tisdag, januari 26, 2021

Tandhyggan

Igår var det en ganska så mild dag, när jag cyklade fram till tandläkarmottagningen. Ingen snö och ingen halka heller, så det gick lätt som en plätt. Nu är det fyra minusgrader igen.

Ja, det var tandhygienisten, som skötte alltihopa. Hon röntgade och såg att alla mina tänder var i form men att jag behövde ta bort tandsten och det gjorde hon. Med munskydd, visir och handskar på. Älskar att blir rengjord i munnen.

Jag kollade också till torget och såg att julgranen låg för fäfot. Den hade dragit sin sista suck. 

GOD JUL hade också försvunnit vid Rådhuset. Men julgranskulorna var kvar och de skämmer inte på något vis, så jättesöta så.

Nere ve älva var det lite grått och dystert. Alla mina bilder är helt ofiltrerade, det var verkligen så här illgrått. 

Orsakullan frågar: Hur gör du för att få energi? Jag tar en slurk ingefärashot och ett halvt glas apelsinjuice. På det en kopp kaffe och frukost, som jag försöker variera. Sen, så!

Ljus och Kärlek 🙏

10 kommentarer:

  1. Visst är det skönt att få bli rengjord i munnen. Och tandhygienisten är alltid väldigt noga!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Skönt att det gick bra hos tandhygienisten, skönt att ha det gjort.
    Mer fina bilder från din stad, gillar det!
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  3. Min tandhygienist har "försvunnit". Det är andra som tagit över stället som jag gått på och dom har "bara" tandläkare. Måste hitta nån ny, men så länge jag inte har problem med tänderna blir det liksom inte av... Förut bokades det alltid in en ny tid vid besöken. Boka om (ifall det behövs) har jag inga (stora) problem med, men att boka en ny tid... Min tandläkarskräck sitter djupt rotad och skulle nog behöva rotfyllas ;-)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Ja nu är det hög tid att ta bort julgranen. Vår fina gran här på Odvalds tog man ner redan på tjugondag Knut, men jag har min uteslinga kvar ett par dagar till. När vi lämnar januari tas den och också bort.
    Ha en fin tisdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. Visst är det skönt att bli helt ren i munnen :) härligt Gerd kram <3

    SvaraRadera
  6. Så skönt att det gick bra och skönt att ha det gjort!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Skönt att besöket hos tandhygienisten gick bra. Och det är ju viktigt att få tänderna genomgångna vare sig man har problem eller inte.
    Fint att du kunde cykla och att det var barmark.
    Tyvärr kan man inte göra något åt vädret. Men lite uppiggande var ju att julen nu plockats bort på torget. Nu vill man ju ha in våren.
    Önskar dig en fin tisdag.
    Stor kram

    SvaraRadera
  8. Grattis till dina braiga tänder! Så bra att du kunde cykla.
    Ingefärashot har jag provat, men alldeles för starkt för mej!
    HA en bra tisdag.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Vissa perioder i mitt liv önskar jag det fanns utbytbara alternativ uppladdningsbara batterier till mig... det är tungt nu.
    Hur sjutton kan Du gilla bli "rengjord" i munnen... jag är ju extremt tandläkarrädd.
    Julgranskulorna ser fina ut och än kan de gott få vara kvar. Jag har två smides-elljusstakar kvar i tvrums fönstret, ska ta bild senare å visa...
    kram

    SvaraRadera
  10. Älskar också att bli rengjord i munnen. Men min tandhygga jobbar "övertid". Hon är 67 och tyckte att hon inte vill utsätta sig för några risker under pandemin. Blev erbjuden en ung förmåga, men tackade nej. Just vad gäller tandvård så har jag otroligt svårt att byta personal. Det är samma sak med frissan. Har man äntligen fått personer som man har förtroende för, så är det mentalt ursvårt att byta, åtminstone för mig.

    Dina "färglösa" bilder speglar ju verkligheten. Så ser det ut här också. Trist men sant...

    SvaraRadera