lördag, januari 09, 2021

Veckans bokmĂ€rke 🔖

Idag presenterar jag ett riktigt gammalt och vÀrdefullt bokmÀrke. Det finns inte hemma hos mig men jag fotograferade detta pÄ plats hos yngsta dottern.

Det tummade bokmÀrket innehÄller fyra böner, tvÄ pÄ varje sida. BokmÀrket finns i mina barns farfars skolbok om FÀnriks StÄls sÀgner. Boken Àr helt intakt och intressant.

Kanske Ă€ven dessa har bokmĂ€rken: HanneleAgnetaBP, Ă…sa och KlimakteriehĂ€xan!

Denna ljuvliga sjal i alpacka fick jag i julklapp av döttrarna med familjer. Den Àr helt min rÀtta fÀrg vinrött. Ser lite orange ut pÄ bild. Passade perfekt till frusna mig. Den hade platsat fint pÄ Glad mÄndag men jag gör mig en Glad lördag nu.

Covid-19 kan lĂ€tt dra ner livet. Hur finner du glĂ€djen? SĂ„ sant, sĂ„. Ja, hur gör jag? Sjunger vĂ€l en truddelutt. SĂ„ mĂ„nga trĂ„kiga nyheter, försöker hĂ„lla för öronen. Och nu fĂ„r viktiga cancer- och kĂ€rloperationer stĂ„ tillbaka för att resurserna inte rĂ€cker för CovidvĂ„rden, blundar och lyssnar pĂ„ en bok. 

Ljus och KĂ€rlek 🙏

7 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

fin julklapp du fick av döttrarna, boken bakom det gamla bokmÀrken kÀnner jag igen, lÀste Runeberg i skolan, har i min bokhylla.

Lena i Wales sa...

SÄ vacker och praktisk julklapp. Min fÀrg ocksÄ.
Trevlig helg!

Anki sa...

En underbar julklapp - varm och skön!
Verkligen ett fint gammalt bokmÀrke!
Ha en fin lördag!
Kram

nalta norrland sa...

Fin sjal, fin fÀrg.

FÀnrik StÄls sÀgner, en riktigt gammal bok.
Kul att ha den i familjen, en raritet.

Tur ÀndÄ fast otur att det var en tallrik och inte glasbordet som gick i krasch. Tror tallriken var lÀttare att sopa ihop.

kram

Ditte sa...

Vad roligt! Hade ett liknande just ocksÄ frÄn en riktigt gammal upplaga av FÀnrik StÄhls SÀgner. Men jag gav bort boken med bokmÀrket och för lÀnge sedan. Och jag vet att den som fick boken verkligen uppskattade den. Jag har en annan version av den men utan bokmÀrke.
Vilken skön sjal du fick och du passar verkligen fint i fÀrgen. Har en liknande i cashmirull, mellanblÄ, som jag Àr sÄ förtjust i.LÀtt, varm och mjuk sÄ den Àr ofta med pÄ resor.

Önskar dig en fin söndag. Och ta pĂ„ sjĂ€len som gör dig glad.
Stor kram

BP sa...

Ja, det bokmÀrket har ju nÄgra Är pÄ nacken. SÄ kul att bokmÀrken har en förmÄga att bara "dyka upp" nÀr man som bÀst behöver dom, eller hur!?

Sjalen Àr verkligen en perfekt julklapp till dig bÄde vad gÀller fÀrgen och vÀrmen den skÀnker:-) Döttrarna kÀnner sin mamma, utan tvekan:-)

Vad gÀller Covid sÄ Àr det illa hÀr hemma. Det Àr Ànnu vÀrre i USA och England, för att inte tala om Brasilien. Ingen tröst direkt, men ibland Àr det ingen dum idé att jÀmföra en situation med andra som har det Ànnu vÀrre. DÄ mÄr man kanske aningen bÀttre...

En rosa fluga sa...

Snygg sjal, vinrött passar du i, det Àr en fÀrg för mig ocksÄ ,-) varmt och skönt, det behövs.
Vilket fint bokmÀrke och bok, tÀnk att ha en sÄdan gammal bok och som Àr vÀl bevarad ,-)
En mysig Helg önskar jag dig! Kram Primrose ,-)