fredag, december 11, 2020

Fem en fredag - Karaktär! ...och jag vet var tomten bor!

När jag skulle promenera till Willys luckor för att hämta hem varor, fick jag en aning om var tomten bor.

Här har jag lagt påsarna i kundvagnen och trippar hemåt. Jag bor två hus bakom det ni ser på bilden, så det är inte långt. 200 meter.

När jag kommit hem och dragit tillbaka den tomma kundvagnen, så tog jag en titt på ifall jag såg tomten lite bättre.

Det gjorde jag ju. Kollade lite på andra balkonger. Otroligt vad folk har pyntat i år - och tidigt!

Elsamatildas fem frågor om karaktär:
 1. När skulle man hitta dig med handen i kakburken? Aldrig. Fast jag har faktiskt köpt pepparkakor nu. Ädelost på och lite glögg till.
 2. Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat? Skriva boken om Lillstrumpa och boken om The Real Love Story. Utkast finns men det kommer att stanna därvid.
 3. Vad kompromissar du oftast med? Mina ärenden. Vilken dag och klockslag som passar bäst för att undvika trängsel. 
 4. Vad låter du ingen ta ifrån dig? Min stolthet och mina åsikter.
 5. Vilken kraft skulle du ha som superhjälte? Bota sjuka.

TVn stod på hela kvällen så jag fick lite vacker skönsång och annat glitter, när det nu inte blev någon Nobelfest som förr. Jag tog en skål till maten, så jag blev nöjd med allt.

Trevlig fredag med ljus och kärlek 💖

12 kommentarer:

 1. underbar balkong, barnbarnen kan ju läsa ditt utkast.

  SvaraRadera
 2. Det pyntas mer än någonsin i år. Här som jag var nästan ensam om att ha utebelysning i advent dyker det upp den ena slinga efter de andra. Jag tror att vi har ett behov av det i år.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Åhh, så du bor i närheten av tomten? Han har meddelat oss att han tillhör riskgruppen, så han stannar hemma i jul, men då kan du kanske se honom i alla fall.
  Ha en bra helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Dessa tomtar på tak och balkonger är väldigt vanliga i Spanien och nu har de även kommit till din stad. Här har jag också sett en del balkongtomtar men bara ett fåtal klättrande varianter. Och visst är det fint nu med all belysning. Verkligen behövligt.
  En del Nobelrealterat har jag sett nu i Stockholm i veckan och i samband med "Nobel Week Lights". Så fint. Och visst blev det Nobel under dagen och kvällen igår på tv. Och en Nobel middag här hemma.
  Hos dig också ser jag. Fint att du var nöjd med dagen och kvällen.
  Stor kram

  SvaraRadera
 5. ljus måste en ha. särskilt som det är så mörkt som i år. vi brukar ta en nattlig promenad och titta på alla olika slags utsmyckningar

  SvaraRadera
 6. Även här i vår lillhåla pyntas det mycket mer än vanligt. Ett par kvarter bort finns ett hus där ägarna verkligen har gått all in. Kan tänka mig att det måste ha kostat en förmögenhet men fint är det.

  Kram och god fredagskväll!

  SvaraRadera
 7. Visst är det mer ljus och pynt i år? Men det är ju inte så konstigt i dessa tider!
  JAg gillar inte kakor, men pepparkakor med ädelost är gott!
  Ha en skön kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det bor nog två tomtar i dit bostadsområde som är så fint:-) Och du har helt rätt - det har pyntats mera i år och många har investerat i nya LEDade stjärnor bland annat. Lika bra det med tanke på det gråa vädret utan soltimmar hittills i december i nollåttaland.

  Ettan skrev jag också aldrig. Tvåan - det är förvånansvärt många som ville bli författare har jag sett... Mina åsikter är jag också rädd om.

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig balkong! :-)

  Du får fortsätta knåpa med böckerna!

  Ha en fin lördag :-)

  SvaraRadera
 10. Tänka sig att tomten bor så nära dig! Hans medhjälpare tomtenissarna, dem har jag flera av här på min gata. Skrivprojekt ja, det blir nog inget av med det här längre, jag skulle gjort det innan mina utmattningssyndrom för efter dem har inte språket kommit tillbaka på samma sätt längre. Jag har mycket svårare att hitta orden och uttrycka mig som jag vill, tyvärr.
  Men men man får vara glad åt att alfabetet ännu fungerar, och pyssla med annat, t.ex med att läsa och måla.

  SvaraRadera
 11. Ädelost på pepparkaka är verkligen gott :)
  Det var skoj att läsa dina svar på fredagens tema :)

  SvaraRadera
 12. Vad härligt att veta var tomten bor och så nära.Roligt med skrivprojekt- skrivit en del förut, men nu blir det mest bloggen och så lite ”dagbok”. Trevlig Lucia och tredje advent!

  SvaraRadera