torsdag, januari 28, 2021

Uppdatering

God morgon! Minus 4 grader, lite halvmulet, solen kommer nog på besök.

Dessa två bilder visar samma motiv. Jag vill visa sand, snö, is och vatten, allt på en gång. Vattnet är Vänern och berget i bakgrunden är Kinnekulle.

Vilket format på bilderna tycker ni gör sig bäst?

Idag har jag tvättdag, ja fyra timmar varar den. Skönt att få renbäddat 😀

Nu längtar jag verkligen till vår och sommar, så att det kan vara skönt att vistas ute. Tänk att få ta en svalkande cykeltur! Att få känna solens strålar emot mig på balkongen och kunna inta måltider där. Så lite, men ändå så betydelsefullt, men jag drömmer.

Jag vet att man ska se möjligheter före hinder, men just nu är det en dötråkig årstid och här i stan finns verkligen inget att göra, nej nej. Jag saknar att få trampa iväg till sångövningarna varje måndag- och onsdagkväll, få fylla lungorna med luft och glädje.

Letar i tidningen om vad som är på gång. Porslinsfestivalen i augusti riskerar att stoppas och skjutas fram ett år. Power Big Meet hoppas få komma igång i sommar. Lidköping har vanligtvis många olika arrangemang. Biblioteket är stängt, där kan man titta på konst i fönstren. Vänermuseet har en utställning på sin gräsbacke. Jag återkommer till den.

Då det finns 3.400 registrerade hundar i kommunen och bara en hundrastgård i Gamla staden, har man planer på en ny rastgård någonstans i Nya staden och en stor skatepark (nära mig).

Slut på dagens nyheter och jag gör mig nu en god frukost.
Ljus och Kärlek 🙏

13 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag tycker det övre formatet är bäst, det undre "sticker ut" över kanten på textdelen. I alla fall på min laptopskärm.

Här har jag också tvättdag. Just nu sitter jag och väntar på att tvätten ska torka. Slit och släp... ;-)

Ha en fin dag!

wiolettan sa...

Den översta bilden kan jag njuta mera av, på något sätt.
Vänern och Kinnekulle, längtar att få se det på nära håll igen.
Efter det att min syster avled, hon som bodde nära Vänern, så blir det kanske inte så ofta vi åker till de platserna. Men, det är vackert där.
I dessa tider är det verkligen annorlunda.
Jag saknar också sångövningarna och att träffas och umgås. Men, vi få ge oss till tåls och hoppas och vänta på bättre tider. Som jag säger till Mysingen, vi sitter inte i sjön.
Sköt om dig Gerd.
Varm kram!

Ingrid sa...

Bildmässigt sett gillar jag det undre formatet, men bilden passar ju inte in i textdelen.
Ha en fin torsdag!
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Jag gillar det större formatet. Man ser allt tydligare där . Men kanske kan du då ändra texten så att den stämmer bättre. Jag tycker proportionerna blev bättre på den undre bilden. PÅ den översta blev det i mitt tycke för mycket himmel- Men det är ju en smaksak vad man vill visa. Jag tyckte att Kinekulle gjorde sig bättre på bild nr2. Ja, allt du ville visa.
Visst blir det bra med mer värme och ljusare dagar. Absolut. Förstår att du tycker det är trist och inte minst även att det inte är någon kör.
Här i stan har jag ju ett väldigt bra utbud och det mesta är möjligt.
Önskar dig en fin torsdag.
Stor kram

Geddfish ♥ sa...

Jag har nu ändrat textbredden, enligt förslag från Ditte.

Znogge sa...

Jag tycker absolut bättre om den undre bilden och det formatet. På något vis gör sig motivet helt enkelt bättre så. Självklart är det en smaksak dock.

Just nu finns det verkligen inte så mycket att göra så vi är nog många som längtar till varmare tider. Med tanke på vaccinationstakten finns det nog risk att 2021 blir som 2020.

Kram

Tove Olberg sa...

Första bilden kan jag betrakta på håll, den andra bilden kan jag "gå in i"
Hur det än är och inte är så är det ... med tanke på dina rader om tristessen.
Träffade en människa ute som pratade om att det går att sångöva digitalt, har inte kollat möjligheten själv, kanske något för dig? Fast du vill ha det fysiska om jag förstått det rätt!
Gillar du att fota med din nya kamera?
Kram

Veiken sa...

Jag tycker absolut att den nedre bilden är bäst. Den övre bilden har för mycket himmel (enligt mig) den nedre bilden ger mycket mer tycker jag!
Nu är vi många som längtar till värme och vår. Dessutom ställer covid till det rejält!
Det blir lite ljusare för varje dag! Alltid något
Kramar

BP sa...

Vad gäller formatet så är jag ju arbetsskadad, då "stående" bilder är så mycket svårare att layouta. Så jag gillar liggande bilder bäst. Det gäller nästan alla motiv.

Ja, vistelserna på balkongen längtar jag också efter. Även om min infravärmare Conny är kraftfull, så är det ju ingen idé att äta måltider på balkongen. Maten och kaffet blir ju iskalla på tre sekunder.

Du är ju så mycket mera aktiv än jag så jag förstår att du saknar dina aktiviteter.

En skatepark nära dig - grattis! Vi har en nåra oss här också. Hur roligt som helst att kolla killarna och enstaka tjejer.

Susjos sa...

Vi ser fram emot ljusare och ljusare dagar....
Kram till dej!

Ami sa...

Jag gillar det övre formatet bäst!
Pratade med mina hemma i Skåne och även där var det kallt idag.
Kram och trevlig fredag

Lena i Wales sa...

Jag tycker bäst om det andra formatet.
Denna årstid kan kännas lång, så då får man ju göra lite roligt av den, som t ex ta en fika ihop!
Kram!

Hanneles bokparadis sa...

minus tio, jag tar årstiderna som de är