tisdag, november 03, 2020

Ögonläkarbesöket 👀 😷 🏥

Det blev väldigt tyst ifrån mig igår efter ögonläkarbesöket. 

Min syn fixade inte att blogga. Man brukar få pupillförstorande droppar och den effekten satt i både dag och kväll och jag hade en mycket irriterande dimsyn, så datorn fick vila. Men nu är jag här igen!

På hemvägen cyklade jag igenom Stadsträdgården. Där är vackert även utan blomster.

Jodå, ögonläkaren var nöjd med mig. Det vänstra ögat är oförändrat sedan 10 år och trycket låg fint på båda. Det högra behövde egentligen en gråstarrsoperation, men riskabelt p.g.a. min glaukomskada och jag har tackat nej till detta experiment.

Igår ägnade jag resten av dagen till boklyssning. Jag har lyssnat färdigt på "Älvornas kulle" som jag tyckte var läsvärd och nu grep jag mig an "Knutbyflickan". Får se hur länge jag orkar höra om hur barn och ungdomar hade det i de inre kretsarna i sekten. Egentligen en riktig bladvändare.

Nu väntar jag bara på min beställda läsplatta, en annan variation av att läsa, som passar min syn. Ögonläkaren höll med där.

Bra avstånd i väntrummet! Fanns ett par väntande där innan. Läkare och sköterskor bar på heltäckande visir.

Jag trodde helvetet bröt ut igår kväll och att fönsterrutorna skulle sprängas. En orkan viftade förbi med dunder och bra, tur att det inte var på min cykeltur!

Ljus och Kärlek 🙏

12 kommentarer:

 1. Skönt att det var bra med dina ögon. Å skönt att vädret lugnat ner sig!
  Ha en bra tisdag!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Skönt att ögonläkarbesöket gick bra. Vad är det för sorts läsplatta du ska ha? Jag har själv besvär med grå starr och vissa dagar är det jättesvårt att läsa på datorn, men sen andra dagar går det utan problem. Synen vill man gärna behålla så länge som möjligt. Kram

  SvaraRadera
 3. Så bra det gick bra! Väntrummet du visar är fint inte bara med coronasäkert utan med färgerna och tavlan där på väggen, trevligt du visar den.
  Blir också nyfiken på vad det är för läsplatta?
  Ha en fin tisdag Gerd!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Man blir alltid så glad när läkaren är nöjd - grattis!

  Vackra höstbilder :-)

  Här har vi inte haft oväder, men väl ett par jordbävningar som skakade om en del. Även om dom inte var så jättestora så är det alltid lite läskigt.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Fint att få ögonen genomgångna men jobbigt när dimsynen inträffar. Men skönt att du är ok igen.
  Kunubyflickan hr jag också lyssnat på och det är just detta med dessa religiösa outsider/insidergrupper som är så hemskt. En viktig bok på många sätt. Hoppas din läsplatta snart kommer och att du får stor glädje av den.
  Önskar dig en fin tisdag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 6. Det var verkligen lynnigt väder igår. Här gav sig visst ett ladugårdstak iväg.
  Så skönt att dina ögon fick godkänt. Synen vill man inte ha krångel med.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Så bra att ögondoktorn var nöjd! :)
  Oj vilket ruskväder! Vi hade tur och klarade oss utan både regn och blåst :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Bra att din ögonläkare var nöjd med dina ögon! Så skönt att veta. Väntrummet såg verkligen avskalat och kliniskt rent ut. Ingen risk för social "odistansering" där inte;-)
  Ovädret hade vi natten innan. Det var riktigt mysigt att lyssna på stormen inifrån en varm och torr lägenhet:-)

  SvaraRadera
 9. Så bra att allt var så bra det kunde vara så här långt. Hoppas att gråstarren på ditt ena öga väntar på att bli värre. Jag är glad för din skull att det är bra just nu.
  Jag hade starr på båda ögonen, det vänstra värre, det högre mindre värre och har opererat både ögonen så nu ser jag bra igen med de nya linserna. Men jag förstår din tanke om du också har glaukom.
  Allt gott och tack för fina höstliga bilder! Kram!

  SvaraRadera
 10. Vad bra att det gick bra hos ögonläkaren.
  Jag hade ditt väder här i måndags, men idag skiner solen och det är vackert här nu.
  Fin höstbilder.

  SvaraRadera
 11. Usch då, orkaner har jag aldrig varit med om... häftiga stormar nog, men ja... kuslig kan det kännas!

  SvaraRadera
 12. Jag har lyssnat på Knutbyflickan 2 ggr till o med, den var så känslomässig att lyssna på att jag var tvungen att lyssna på den en gång till för att ta till mig hela boken.
  Nu har jag också tittat o lyssnat o läst mer om detta... för mig har Knutby enbart varit mordet som skedde då 2004 - idag så är vetskapen om vad Knutby var en ännu hemskare lärdom....

  SvaraRadera