onsdag, december 16, 2020

Böcker jag läser

God morgon, mitt i veckan! Nu har jag haft min läsplatta ett bra tag och även Storytel abonnemang, som kostar per månad, men som ger bättre uppläsare än det gratis Legimus som jag har för synskadade.

Jag har nu prövat både eböcker och ljudböcker och är jättenöjd. Jag har läst lite av varje och de två senaste är:

Två helt annorlunda böcker var för sig. "Bröllopsfesten" av Lucy Foley är en deckare som utspelad sig på Irland.

Årets bröllopsfest.
Ett oväntat dödsfall.
Tretton misstänkta.


"Jag kan ha fel och andra visdomsord från mitt liv som buddhistmunk" av Björn Natthiko Lindeblad är en biografi.  En fantastisk bok med hans egen uppläsning. 

 I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut.

Nu har jag laddat ner en ny bok. "Hur jag lärde mig förstå världen" av Hans Rosling. Den, stickningen, bloggen, MOD, promenaden, livet, allt... men jag saknar de mina 😰

Det finns något inombords, som säger att det är fult att klaga. Jag borde bita ihop, det finns de som har det värre. Men det har jag ingen glädje av. Nu är jag trött på den hemska pandemin. Och håll i håll ut. 
Finns inget roligt att göra ute, ingen att umgås med, jag aktar mig noga, så att jag kanske eventuellt kan bli hämtad av ett av barnen till jul (om inte om inträffar). Fast, visst har vi det bra 😊

Orsakullan: Jag klarar mig inte utan... min familj.

Ljus och Kärlek 🙏

11 kommentarer:

  1. Ja vi är nog alla trötta på den här eländiga pandemin. Fast vi rör oss lite i alla fall och träffar vänner utomhus.
    Håller tummarna för dig att inte "om" inträffar.

    SvaraRadera
  2. Ja, inte är det någon större tröst att andra har det värre. Jag är så less på hela situationen just nu!
    Och jag saknar också att kunna få umgås med min familj utan att ha dåligt samvete.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. Vad modern och teknisk du är!
    Jag håller mig fortfarande till pappersböcker, vilket är urkorkat när man bor utomlands och inte kan få tag i svenska böcker. Borde nog skärpa mig lite, någon gång, kanske......
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  4. Storytel är något helt annat än Legimus tycker jag. Härligt att du har fastnat för att lyssna. Jag gillar det inte men Husse tycker det är toppen.
    Denna eländiga pandemi går mig snart på nerverna och jag längtar verkligen efter en mer normal tillvaro.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Bra du aktar dig noga, och o ja....nu är man trött på pandemin. Men bra tid att läsa. Man får roa sig med små enkla medel.
    Ha det gott vännen.

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att du är nöjd med både läsplattan och Storytel. Jag är väldigt nöjd med dem och deras uppläsare är så bra. Har läst den första och lyssnat på Björn N. Så bra uppläsning! Läste. Jag har också lyssnat ytterligare en gång till på Björn Natthikos sommarprogram. Rekommenderas om du ännu inte lyssnat.
    Hans Roslings bok tyckte jag var jättebra den också.
    Och visst ger böcker stor glädje.
    Ja, pandmin är ingen glädje. Verkligen inte.
    Jag är ute varje dag och här finns alltid något att se eller göra.Jag har också några få jag umgås med och vi ses ute och ibland för en lunch eller fika. Men bara på ställen där det är gott om plats.
    Hoppas att du kan bli hämtad till jul så du kan spendera den med barn och barnbarn.
    Önskar dig en fin onsdag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  7. Tur att det finns böcker att läsa, men visst är man trött på denna pandemi nu! Förstår att du saknar din familj! Hoppas ni kan ses i jul!
    Varm kram

    SvaraRadera
  8. Vem är inte trött på pandemin! Det är inte fult att klaga, absolut inte. Yla bara av dig, då mår du bättre. Det hjälper - att skriva av sig alltså.
    Jag läser också fortfarande "riktiga" böcker, men det måste ju vara fantastiskt för dig som är synskadad att kunna lyssna på böcker.

    SvaraRadera
  9. Vi är nog alla trötta på covid19 och allt tjat om detta... det blir ju typ aldrig bättre ;-)
    Eller jo yes nån gång men än så länge känns det hopplöst okul.

    svar Från allt utom BUP funkar kallelse med post finfint, det är inte postnord som felar utan felet sitter hos sekreterarna på BUP Lycksele.

    Jag läser "vanliga" böcker... men kanske borde jag testa ljudböcker med tanke på min funktionsnedsättning, nu blir det inte många böcker lästa.

    Jo men yes jag håller tummarna att Du får fira jul ihop med Dina barn <3

    kram

    SvaraRadera
  10. Ljudböcker är super 👍 känner dock aldrig att jag får till tiden till att lyssna (eller så är det så att jag väljer göra annat). Skulle dock gärna läst eller lyssnat på Björns bok.
    Ha en fin kväll vännen kram

    SvaraRadera
  11. Jag tror vi alla är lite less på den här pandemin nu. Vi får väl sätta vårt hopp till vaccinet som kommer att det kanske ska kunna bli en ändring snart. Men idag läste jag i tidningen att landstingen inte får så många doser som de beställt. Här i Skåne var det nästan halverat. Jag blir inte klok på detta. Kram

    SvaraRadera