fredag, februari 26, 2021

Fem en fredag - Team Building

Vårvindar friska, leka och viska... 

Silverfallen är ett antal vattenfall i Skövde kommun. Jag hittade ett gammalt minne, som kan passa in här. Jag skulle tro att det är för elva år sedan. Vi var ofta här, det fanns en dynamisk känsla i fallens brus. Det är likaså med Martorpsfallet på Kinnekulle.

Eftersom det är fredag, så måste jag ta med en färsk bild också. Jag var ute och letade knoppar och det finns massvis av rhododendron men knopparna är svåra att fästa på bild. Men varsågod! 💮

Jag önskar alla en trevlig fredag och här kommer den roliga - Elsamatildas fem frågor, som denna veckan handlar om Team Building.
 1. Vilket var ditt första jobb? Utlandskorrespondent på Håfreströms Pappersbruk i Håverud, senare Åsensbruk.
 2. Vad läser du just nu? Jag har en pågående ljudbok "Bortom stjärnan" av Elisabet Nemert. Men den har jag pausat ett tag. Har laddat ner flera olika på Storytel, så jag kanske ska ta e-boken "Ingenting att se" av Skrivar-Robert.
 3. Har du någon gång träffat någon känd person? Expedierade Frank Andersson en gång i Trollhättan, gått på kurs för Kay Pollak i Nora, gått kurs med medium Lena Ranehag i Lidköping.
 4. Vilken talang skulle du helst vilja ha? Jag skulle vilja vara danskunnig på riktigt!
 5. Vad var det första du köpte för egna pengar? Det var säkert porslin till min första möblerade etta med kokvrå i Håverud.

 Ljus och Kärlek🙏

21 kommentarer:

 1. vårkänslorna börjar vakna, väldans fint förstajobb, Kay Pollak väntade på tåg med oss i fjällen där vi vandrat, jag sa att jag tycker mycket om hans filmer! Jag har alltid dansat utan att kunna...

  SvaraRadera
 2. Vilket fint fall! :-)

  Mitt första jobb var som ballongblåsare på Domus i Skellefteå. Vi blåste upp ballongerna med en "bak-och-fram"-vänd dammsugare. Lönen var (om jag inte minns fel) fem kronor i timmen, och den utbetalades i presentcheckar på Domus. Smart av dom va? :-D

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 3. Visst är det skönt med lite vårkänsla-Bara att njuta av den. Och fina minnen har du med dig. Silverfallen besökte jag som barn och minns dem än idag. Vacker bild därifrån. Martorpsfallen på Kinnekulle minns jag också.PÅ den tiden vi bodde i Töreboda blev det en hel del utflykter för att pigga upp oss
  .
  Mycket som är i knopp är det och en del som blommar. Här såg jag igår mängder av gul vintergäck som lyste ikapp med snödroppar.
  Roligt att läsa svaren på frågorna

  Önskar dig en fin fredag från ett strålande Stockholm.
  Ska snart bege mig mot Uppsala och hoppas att det är blå himmel även där-
  Stor kram

  SvaraRadera
 4. Jag måste kolla magnoliorna, de borde stå i knopp nu!
  Jag köpte också porslin gör mina första slantar.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. jag började tidigt på feriearbete. porslin tänkte jag inte en tanke på. har inte läst något av Nemert

  SvaraRadera
 6. Vilket spännande första arbete och en del kändisar har du träffat. Själv har jag inte så mycket att komma med men jag har ätit middag en gång hemma hos skådespelaren Håkan Serner.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 7. Härligt att våren är på gång! Bara det gör att man skulle vilja sväva ut i en dans! Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Utrikeskorre, inte kattskit precis. Blir nästan lite avundsjuk. :-)

  Ha en trevlig fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh, ska du läsa min e-bok! Jag hoppas du ska tycka om den.

  SvaraRadera
 10. Rennende vann og blomster gir en flott vårfølelse.

