mÄndag, september 14, 2020

Glad mĂ„ndag đŸ„°

Att titta ut genom fönstret nu, gör ingen sĂ€rskilt glad, men om nĂ„gra timmar blir det bĂ€ttre. Sol och upp till 21 grader lovas, det blir kanon đŸ€—

Rosorna hĂ€r ovan har jag bildplockat frĂ„n gĂ„rden en dag i förra veckan. Jag blir alltid glad av blommor. Det Ă€r Carita som Ă€r inspiratör till temat, att sprida lite mĂ„ndagsglĂ€dje!

Frukosten intogs vid köksbordet med lokaltidningen som sÀllskap. Ur denna kan vi lÀsa nÄgra rubriker.

- Det Àr inne att laga mat ute - en SMtÀvling i matlagning hölls pÄ Hellekis sÀteri, med fina rÄvaror.

- Forskarna Àr hoppfulla - alpackors antikroppar kan rÄda bot pÄ coronaviruset - finns en kvinna utanför Lidköping som driver Krokens Alpacka.

- Lördagens tÀvling i surfski - i snabba kajaker frÄn torgbron i Lidköping till LÀckö brygga - i regnet. Och nej, jag var inte dÀr och tittade.

 Ljus och KĂ€rlek 💜 

8 kommentarer:

  1. Visst blir man glad av vackra rosor!
    Glad mÄndag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Rosor Àr otroligt vackra. Visst blir man glad av dem.
    Det finns sÄ mÄnga teorier och förhoppningar angÄende coronaviruset. Vi fÄr hoppas att dom hittar nÄgot som kan stÄ emot elÀndet!
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Visst blir man glad av blommor och rosor Àr sÄ otroligt vackra :-)

    Ha en fin start pÄ veckan!

    SvaraRadera
  4. Visst blir man glad av blommor. Ska just ge mig ut och köpa nÄgra bÄde till balkongen och nÄgra snittblommor. Sen fÄr det ocksÄ bli ett par orkidéer.
    Saknar verkligen en papperstidning. Vi har dÄ och dÄ antingen Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet. Men det fÄr nog kanske bli ytterligare en omgÄng.
    Önskar dig en fin mĂ„ndag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  5. Fina blomster :) Gillar fÀrgen :D
    NÄgon morgontidning har vi typ aldrig haft... vi prövade men dÄ den kom pÄ eftermiddagen ihop med övrig post valde vi bort den kostnaden.
    kram

    SvaraRadera
  6. Rosenglad! :-)
    Om sÄ Àr borde ju alpackornas antikroppen ocksÄ ge mycket glÀdje. De som kom fram till LÀcka var ng glada de med ...
    Ja, sÄ blev det ju en glad mÄndag.
    Gladkram

    SvaraRadera
  7. Visst blir man glad av vackra rosor sÄ jag kan bara önska dig en glad mÄndag!

    Kram <3

    SvaraRadera
  8. De fina blommorna var vÀldigt vÀl konserverade mÄste jag sÀga. Precis vad jag ocksÄ behövde denna grÄtrista men faktiskt rÀtt varma dag. Det lÀr bli bÀttre imorgon. Hoppas pÄ det.

    Det dĂ€r med alpackorna lĂ„ter som ett aprilskĂ€mt, respektive att djuren har drabbats av Covid-19 och dĂ€rmed utvecklat antikroppar. Älskar lokaltidningars sĂ€tt att skriva. Det gĂ€ller Ă€ven SM-tĂ€vlingen i matlagning. Tror inte att din lokaltidning lĂ€r vinna Stora Journalistpriset heller;-)

    SvaraRadera