fredag, januari 29, 2021

Isbrytare - Fem en fredag 🙋

Ja, sĂ„ var det Ă€ntligen fredag! Fast det infaller ganska ofta, Ă„tminstone en gĂ„ng per vecka😀 Fortfarande tycker jag det Ă€r nĂ„got visst med helgerna, vill gĂ€rna sĂ€tta lite piff pĂ„ dem.

Men ytterligare en sak, som Ă€r rolig - Elsamatildas fem frĂ„gor kommer hĂ€r och denna veckan handlar det om isbrytare:
 1. Skulle du hellre ha 10 hobbies eller 1 passion? Jag kan vÀl sÀga att jag behöver omvÀxling och har gÀrna haft mÄnga idéer, men min passion delar jag mellan stickor och roliga garn som gör strumpor och orden som kan bÄde lÀsas och skrivas!
 2. Vad Àr det konstigaste i ditt kylskÄp? En liten söt flaska med 4 cl snaps i frÄn Hotel zur Post i Rohrdorf i Bayern.Bra-att-ha tÀnkte jag nog.
 3. Vilken Àr den vackraste plats du har sett? En av de mÀktigare Àr midnattssolen uppe pÄ Dundret i GÀllivare. Skulle önska att fÄ se norrsken ocksÄ.
 4. Vilken lÄt har du spelat mest den senaste veckan? Varierat radio och TV med tystnad.
 5. Är du en sparare eller spenderare? Är nog mest en sparare men jag kan allt brassa pĂ„ om det Ă€r nĂ„got jag villhöver. Och jag har full koll pĂ„ stĂ„larna.

IgÄr var jag nÄgra gÄnger till tvÀttstugan och nÀr jag gÄr upp frÄn kÀllaren slÄs jag av att det nÀstan ser ut som vÄr!

Och sĂ„ fick jag ett paket, som knappast gick in i brevlĂ„dan. Vad sĂ€gs om jĂ€ttestor kartong med bara dessa fĂ„ batterier i?? Kanske de smĂ„ kartongerna var slut, Apotea? 😂

Orsakullan: I vardagen blir jag glad nÀr...jag skulle vilja sÀga att alla dagar Àr lika (om jag inte sjÀlv lyfter dem) sÄ jag blir glad över det mesta som piggar upp!
Köper du snittblommor sÄ hÀr Ärs? I vanliga fall, ja! Men nu har jag legat lÄgt. Dock kommer en bukett i morgon.

SĂ„ tackar jag för era synpunkter om fotona igĂ„r. Ganska sĂ„ snart Ă€ndrade jag textbredden.  
Ljus och KĂ€rlek 🙏

13 kommentarer:

 1. Om flaskan Àr söt och du inte tÀnker dricka snapsen kanske den skulle vara fin bland andra prydnadssaker.

  SvaraRadera
 2. Noen ganger kan man lure pÄ hva man fÄr i posten, for det er mye stÞrre enn det en tror en har bestilt. Alt for mye emballasje pÄ mange ting.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker ocksÄ att det Àr betydelsefullt att göra nÄgot extra över helgen, lite finare porslin och finare glas för middagen och vinet.
  Önskar jag kunde köpa blommor till helgen, men vi handlar inte varje vecka, sĂ„ det blir inte alltid av och utbudet i matvaruaffĂ€rerna hĂ€r Ă€r inte stort. Alla blomsteraffĂ€rer Ă€r stĂ€ngda.
  Kul frÄgor och svar.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Visst Àr det skönt med helg och fredag. Visst Àr det trevligt med helg men vi gör nog alla dagar nu till helg bÄde vad gÀller mat, dukning, dryck och annat.

  SÄg att du Àndrat textbredden och det blir ju mer lÀttlÀst dÄ. Sedan kan du ju variera om du vÀljer att ha bilderna mer pÄ höjden eller bredden.

  Ja, vad man blir glad över kan ju variera men jag har nu varje dag gjort nÄgot jag blir extra glad över. Idag blir det en konstutstÀllning.
  Snittblommor Àr sÄ fint och vi köper varje vecka. Oftast till helgen.
  Önskar dig en fin fredag.
  Stor kram

  SvaraRadera
 5. Man kan verkligen undra över vad de hÄller pÄ med. Jag tÀnker nÀrmast pÄ den stora kartongen med nÄgra batterier i.

  Jag fick en liknande förpackning en gÄng, dÀr man dessutom fyllt upp det extra utrymmet med bubbelplast. OBS det var ingenting omtÄligt.
  Samtidigt med de stora kartongen kom det en faktura via mejl, dÀr de tackade sÄ mycket för att jag tÀnkte pÄ naturen och inte begÀrt pappersfaktura.
  Jag mÄste erkÀnna att jag inte var speciellt vÀnlig i tonen nÀr jag mejlade tillbaka och talade om vad jag gillade deras förpackningar.

  Hoppas att du har en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. jag tycker ocksÄ att det Àr roligt att sticka, men det blir ganska sÀllan ÀndÄ. lÀsningen gÄr före. jag förvÄnar mig över bokförpackningar. Sverige Àr vÀldigt vackert

  SvaraRadera
 7. de smÄ kartongerna verkar alltid vara slut... dumt att bilarna kör runt med luft... Avkopplande med handarbete.

  SvaraRadera
 8. Ja inte Àr det konstigt att soporna hopas. JÀttepaket fyllt med emballage och nÄgon liten, liten pryl, och smÄ paket i kartong och sedan med plast över. HÀr har vi full av snö, och mer kommer det. Ingen vÄr i sikte! Men ha en skön helg i alla fall!

  SvaraRadera
 9. Kul att se dina svar pÄ fem en fredag!
  Å sĂ„ kĂ€nner jag igen den bruna smĂ„ batterierna i din lĂ„da, jag har likadana till mina hörapparater.
  Ha en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja, Äret har ju 52 fredagar, ibland 53. Nu Àr vi tre med "konstiga" drinkar i kylskÄpet - du, KlimakteriehÀxan och jag med, fast jag inte la upp Campariflaskan frÄn 1980-talet - hahaha:-)
  Sedan skrattade jag gott Ät ditt paket med olika batterier. Jag la nÀmligen ocksÄ upp batterier idag som bidra till "konstig sak i kylskÄpet". SÄ nu vet du var du ska förvara dina nyköpta batterier.
  Sedan visste jag inte att Apotea sÀljer batterier...

  SvaraRadera
 11. Oh, önskar jag hinner med att se midnattssolen uppe i norr i detta livet. Bra att dela pÄ passionerna, kan behövas tvÄ att vÀxla mellan.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 12. Ja hur tÀnkte man dÀr med sÄ stort paket till ett fÄtal batterier....
  Ja snapsen kan komma till anvĂ€ndning kanske till pĂ„sk eller midsommarafton....Vilken fin vĂ„rfin bild÷) I Sevilla Ă€r det vĂ„rvĂ€der 19 grader med vĂ€xlande molnighet. Jag gillar Ă€ven att sticka strumpor=) Tack för ett trevligt fredag inlĂ€gg!!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Oj vad det ser ut som vÄr hos er! Vi har 25 cm snö.... Och det kÀnns som mitt i vintern =)

  SvaraRadera