  SvaraRadera
 11. Vårkänslor och blomster 😊
  70cm snö motverkar vårkänslor hos mig 😜
  Mitt första jobb var att rensa ogräs på kyrkogården i tre veckor... helt okey 👍 jag fortsatte jobba där under flera sommarlov och det blev under längre och längre tid, till slut hela sommarlovet.
  Utrikeskorrespondent låter spännande.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vattenfall är underbart kraftfullt! Knoppar är vackra och Rhododendron har ju knopp redan på hösten. Härlig tid nu :-)
  Ditt första jobb; kan du inte berätta lite mer om det i ett inlägg kanske? Hur en jobbar med sånt från ett pappersbruk? Trivdes du?
  Trevlig fredag!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Jättekul att läsa andra bloggares svar - så många jag nu hinner med :-)
  Man lär sig känna sina vänner.
  Av dina kändisar kände jag igen bara Frank Andersson :-)

  SvaraRadera
 14. Fina vårbilder! Lite konstigt att det blev så varmt redan nu, tror det var +17 någonstans i landet. Spännande första jobb du haft. Dansa är kul, men länge sen jag gjorde det (långt innan c.) trevlig helg!

  SvaraRadera
 15. Ja tänk att ha den kollen på kroppen ... att sväva ut i dans ... i perfekt samklang med musiken ... på tå rent av ...

  SvaraRadera
 16. Det ser verkligen ut som en vårbäck, där på översta bilden.
  Här har vi också sett lite av våren, men bara lite. Endast tre plusgrader i morse som har stigit, med solens hjälp till cirka 10 plus.
  Några kändisar har du fått träffa. Frank Andersson, han var väl lång.
  Trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
 17. Visst är det härligt med vårtecken.
  Och så spännande att läsa dina svar i Elisamatildas utmaning fem en fredag.
  Inte dumt att få träffa Frank Andersson, men ännu mer imponerande att du gått en kurs för Kay Pollak.
  Ja, tänk om man kunde dansa, det vore nåt!
  Ha en skön fredagkväll!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Håverud- Dalsland, ett landskap jag älskar! Kallas för lilla Sverige då alla naturtyper förekommer, och jag hålelr med. Har campat med familjen där för hundra år sedan, och för några år sen gjorde ett gäng från PRO en tredagars tripp i Dalsland. Så vackert

  SvaraRadera
 19. Dansa! Vem skulle inte vilja kunna det!! Rolle hade en god vän som var känd danserska; Siv Ander. Henne var vi och tittade på många gånger och man kände sig bara som en stor klumpeduns när man sett henne. Fast som tur är så gillar inte Rolle att dansa.....
  Jag uttryckte mig nog lite fel när jag skrev att jag inte gillade att jobba på apotek - jag älskade det faktiskt. Men...det var några överhögheter som jag hade svårt för. Ägaren (det var privatägt på den tiden) var aldrig där, så honom hade jag inga problem med men sen var det några chefer som var otroligt konstiga.
  Vi var väl runt 30 kvinnor och så 2-3 gubbar, vilket kanske förklarar lite. Kom det en ny elev direkt från skolan som var av manligt kön så blev det hej och du direkt, däremot så var det ni och fru eller fröken till dom som jobbat där i 30 år!? Det var hemskt.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 20. Roligt, för jag jobbade också ett tag som utlandskorrespondent fast på ett glasbruk. Å det var då ett inte lika glamouröst jobb som idag...
  Såg att Skrivar-Robert skrivit ett antal böcker. Var också lite sugen att kolla in hans böcker. Du kan väl avrapportera när du läst boken.

  SvaraRadera
 21. Vad kul att få veta lite mer om dig, vad gjorde man som utlandskorrespondent på ett pappersbruk?
  Jag trodde det var en utlandskorrespondent var en journalist som arbetade från andra länder?
  Man lär sig nya saker hela iden :)
  Kram

  SvaraRadera