torsdag, januari 21, 2021

Barmark

Hallå torsdag, är snön borta, 4 plusgrader, ingen halka! I morse låg jag också och lyssnade på nyhetspodd. Gott att ligga under täcket och blunda till detta 😀
 
Jag har inte hunnit med frukosten än, så ni får gårdagens frulle här. Sarahs hönsgårdsägg, en sillbit, en knäckemacka med leverpastej och saltgurka, ett kex och så kaffe.

Idag tänker jag smaka det nya energibrödet som jag köpte färskt igår.

Ibland tar jag kort på nästan vad som helst i min omgivning. De här två husen kan jag se från mina fönster. I början kändes det tokigt men man vänjer sig. De sticker upp som två torn.

Det här var vad min restaurang bjöd på igår. Det var så länge sedan som jag tillredde quinoa, så jag vart sugen på detta och gjorde en gryta med finaste falukorven från Härryda med 72 procent köttinnehåll. Dyr, men ack så god! En blandning med lite av varje, mums så gott. Quinoa är i stället för ris och pasta.

Jag tog bara vatten till, men sedan blev det en mörk chokladbit med ett glas rött, som kompensation för smaklökarna. 

När min make levde, så kan jag tala om att den bästa menyn fanns här hemma. Han var "kock", helt suverän, ja vi samverkade förstås, till stor glädje för både oss och gäster.

För smittoriskens skull undviker jag affärer. Men hur jag än gör så får jag dra hem varorna plus att det är fint att slippa vara inne i affären så länge. Jag får superbra varor, och saknar inte att själv klämma på tomaten😂

En fråga: Är det någon som provat tyngdtäcke? Och i så fall, vad tycker ni? Jag har en fundering på att skaffa ett, men blir väldigt vilsen i de olika testerna, inget är det andra likt.
Vad säger BloggLandia-panelen?😏

Ljus och Kärlek 🙏

10 kommentarer:

 1. Visst är det roligt att ta bilder. Och man kan ju testa på så många sätt med olika inställningar.
  Visst är det viktigt med "bra" mat och den måste ju få kosta.
  Jag testar ofta nya rätter och tycker det är så roligt att i "hallarna" som vi har helt nära få tips om vad jag kan laga och sedan peka på det jag vill ha i kött, fisk och skaldjursväg. Vår lokala ICA har också en bra disk för fisk och skaldjur och även fiskaffären gillar jag.
  Vi kan ju beställa och få maten levererad hem. Vet ju att det inte fungerar så hos dig. Fint att du kan hämta varorna och att du är nöjd med det de plockar ihop. Och skönt att snön var borta så det inte blev så tungt.
  Vad gäller tyngdtäcke har jag testat ett par olika men dessa är inget för mig. Vill ha ett superlätt täcke som andas och det har jag. Så det byter jag inte ut. Men säkert kan du nog här få tips.
  Stor kram och trevlig torsdag.

  SvaraRadera
 2. Nyttig god frukost och vilken mat, ser så gott ut. Ja värt att betala mer för god korv!
  Tyngdtäcke har jag aldrig provat, men vi köpte ett till henne till julen 2019, hade hört att det var lugnande och skulle kännas som en varm kram, tryggt skulle det vara. Hon gillade det, men det verkar vara olika.
  Jag fotar också på lite av varje ,-))
  Låter mysigt att ligga och lyssna på en podd. Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 3. Här är också all snö nästan borta. Vet inte riktigt vad jag tycker om det hehe... KRAM!

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligt att ta bilder och jag tar hellre för många än för få. Ångrar man sig är det bara att ta bort dem. Annat var det däremot när de skulle skickas in för framkallning.

  Jag har inte testat tyngdtäcke men hör både positivt och negativt om det. Sedan är det så att det är inte bra för alla om man har vissa åkommor. Det bästa är nog att testa själv för att bilda sig en egen uppfattning. Jag tror dock att jag håller mig till mitt gamla vanliga som jag är nöjd med.

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
 5. Jag har perioder då jag "far" på som en vilde då jag sover. Jag viker ihop vårt dubbla søngtøcke( vet inte varfær bokstøverna har fått fnatt) och løgger det æver mitt eget sovtøcke. Sover som en glad gris av den tyngden. Eftersom det fungerar ser jag ingen som helst anledning att kæpa ett tyngdtøcke.

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 6. Väljer Du ett tyngdtäcke bör Du vara observant på vikten, min moster 83 år fick ett i julklapp och det är så tungt att hon har problem att lyfta undan täcket från kroppen.

  Sedan finns det ju kedjetäcke eller bolltäcke.

  Snöoväder idag och ett par nya dm snö.

  kram

  SvaraRadera
 7. Mums med saltgurka, det var länge sedan jag köpte det! Å så gillar ja quinoa, måste kolla om jag har nåt kvar av det i skafferiet. God mat är ett måste!

  Bolt är en taxi. Man bokar via en app, jag har ett konto där, har lämnat mina kortuppgifter, så jag bara kliver ur taxin när jag kommit fram. Ser ju på appen när jag bokat min resa hur mycket det kommer att kosta. Bolt är ofta lite billigare än Uber, som också är ett taxibolag, och de har samma typ med en app. Bolt och Uber är billigare än de vanliga taxibolagen, och funkar jättebra tycker jag.

  Tyngdtäcken vet jag ingenting om tyvärr.
  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Din frukost gillas liksom dina två torn. Visst är det nybyggen som kom upp för bara fyra-fem år sedan? Jag tycker de är riktigt läckra. Okej, skokartonger som de flesta nybyggen nuförtiden, men åtminstone har lägenheterna stora balkonger som åtminstone delvis är insynsskyddade.

  Tyngdtäcken har jag läst om, men har ingen erfarenhet alls. Om jag minns rätt var det en bloggare som hade investerat i ett sådant täcke, men jag kommer inte ihåg vem det var. Det var ett tag sedan.

  Precis som Ditte vill jag ha ett lätt täcke. Gillar inte "vikter" som ligger på min kropp...

  SvaraRadera
 9. Din frukost - ja det andra också ser fantastiskt gott ut. Jag ersätter numer de importerade sorterna med Svenskt Havreris ... klimatsmart och gott.
  Jag fotar det mesta som ser intressant ut - kan vara bra att ha i arkivet någon gång :)
  Jag har ingen erfarenhet av tyngdtäcke, men funkar kanske för en del. Jag vill inte byta ut mitt supersköna duntäcke i alla fall.
  Kram

  SvaraRadera
 10. God både frukost och middag.
  Gillar din fina dukning till middagen, samma som jag gör.
  Tänk vad konstigt, jag hade också quinoa till middag, fast med kyckling. Har inte ätit quinoa sedan ett bra tag innan jul. Tankeöverföring?! Man kan börja undra!

  SvaraRadera