
    Och tror minsann min cykel är en Batavus också!
    Batteriet är tungt, väger liksom ditt 3 kg. Men det är en fröjd att ha en elcyklar. Å har kvar min gamla treväxlade damcykel oxå!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Det ÄR farligt att cykla. Även med hjälm.

    SvaraRadera
  13. Me again: Nu ser jag hjälmen. Ja, den är som min nya solstol - ljusgrå. Tur att du är alltid så färgglatt klädd;-)

    SvaraRadera