torsdag, december 03, 2020

Tvättstugedag

Mitt bildförråd krymper nu, förutom skyltar, för det har jag fixat massor. Så här kommer ett par från älva Lidan en solig dag. De är inte visade, även om det ibland kan tyckas så, för jag tar ju flera åt samma håll.

Här försökte jag mig på en kvällbild med den färgglada och blinkande balkongbelysningen, men det blev bara oerhört blått.

Jo, här ett urklipp från tidningen om vad som hända skall i Lidköpings mörker fr.o.m. 11 december och fram till den 6 januari. 
Lasershowen vid nyår är inställd, för att undvika folksamlingar, men nu blir det utspridda laserinstallationer som kommer att kunna synas långt. Kanske jag kan stå på min balkong och se en del.

Mellan 30 december och 6 januari kommer det vara en ljusfestival mellan två broar och över Lidan.

Galeasen Mina har redan fått adventsbelysning. Jag måste fram och titta, även om jag har tvättstugan, eller så får det bli i morgon jag cyklar fram.

Vad måste du ha på julbordet, frågar Orsakullan! Tja, julskinka, julkorv, förstås. I år blir man inte bortskämd med dignande julbord eller julsmörgås. Förra året var jag på tre julbord och en med julsmörgås.

Ljus och kärlek 🙏

12 kommentarer:

 1. Vad är det för konstiga träd på din andra bild? Det är vackert med ljusinstallationer och det behövs extra mycket i år, för att mota bort det mörka. Kram

  SvaraRadera
 2. Det behövs verkligen massor av ljus nu när det är så mörkt!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med en "utspridd" lasershow. Ljuset vill man ju inte vara utan i dessa mörka tider.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Jag fick ju faktiskt en julsmörgås igår och i min veckohandel ingick ett paket kokt griljerad julskinka och rödbetssallad och Eva kom hit med glögg, så jag har börjat provsmaka på julen.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Underbart med alla ljus, de behövs i mörkret. Kramiz

  SvaraRadera
 6. Alla ljus piggar ju nu upp. Och vackert är det. Här i stan kommer det från lördag och till Lucia bjudas på en "ljusfest" så den ska jag ge mig ut och titta på.
  Roligt att de sprider ut ljusshowen hos er och säkert kan du få några fina bilder.(Kanske dags att ta med din nya kamera ut. Tor den klarar mörkerbilderna riktigt bra.)
  Önskar dig en fin torsdag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 7. Så fint att de fixar lite ljus i mörkret hos er ,-))
  Om man kan njuta från sin egen balkong är det ju jättefint. Ja annorlunda blir det ju i år.
  Ha det gott KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 8. Här i Mogata har vi fått nya höga lyktstolpar som verkligen lyser upp mörkret. Så vacker bild på Lidan! Eftersom Kent är lakto-uvo-vegetarian och dessutom lagar all mat blir det varken korv, skinka eller köttbullar för min del. Jätteskönt att slippa tänka på julmat eftersom vi är helt ensamma i jul. Lite halländsk långkål blir det förstås och någon rödbetssallad till vegobullarna.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 9. Du dubblerar aldrig bilder från ditt härliga Lidköping. Å även om du gjorde det skulle det inte störa mig ett dugg, för dina bilder är alltid bra och varierade.
  Den blåa balkongen fick mig att tänka på Dittes inlägg idag. Hon visade ett hjärta på Folksamskrapan som gjorts av just balkonger/fönster. Hade flera grannar gått samman hade man kunnat göra en "formation" av nåt slag.

  Kul att laserinstallationerna får lever vidare under årets mörkaste tid. Det blir kanske till och med roliga, då flera platser belyses.

  SvaraRadera
 10. Några julbord eller julfester lär det knappast bli i år men lika bra är väl det. Här blir det julmat på julafton men det är ingen mat för mig. Det är verkligen svårt att fotografera julbelysningar utomhus. Jag försökte i förrgår men den bilden blev bara rosa.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
 11. Flera år sen jag åt julbord.
  Är ju inte så glad i julmaten även om jag gärna äter vissa delar :)
  Julmust är gott :D

  Överallt stängs allt ner för att undvika folksamlingar.

  Och i vissa delar av vår värld demonstrerar folk på grund av de måste hålla social distans för att undvika smittan.

  kram

  SvaraRadera
 12. Mitt inlägg försvann?
  Ljus piggar upp i denna årstid, det är tur det, för det behöver vi!
  På julbordet vill jag ha sill, lutfisk och Janssons. Fast det var ett tag sen jag åt lutfisk, eller vänta, fick kanske en liten bit på julbordet förra året på Ulriksdals värdshus?
  Ha en bra fredag! Kram

  SvaraRadera