tisdag, december 15, 2020

Halva december gången

God tisdagsmorgon! Mulet, 7 plusgrader och till eftermiddagen regn.

Ja, gårdagen bjöd på Googlehaveri. Nu handlade detta ju "bara" om Gmail, Youtube och Google. Och där ingick förstås Blogger. Så min blogg stod still där ett bra tag. Man ser hur sårbart nätet är.  

Lite hängande glitterblingbling i lysande vitt och blått på en grannhusbalkong. 

Lite julpynt utanför Guldfynd.

Orsakullan frågar: Sista gången du blev riktigt irriterad? Sannerligen inte ofta, får tänka...
Blev faktiskt nyss irriterad på läkemedelsindustrins prissättning och tillhandahållande av veckotabletten för osteoroporos. 12 st kostar 14 kr st.  Nu hade inte apoteket den förpackningen utan jag fick köpa bara 4 st för 39 kr st, alltså fri prissättning på 4 st (vem styr detta?). Det kallar jag rövarpengar 😈

Ljus och Kärlek 🙏

10 kommentarer:

  1. Jag kom inte in på min blogg igår på en bra stund. I morse läste jag om orsaken. Det är hemskt egentligen så sårbart allt är idag. Inte för att jag vill hålla kvar allt gammalt, men säkerheten är nog inte tillräcklig inom de flesta områden. Kram

    SvaraRadera
  2. Ja tänk vilket beroende det blir med alla applikationer man användes sig av. Du fick ändå lite bilder på det vardagliga jullivet med dekor i din hemstad.
    Kram på dig <3

    SvaraRadera
  3. Visst är man sårbar! Vi drabbades inte av googlehaveriet, vi var nog ute då när det slog till. Däremot drabbades vi av ett strömavbrott häromdan. Trots att kabelhärvorna här ser helt opålitliga ut så är det sällan vi får strömavbrott. Men den här gången varade det en hel halvtimme. Voj, voj...

    Vilken härlig glitterbalkong!

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  4. Irriterande när tekniken inte fungerar som den ska men det är sådant som händer.

    Ärligt talat så tyckte jag det var bättre när apoteket var statligt och det bara fanns ett. Däremot så är tillgängligheten bättre nu och sortimentet också.

    Kram och god tisdag!

    SvaraRadera
  5. Svar på Orsakullans fråga: När jag, som tycker att jag är så försiktig, för en tid sedan klickade på ett virusmeddelande på messinger, så det spred sig till många av mina kontakter. Det tyckte jag var väldigt irriterande.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  6. 7 grader i mitten av december, inget riktigt julväder. Idag sol och 8 grader, varken vanligt eller ovanligt här. Kan variera mycket i december, men oftast inte minus.
    Trevligt när grannar har fina utsmyckningar på balkongen, inte bara fint för dem själva, fint för grannarna också.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  7. Mycket är sårbart nu och inte bara det tekniska.Bra att det ordnade till sig. Märkte inte av något på min blogg men den hänger inte ihop med Google. Fint med lite ljus som piggar upp. Behövligt.
    Trist med dina dyrare tabletter. Och kanske har ni inte så många olika apotek att välja på och då är man ju än mer utsatt.
    Önskar dig en bra måndag,
    Stor kram

    SvaraRadera
  8. Så klart Google å därmed blogger låg nere medan jag satt i väntrummet på sjukhuset och skulle fördriva tiden ;-)

    Dyra tabletter, dyr medicin är ju tyvärr vanligt, och att behöva betala ett högre pris för att man inte vill ha det lågprisalternativ man blir erbjuden är surt, jag tål inte vissa ingredienser och kan inte byta ut medicin hur som helst.

    Gråväder och trötthet, inga solchanser ja det är december.

    kram

    SvaraRadera
  9. Balkongens julutsmyckning är rätt fin tycker jag. Julpyntet utanför Guldfynd - nja, fel plats inomhus. Balerna hör hemma Stadsparken i Lidköping enligt mig.

    Gissar att du pratar om Alendronat eller liknande. Kunde de inte beställa hem "rätt" förpackning åt dig? För annars är det ju precis tvärtom, nämligen att om jag inte vill byta ett märke mot ett annat som är billigare får jag betala mellanskillnaden själv. Märkligt! Har faktiskt aldrig räknat styckepris på mina tabletter...

    SvaraRadera
  10. Vi gör oss mer och mer beroende av nätet, det underbara och det fruktansvärda. Så otroligt sårbara vi blir!
    Hjälp, vilka rövar pengar! Om det tycker vi INTE! Skamligt och jag förstår att du blev irriterad!
    Kramar

    SvaraRadera